Meze Empyrean

Käytin Mezejä joku aika sitten koekuuntelussa ja ymmärrän kyllä miksi niistä pidetään. Itsellä ongelmaksi tuli esim. trash-kitaran aivan liiallinen pehmentyminen. Kitaristina kuitenkin seuraan kitaroita enemmän kuin muita instrumentteja ja nyt jäi kaupat tekemättä. Sinänsä harmittaa, koska olivat kyllä muuten erittäin miellyttävät.
Testasitko samalla eliteä, oliko havaittavissa samanlaista ongelmaa kitaroiden pehmeytymisenä. Käsittääkseni eliten pitäisi olla huomattavasti kirkkaampi kuin perus empyrean.
 
Minulla on käytössä Elite versiot eikä niitä voi pitää mitenkään kirkassointisina Jorma Design kaapeleilla.
Vaatii kuitenkin erittäin laadukkaan kuulokekaapelin,jotta siitä saa kaiken irti.
Tuo vaikiokaapeli on varsin heikkolaatuinen,jos sitä vertaa esim. Siltechin hopeakaapeliin.
Toistoon vaikuttaa myös suuresti Accuphasen äänilähteet,jotka ovat lämminsointisia.
 
Testasitko samalla eliteä, oliko havaittavissa samanlaista ongelmaa kitaroiden pehmeytymisenä. Käsittääkseni eliten pitäisi olla huomattavasti kirkkaampi kuin perus empyrean.
Pitää hieman harkita minkä hintaisia kapistuksia sitä ottaa testiin, kun vaarana aina on tehdä ostoksia :) En siis ole testannut Eliteä.
 
Jos kitarat eivät potki halutulla tavalla, ei sitä johdolla korjata. Tuo kertoo useamman desibelin poikkeamasta joka ei ole kuulijan mieleen, tuota ei lakulla mitenkään fiksata - ellei siinä ole eq-purkkia modattuna varteensa.

Samasta aiheesta jauhetaan paljon, mutta olisi tosi ankeaa jos joku lähtisi vaikka itelle sopimatonta Empyä "korjaamaan" johdolla. Se jos mikä on hullujen hommaa. Jos pitää jotain säätää, niin veivatkaa vaikka DACeja ja vahvareita. Vielä huomattavasti parempi veto on tosin vaihtaa ihan kuulokemallia.
 
Meze faneille tulossa suljetut planarit. Meze Liric. Hirveästi ei vielä ole tietoa saatavilla, mutta kuulokkeiden pitäs soveltua mobiili käyttöön ja hintaa olis kuulemma "vain" 2000€.
unnamed (3).jpg

 
Meze faneille tulossa suljetut planarit. Meze Liric. Hirveästi ei vielä ole tietoa saatavilla, mutta kuulokkeiden pitäs soveltua mobiili käyttöön ja hintaa olis kuulemma "vain" 2000€.
katso liitettä 178717

Saatat olla liriccä jos satut nuo päässä raitille ja lkaa satamaan vettä tai räntää. En kyllä usko että kukaan tervejärkinen noita mobiilisti käyttää vaikka kuinka mainostavat.
 
Mulle tuo on ihan tärkeä ominaisuus. Monien totl luurien kanssa on liian naimisissa vahvistimen kanssa. Tykkään kuunnella dapilla niin voi samalla touhuta kotihommia tai ihan vain vaihtaa kuuntelupisteestä sohvalle makaamaan. Tai voi kesäisin loikoilla parvekkeella musiikkia kuunnellen jne jne..

Tommoset voisi olla hyvät myös jos pitäisi työn takia viettää puolet vuodesta hotellissa niin olis mukava, että reissuun vois ottaa hyvät kuulokkeet eikä niitä kuunnellakseen tarvitse raahata mukanaan 10kg vahvistinta :)
 
Juu, miksei tuollaisia voi julkisissa tai matkustaessa ylipäätään käyttään. Ulkoilu- ja urheiluluurit tietysti erikseen. Vähän varauksella kyllä omia Veriten suljettujani kantaisin reissussa, mutta siis.. jos nyt ei perus bluetoothit kelpaa, niin mikäs tuollaisilla ois esim. hotellissa kuunnellessa.

Toivottavasti nuo ei tarvii 20 kilolla Accuphasea ja viidella tonnilla Jorman kaapelia soidakseen siedettävästi :p
 
Niin meinasin että lenkillä päässä olisi vähän vatipäistä hommaa. Tokihan noita voi reissuluureina käyttää ja touhutessa sisällä.
 
Tuli otettua Mezen Empyreanit vihdoin testiin. Nämän oli aikomus kuunnella jo aiemmin, mutta eipä ole olevinaan aika siihen riittänyt. Nyt viimein aukesi ikkuna näiden kokeilemiseen.

Kovasti vaikuttavat Empyreanit (omien) korvien myötäisiltä kuulokkeilta, niin äänellisesti kuin ulkomuodoltaan.
Kuulokkeiden ulkonäkö ja ergonomia on erittäin hyvin kunnossa. Omaa päätäni pehmusteiden alaosa hieman painaa. Se on kuitenkin pieni miinus. Muutoin kuulokkeet istuvat päähän oikein hyvin.

