Asiaa tai ei

Hifituning sulakkeet myydään ihan samaan hintaan kuin Hifi Tuning myy Saksassa. Ei siis penninkään Suomi lisiä vaikka siellä on arvonlisävero 19 prosenttia ja lisäksi meille tulee rahtikustannukset tänne.
 
moi
maken kanssa tilattu liput koneeseen,10.05-18 aamulla eli saksaan messuille ois tarkotus osua,:cool:treiska

Lennot oli jo aikaisemmin, mutta nyt vasta sain hotellin. Nähdään messuilla ja katotaan keitä tulee perjantain iltapalaveriin.
 
Liikkeemme on suljettu loppuviikon ajan 10.5-12.5.2018.
 
Munchenin isot messut on jälleen koettu ja hyviksi havaittu. Varsinainen kulttuurimatka mitä parhaissa puitteissa, hyvää ruokaa, juomaa ja mukavaa seuraa. Kiitos erikseen Jani, Marko, Reiska, Rami, Pete ja Lasse!

Mukaan tarttui Rike Audion huippukaapeleita: https://rikeaudio.de/audio/de/rike-audio-kabel
 
Tänään saapui Tektron TKONE-i Large MK II integroitu 20 watin putkivahvistin Italiasta. Laitettiin heti kiinni italialaisiin Vrel Electroacoustin Uno dipolikaiuttimiin. Lopputulos ilahdutti meitä suuresti, joten tervetuloa kuuntelemaan miten italiaanot soivat.
 
Viimeksi muokattu:
Tällä viikolla on soiteltu uutta Tektron TK211SI ESY vahvainta, La Rosita Beta daccia ja maailman parhainta field-coil laajakaistaa.
Luonnollista, lineaarista, läpinäkyvää, läsnäolevaa= live soundia. Ei ollenkaan plaseboa!
 
Viimeksi muokattu:
Tänään tehtiin vähän tieteellistä tutkimusta, vaihdettiin eri virtajohtoja vahvarille ja eri värinänvaimennusalustoja field-coil virtalähteen alle. Tuloksena yhä parempaa musiikin toistoa. Lopuksi vaihdettiin Vrel Bequadro Unot, hienosti soivat nekin.
 
Näitä omia merkkejä eli pienten eri high-end valmistajien tuotteita, kahta japanilaista ja kahta eurooppalaista merkkiä.Johdot olivat kuparia ja vaimennusjalat elastomeeriä, puuta tai grafiittia. En sano merkkejä, jottei tule ennakkokäsityksiä mikä on paras, toimivuus kun on settikohtainen asia.
 
No pistetääs kuitenkin merkkejä, mutta ei järjestystä, Hi Diamond, Audio Tekne, Acrolink, ja A. Charlin oli kokeilussa. High Fidelity ,Saec, Rike Audio, Acoustic Zen, Musical Wire,Acoustic Revive, HIFI-TUNING, Coincident ja muutama muu on vielä kokeilematta...

Selvä konsensus oli kuitenkin mikä kokeilluista oli sopivin.
 
Vuodenvaihteessa meillä on tapana vaihtaa keskenämme ja joidenkin asiakkaiden kanssa muutama ajatus myös Hifiharrastajat ry:n sivustosta. Nyt monena vuonna peräkkäin on uumoiltu ollaanko jo saavutettu pohja kirjoittelun tasossa. Myös sitä kuinka kauan porukka jaksaa katsoa muutaman mellastajan toimintaa. Sama jauhanta jatkuu aina vaan. Nytkin parissa ketjussa vuosikausien ajan samaa jauhaneet ja muita "neuvoneet" ovat äänekkäimpiä, vaikka porukka koittaa hienovaraisesti heille vihjata, ettei kukaan jaksa kuunnella.

