Asiaa tai ei

Bros

Yhteistyökumppani
Liittynyt
17.2.2010
Viestejä
687
Tervehdys, tutut ja tuntemattomat! Otsikon mukaisesti voi kysyä tai kommentoida. Koitetaan laittaa lähiaikoina tuotteistamme jotain juttua, nyt jatketaan viikon vaivanneen flunssan jälkeen sängyssä hunajateetä nauttien. Flunssan takia jäi viikolla uuden hifimessupaikan katsastaminenkin. Toivottavasti huoneet ovat paremmin laitteille ja kävijöille sopivia. Se on mukavaa, että tulee samalla muutakin yleisöä kun messut ovat Digimessujen yhteydessä. Kari
 

ahaapalainen

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
11 128
Kaupunki
Oulu
Tervetuloa Starsandstripes foorumille. Hienoa kun olette täällä. Teillä on lukuisia kiinnostavia tuotteita valikoimissa. :)
 

jlehto

Käyttäjä
Liittynyt
6.1.2008
Viestejä
130
Myös inkivääritee on hyväksi havaittu flunssalääke.

terv - jii -
 

Bros

Yhteistyökumppani
Liittynyt
17.2.2010
Viestejä
687
Amerikkalainen suunnittelijalegenda Carl Marchisotto, Nola Speakers www.nolaspeakers.com on suunnitellut uuden Boxer jalustakaiuttimen. Mitat ovat 40 x 20,5 x 29,5 cm (k x l x s). Impedanssi on 8 ohmia ja herkkyys 90 dB/w, joten kaiutin on helppo kuorma. Bassorefleksitoiminen kaiutin toistaa 44Hz-28kHz, joten kyseessä on koko äänialueen kaiutin pienessä koossa. Nolamaisesti sointi on ilmava ja tila toistuu hienosti. Ensimmäinen arvostelu on ilmestynyt: http://www.positive-feedback.com/Issue46/nola_boxer.htm ja toinen on tulossa, ensivaikutelmat tästä: http://www.avguide.com/blog/first-listen-nola-boxer-loudspeaker Tervetuloa kuuntelemaan.
 

PekkaY

Hifiharrastaja
Liittynyt
26.10.2009
Viestejä
8 937
Terve veljekset.

Mukavaa nähdä teidät täällä. Mielenkiintoisia tuotteita,ja vilpitöntä asennetta.

Terv. Pekka Audio Pori.
 

Bros

Yhteistyökumppani
Liittynyt
17.2.2010
Viestejä
687
Ei täällä vaan ehdi olla. Nytkin vasta tultiin kioskilta kun vierähti ilta tutustuen noihin Nolan Boxereihin. Ei ikinä uskoisi, että noin pienistä lähtee noin iso ja yhtenäinen saundi. Eikä ole menty siihen, että koitetaan tehdä mahtaileva, on niin värittämätön, niin nättiääninen, että. Erittäin hyvistä pitää olla kyse jos paatuneet laajakaistamiehetkin innostuvat. Tarkemmat tuomiot myöhemmin kunhan saadaan sisäänsoitetuksi. On vaan pakkauutenakin yksi parhaimista mitä olemme kuulleet. Carl ilmoitti, että näitä myydään Jenkeissä kuin Porin torilla mansikoita kesähelteellä. Ja Kutvonen, selvisi: olitkin lähettänyt laajakaistaviestin väärään osoitteeseen, sillä kaverilla on elementtejä viisi yhdessä kajarissa. Ei se mitään, kyllä hänkin laajakaistoista pitää.
 

Bros

Yhteistyökumppani
Liittynyt
17.2.2010
Viestejä
687
Kyllä se kevät vanhaakin virkistää. Jos ei niin enää juosta sen perässä 24/7 niin jotain on tekee mieli, kumminkin. Me olemme katselleet sillä silmällä elektroniikkaa. Meillä ei ole mitään mielenkiintoa tuotteisiin joita on maailma täynnä ja joita myydään mahtavien mainoskampanjojen avulla ja sanotaan, että on suunniteltu lännessä mutta on järkevää valmistaa "tuotantoystävällisissä maissa". Haemme jotain, jossa on joko uutta innovatiivista suunnittelua, jolla on saatu todellista parannusta. Tai jotain joka pohjautuu täysin uuteen tekniikkaan. Tehtävä ei ole helppo. Paljon on mualimalla hoasteltu ja kuulosteltu. Hinta saisi olla mielellään alle mopoauton (alkaen 15000,00 euroa) verran. Niitä ostetaan jälkikasvulle eikä sitä pidetä ihmeempänä. Kaikki kun maksaa ja hyvä enemmän. Hinta ja laatu kulkevat audiotuotteissakin käsi kädessä, ei se ole irrationaalinen homma. Jos joku tosissaan väittää saavansa esim. "niin hyvän dakin kuin mikä tahansa muukin" alle viidensadan, niin voi vain sanoa että markkinoilla hinta asettuu siihen mitä on tuotteen taso. