Neulahionnat

Toisinkuulija sanoi:
Seppo - sinunko pitäisi nyt saada vartesi hiukan kauemmas kiinni?

Jep, jos oikeasti haluaisi TUON varren siihen kiinni. Olen jo teettänyt sovittimen sorvaamossa. Kun metacrylate nimistä ainetta ei Kumikeskuksesta, eikä Etolasta löytynyt, niin otin palan Polyasetaalia. Minähän noita tyhmiä jo aiemmin kesällä kyselin:

https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?42447

Enkä nyt ole ollenkaan varma sopiiko Shure kiinni siihen Linn Basik verteenkaan. Kaverin kanssa heitimme huudon ulkomaille, mutta epäilimme toimivuutta jo päivällä. Ajomitta 8,6 tuumaa kyllä on oikea Audiomecalle. Jostain syystä tuo väärämittainen ja väärällä laakerilla tähän pyörittimeen soveltuva varsi toimii tässä mainiosti. Lurne suosittelee unipivot, tai tangentaalista vartta.
 
Littunatelkkari sanoi:
Yritä etsiä käsiisi "hifi-stereo valintaopas" vuodelta 1982. Tuossa muistaakseni oli aika tyhjentävä rasian ja äänivarren yhteensovitukseen tarkoitettu kaava. Joskin, kuten jo sanoin, sinun on vaikaea saada valmistajilta käyttökelpoisia speksejä käyttääksesi kaavaa hyväksi.

Ihan oma näppituntumani kuitenkin on se, että Shuren 97 on aavistuksen turhan joustava Regaan.
97:n balanssi on oikeimmillaan aika siisti - ei kovin paljastava, mutta kohtelias.

-128-

Kiitti vinkeistä. Tosiaan tiedot ovat vähän viitteelliset ja myyjähän myy sen rasian minkä ostat ???

Kuvaelmasi 97:n äänestä pitää hyvinkin paikkansa myös täällä.
 
pmutanen sanoi:
Ossi,

"Läpinäkyvä" voi olla "terminä" väärä, mutta se mitä tarkoitan sillä ei lienee jäänyt kenellekkään epäselväksi. Elikä, jokainen source jättää "sormenjälkensä" alkuperäiseen verrattuna. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, niin jokainen source tekee sen, toiset sourcet jättävät vain vähemmän tunnistettavan jäljen kuin toiset ja "se" erottaa jyvät akanoista.

Torvelohörhelö

No kyllä kyllä, mutta tuon mukana tulee taas paljon keskustelunvaraa lisää.
Mikä kenellekin on jäljen jättämistä, mikä ei... Eli mihin kukakin kiinnittää huomiota.
Ollaan hifin yleisessä suossa kovin helposti.
 
Ossi,

Nimenomaan juuri niin...

Se "hifi" kun on juuri jokaiselle niin kovin yksilöllinen juttu. Toiset hiffaa joitakin juttuja kohti "realismia" ja toisille ne ei "aukea" koskaan. Siksi tästä "alueesta" rittää keskusteltavaa loputtomiin.

Torvelohörhelö
 
Mennään pojat jo petiä. Se on huomenna uusi uljas päivä.
Ilmojakin ovat luvaneet. Hifiä tai muuta - jatketaan siitä huomenna. Öitä.

-128-
 
Näin on. Huomenna vene pumpattava tyhjäksi ja pantava sipulit maahan..

Öitä!
 
tämän ketjun läpi luettuani olen kyllä very happy että harrastan musiikin kuuntelua vintagesoittimilla niiden alkuperäisyyttä kunnioittaen.
 
kerrankin kun päätin pysyä topicissa, 'neulahionnat', niin tulee tällainen ketju... tietysti se hionta on vain pieni osa rasiaa, eikä vielä kerro paljoakaan siitä miten rasia soi tai toistaa musiikkia, mutta se onkin jo toinen juttu...
 
Toisinkuulija sanoi:
Kyllä se Seppo siihen sopii. Basik, suora, on aika kevyt varsi.

Ossi

Hyvä, katsotaan miten käy. Mikäli sinulle Ossi tulee vastaa noita varsia niin laita yv. Tawe pysyi kyllä viimeisen päälle topicissa. Toki minäkin ymmärrän, että monet muutkin asiat kuin hionta vaikuttaa toistoon. Shuressakin on hyvä runko, mutta ne hilut siellä sisällä on miten sattuu :) Kaikkea ei voi saada, ei sitten millään. Ja vielä ne geometriatkin... Kiitos vielä kerran hyvästä keskustelusta.
 
seppo kaksonen sanoi:
Tämä suomeksi kiitos.

Lasket yhteen varren tehollisen massan, äänirasian massan ja kiinnitysmekanismin painon (käytännössä siis ruuvit, joita ei tarvitse alkaa punnitsemaan kuitenkaan. Sovitaan että paino on 0,5 grammaa, osunee suht lähelle.)

Tämän jälkeen kerrot saadun luvun joustavuuskertoimella. Valitettavasti tuosta joustavuuskertoimesta näyttää olevan useampikin ilmoitus tapa, mutta englanninkielellä netistä etsimme tähän luvun, jonka perässä on litanja "x10-6/dyne". Suht laajasti näitä löytää tästä-osoitteesta: http://www.cartridgedb.com/

Nyt saadusta luvusta napataan neliöjuuri ja jaetaan luku 159 sillä. Lopputuloksena pitäisi olla rasia-varsi-yhdistelmäsi laskennallinen rasonanssitaajuus.

Tämä selitykseni varmaan on yhtä vaikeaselkoinen kuin pelkkä kaavakin, joten tässä linkissä on puolivälin kieppeillä eri yhdistelmiä laskettuina esimerkkeinä:

http://www.theanalogdept.com/cartridge___arm_matching.htm
 
Erittäin selkeältä tuo minusta näyttää. joustavuuskertoimia (compliance) sitten löytyykin heikosti, kuten jo mainitsit.
 
seppo kaksonen sanoi:
Erittäin selkeältä tuo minusta näyttää. joustavuuskertoimia (compliance) sitten löytyykin heikosti, kuten jo mainitsit.

Kokeile tosiaan tuota tietokantaa, siellä on aika hyvin vähän ihmeellisempiäkin rasioita. Jos ei niin intensiivisellä googlen käytöllä voi jotain löytyä, välillä kyllä pitää nostaa kädet pystyyn...
 
Lisätään tähän soppaan vielä varteen kiinnitettävät lisäpainot joiden avulla on mahdollista hakea resonanssitaajuutta sopivaksi jos muu ei auta, ja tietty rasia on varren kanssa saatava sopimaan..... ei tuo toki autuaaksitekevä asia ole, mutta voi olla lisäapuna joillekin.


T.JH
 
Back
Ylös