Jos palstalle eksyy joku uusi normaalijärkinen yksilö ja lukee esim. Placebo ketjua niin mitä tuumitte, pitääkö palstalaisia täyspäisinä ja tunteeko halua liittyä mukaan? Siellä nämä muutamat samat henkilöt käyttäytyvät kuin teinipojat, jotka luulevat tietänsä kaikesta kaiken mm. Wikipediaan ja sivistyssanakirjaan tukeutuen. Saivartelu vierasperäisillä sanoilla höystettynä sekä asioiden näkeminen omassa ehdottoman oikeassa valossa antaa virtaa jatkaa saarnaamista vuodesta toiseen. Kyllä he huomaavat, ettei enemmistö haluaisi enää noita totuuksia kuunnella, mutta heillä ei ole muutakaan paikkaa pahaa oloaan purkaa.

Näitä "tieteellisen ja objektiivisen" maailmankatsomuksen omaksuneita yhdistää muutama asia. Heille tiede on sitä mikä on nettiin kirjoitettu ja mittauksiin perustuvaa. Eivät he välitä ottaa selvää miksi esim. USB johdon sointi on parempi 1,5 metrisenä kuin 0,5 metrisenä. Sehän vaatisi jo hieman paneutumista. Mieluummin he etsivät netistä jonkun kaltaisensa kirjoittamaa "tietoa" ettei eroja voi olla. He kirjoittavat nauravansa "huutonaurua" kaikille omista poikkeaville mielipiteille, koska vain heillä on hallussaan kaikki tieto ja muut ovat harhaoppisia, joiden tulisi tehdä parannus ja uskoa heitä. Tiede on jo keksitty, on heidän mottonsa.

Mitattavissa olevat säröt oltiin 70-luvulla saatu transistorivahvistimissa pieniksi ja silti ääni tuntui huononevan. Tiedemies T. Köykkä alkoi epäillä tuntematonta säröä syyksi transistorivahvistimien huonoon ääneen. Hän sai kunnon huutonaurut "tiedemiehiltä" hulluille epäilyksilleen kun ne julkisti. Eihän sellaista voinut olla koska mittauksissa sitä ei saatu esille. Sittemmin tiedemies M. Otala löysi mittaustavan, jolla TIM särö saatiin mitatuksi. Naureskelijat olivat hiirenhiljaa.

Nytkin nämä palstan "tiedemiehet" perustavat luulonsa, ettei johdoissa olisi eroja siihen, ettei mitattavia eroja ole. Normaalijärkiset ihmiset osaavat päätellä, että nykymittaukset ovat puutteellisia, koska melkeinpä kaikki erot kuulevat. Heillä on ajattelunsa tukena empiirinen eli kokemusperäinen tiede. Mutta tämä korkeintaan muutaman prosentin eroja kuulematon änkyräjoukko hakee pohjaa omalle havaintokyvyttömyydelleen siitä, että jos mittari ei näytä eroja niin niitä ei voi olla. Heidän mielestään ei voi olla perusteltua myöskään uhrata ajatuksia kehittää mittausmenetelmiä koska kaikki on jo keksitty. Se pitää vain lukea netistä. Heidän ajattelutavallaan ei koskaan saada mitään uutta aikaan. Tuo ajattelutapa on kaikkea muuta kuin tieteellinen.

He kirjoittavat omista aistihavainnoistaan, etteivät kuule eroja, vaikka ylivoimainen enemmistö ihmisistä kuulee ja tekee arviointinsa sen perusteella. Tämän lisäksi he ilmoittavat etteivät oikein maista, haista tai muista eroja. Kyse ei ole pelkästään kuuloaistimuksen vajavaisuudesta, vaan näillä tuntuu olevan vaikeuksia erottaa kaikkia aisteihin perustuvia havaintoja. He tietenkin huomaavat ettei toisilla ole tällaisia vaikeuksia, toiset ostavat tiettyä kolajuomaa koska sattuvat pitämään sen mausta. Heidän ymmärryksensä ei riitä toteamaan, että he ovat pienessä vähemmistössä. Tästä iänikuinen jankkaus juontuu. Siispä enemmistön on oltava väärässä. Jonkinmoinen epäilys silti mieltä kaihertaa. Pienemmästäkin on syytä olla ärtynyt.