Kovin kauaa en näitä ole vielä soitellut. Parasta aikaa kuuntelen nahkaisilla padeilla. Kuulokkeissa tulee mukana kahdet pehmusteet: Toiset ovat jotain kangasmaista materiaalia, mutta niitä en ole vielä testaillut.

Monilla kuulokkeilla tuntuu olevan jokin äänen osa-alue tai "hyve", mitä erityisesti kehutaan. Joku kuuloke on hyvä siinä ja tuossa jne. Sitten seuraa sana MUTTA.

Empyreanien kanssa MUTTA sanaa ei tullut oikeastaan missään vaiheessa vastaan. Kerrankin kuulokkeet jotka soivan hyvin! Ei tarvitse pelätä, että missään vaiheessa särähtää tai ääni käy korvaan.

Basso on Mezeissä vähintään tarpeeksi voimakas. Erottelua löytyy kuitenkin riittävästi. Bassoistakaan ei tule mitään MUTTA- tunnetta. Bassojen tuntuma on hieman pehmeä toisinaan. Ei silti häiritsevyyteen asti.

Mezeillä keskiäänet ovat tarpeeksi pinnassa omaan makuun. Vokaaleista saa hyvin selvää. Ylempien keskiäänten preesens- aluetta ei ole onneksi jätetty kuopalle, mitä joissain planaareissa tulee vastaan.

Mezejen yläkerrassa ei ole keinotekoisia korostumia. Moni valmistaja viilaa kuulokkeensa yläpäästään korvia viiltävän kirkkaiksi jotta (näennäiset) yksityiskohdat tulevat esiin. Mezeillä yksityiskohtia on riittävästi vaikka yläpää pysyy muuten rauhallisena.

Resoluutio on Mezeillä erittäin hyvä. Soittimet ja efektit erottuvat vähintään riittävästi toisistaan. Äänikuva on tarpeeksi laaja.

Mezejen suurin vahvuus on ehdottomasti rasittamattomuus yhdistettynä erittäin hyvään äänenlaatuun. VIHDOIN kuulokkeet, joissa miltei kaikki tuntuu olevan kohdallaan.

On toki kuulokkeita, jotka kuulostavat esime. dynaamisemmilta jne. Eipä silti ole tullut vastaan luureja, joissa niin monta hyvettä on läsnä sellaisessa harmoniassa, kuten Mezeissä on.

Vahvistimena Mezejen kanssa on parasta aikaa Burson Audio Conductor V2+, etupäänä vahvistimen oma dac. Putkivahvistinten ja eri etupäiden kanssa testailen Mezeja tuonnempana.
 
Viimeksi muokattu:
Oliko Empyreanit muuten esittelyssä Hifimaailmassa? Jos oli, niin missä numerossa?
 
Edit: (Turhaa lätinää vailla mitään rakentavaa. Otan pois.)
 
Viimeksi muokattu:
Suljettu Meze kiinnostelee!
 
^Esim. staxit on oikasti ear-speakerit. Niitä ei voi käyttää jos on muita samassa tilassa koska kaikki äänet tulee läpi molempiin suuntiin. Ja jos on yksin kotisalla, kuuntelen aina kajareilla. Eli Staxit kerää pölyä ja jos on kuulokkeille tarvetta, päähän menee keskitason suljettua Sonya ja Denonia.
 
Eli Staxit kerää pölyä
Pelkästään tämä lauseenosa herättää kylmiä väreitä vaikka en Staxeja omistakaan, toivottavasti vain kuvainnolisesti. Tiedän monta Staxien omistajaa jotka jos lukisivat tuon, niin tekisivät ristinmerkkejä ym.
 
Suljettu Meze kiinnostelee!
Onneksi ovat suljetut, muuten saattaisi lähteä hankintaan. Eliteä ja normaalia empyreania pakko vertailla rinnakkain, minkälaiset ovat pohjimmaiset erot verrattuna HD800S, joka nyt tällähetkellä kääytössä.
 
No minulla valinta meni myyjän suosituksesta Eliteen,koska se soi hieman ilmavammin.
Tietenkin minulla on aiemmin kaiutinkuunteluun hankittu laadukkaat ohjelmalähteet vinyyli,ja DAC.
Kuulokevahvistin lisäksi oli hankittava.
Mielestäni vasta tuollainen 2K€ kuulokekaapeli vasta antaa siitä ulos omassa setissäni miehen se oikeasti pystyy.
Ei ne koskaan kuulokevalmistajat laita mitään huippukaapelia, vaan antaa ostajan tehdä sen suhteen omat ratkaisut kaapelin suhteen.
Minulla on kuulokekuuntelussa pelkästään Jorma Design kaapeleita 10k€ edestä jolla sain leivän yläpään korotuksen kokonaan pois.
 
Back
Ylös