Heitä kuitenkin tekniikka kiinnostaa ja monilla se on syy miksi ollaan äänentoistolaitteiden pariin ajauduttu. Kokemusperäiseen arviointiin ei ole kykyjä. Kaiken on oltava jonkun konkreettisen havainnon kautta ennakoitavissa ja perusteltavissa. Muu suhtautuminen ei mahdu tällaisen ihmisen ajattelumaailmaan. He toivovat sokkotestien viimeistään osoittavan, ettei eroja ole. Testeissä heidän mielestään voi käyttää ABX testeriä, joka tasapäistää erot olemalla signaaliketjussa. Vähän sama kuin laittaisi kinuskikumit F1 ja F4 autoihin, kumpikohan kärsii noista enemmän. Mutta tällä päästään paremmin heitä tyydyttävään lopputulokseen.

Eräs moniakin tviikkejä kokeillut ja käyttävä alan mies kertoi meille, että aivotutkimus on luotettavampi tapa tutkia, nykypäivänä. Ei tarvitse kysellä koehenkilöiltä mitään. Eikä tietenkään mitään ylimääräistä laitetta signaaliketjuun. Kertoi pyöritelleensä tutkimusajatusta mielessään. Totesi kylläkin, että miksi tutkimaan esim. eri tviikkien vaikutusta koska kuuntelemalla voi selvittää vaikuttaako ja jos vaikuttaa, niin mihin suuntaan. Miksi tehdä yksinkertaisesta asiasta vaikeaa.

Nämä tieteelliset skeptikot myös kirjoittelevat kokevansa tulevan petetyiksi, kerta toisensa jälkeen. He kirjoittavat ostaneensa entiseen verrattuna monta kertaa kalliimman vahvistimen eivätkä he kuulleet eroa. Laitteet pettävät ja ihmiset pettävät, koska sanoivat uuden olevan parempi. Heissä itsessäänhän, eikä heidän valinnoissaan ei voi olla vikaa, joten vika on ympäröivässä maailmassa. He eivät ymmärrä hifituotteen olevan kuin mikä muu tahansa hyödyke, jonka hinta vaihtelee. Hifin on oltava todella halpaa koska halvalla saa toimivan laitteen. Jos joku hankkii sadan tonnin laitteet, niin tämän ajattelumallin mukaan ko. henkilö on toiminut vailla älyä. Niin kuin hifi olisi jollain tapaa reaalimaailmasta erillään. Sillä jolla on varaa ostaa sadan tonnin stereot on varmasti myös järkeä. Todennäköisesti enemmän kuin sillä joka "empaattisuudessaan huolestuu rahojen huonosta käytöstä".

Tällaisille ihmisille jokaisen laitteen ostaminen on melkeinpä täysin placeboa, koska he eivät voi tukeutua aistihavaintoihin. Heille pääasiallisina kriteereinä voivat toimia vain hinta, mittaukset ja tuotemerkin tekniset ominaisuudet, ulkonäkö ja maine. Muut perustavat asian omiin kuulohavaintoihinsa. Tätä he eivät voi uskoa eivätkä hyväksyä. Heille sen on oltava placeboa.

Syy jatkuvaan häiriköintiin on suuressa määrin oman em. syistä johtuvan pahan olon ja ärtyneisyyden purkamisesta, sekä katkeruudesta ja kateudesta. Heiltä puutuu harrastuksen kannalta tärkein eli kuulemisen kyky. Vuodesta toiseen he käyvät peitset tanassa tuulimyllyjä vastaan huutaen: te ette tiiä mittään, minä vaan tiiän! Kukkaan ei kuule mittään kun minäkään en kuule!

Meille ovat monet asiakkaat sanoneet, ettei Hifiharrastajat palstaa voi lukea koska tuo sama muutaman henkilön aiheuttama henkinen terrori sallitaan. Harva harrastaja jaksaa enää kirjoittaa, koska nämä häiriköt kokevat oikeudekseen olla suuna päänä. Mitä mieltä muut ovat? Onko kuvaamieni henkilöiden kirjoittelu tarpeellista palstalla? Onko se rakentavaa ja antaako se kenellekään mitään? Edistääkö se hifikulttuuria? Antaako se kuvan täysipäisten ihmisten foorumista? Houkutteleeko se uusia harrastajia mukaan?

Millainen palsta olisi v. 2019 lopulla jos nuo änkyrät olisi heitetty ulos?
 
Viimeksi muokattu:
Moi

Hyvin kirjoitettu. Olen ajatellut aivan samaa. On tullut uusi aika jossa korkeastikoulutetut digijampat lyttää kaiken ja puhuu niin hienoilla sanoilla joita ei ymmärrä. Iloinen kokemusten jakaminen on muuttunut tuskaksi kun joku ampuu tykillä kaiken soosiksi toteamalla että mahdotonta. On ollut kiva lukea kokemuksia laitteista ja asioista. Tottakai kriittisyttää pitää olla, mutta oma kokeileminen ja toisten harrastajien kokeilut saa kyllä asiat selviämään että miten ne on.
Todella harmissani olen tästä mollaavasta kokemuksien lyttäävästä ilmapiiristä. Mutta , näillä mennän, näin lyhyesti. Maailma ja ihmiset muuttuu, eikä aina hyvään päin. Harrastuspalsta menee mukana.
Kun lukee vaikka 10 vuoden takaisia tarinoita oli niissä aivan erilainen henki ja ote.
Yksinkertaisista asioista saadaan väännettyä niin mahdottoman monimutkaisia nykyään.Minkähänlainen keskustelu saataisiin rautakangesta?
Mutta, hyvät uudet vuodet teille! Mutkattomille , lupsakoille , iloisen harrastamisen veitikoille!
 
Viimeksi muokattu:
Itse en jaksa välittää tuosta vänkäämisestä. En lue noita juttuja ja osallistun keskusteluun ainoastaa huumorin kautta. Miksi käyttäisin energiaa moiseen.

Hyvät uudet vuodet Somerollekin!
 
Alettuani pitkän,vuosia kestäneen tauon jälkeen herättelemään omaa hifi harrastustani henkiin päätin itsekkin hakeutua palstalle.Pettymys oli kyllä melkoinen kun totuus keskustelun tasosta alkoi pikku hiljaa paljastua.
Tuli mieleen nykyisen automerkkini harrastuskerho josta vetäydyin aikanaan pois kun keskustelut siellä alkoivat muodostua iänkaikkisuuden mittaisiksi jankkauksiksi jossa alkuperäinen asia unohtui ja juttu kääntyi keskinäisiksi sättimisiksi ja tekoviisauksien viljelemisiksi.
Kaipa tämä on ajan henki jossa itsensä esiin nostaminen keinolla millä hyvänsä on se ainoa oleellinen asia.Toisten kokemusten vähättely ja ivaaminen tuntuu olevan tärkeämpää kuin rakentava keskustelu jossa ymmärretään toisen erilaiset näkökannat asioihin.Aito ilo toisen puolesta hänen kokemiensa asioiden parissa on aika kaukainen asia palstalla nykypäivänä.
On totta että noihin jankkauksiin ei pitäisi lähteä mukaan mutta kun jo niiden lukeminenkin masentaa.Kun samaan aikaan ollaan aidosti huolissaan siitä että tuleeko uusia harrastajia asian piiriin ja samaan aikaan keskustelujen taso on mitä esim plasebo ketjussakin on ollut niin en yhtään ihmettele jos nuori aloitteleva hifisti ajattelee että olisiko joku muu järkevämpi harrastus muoto olemassa.
 
Back
Ylös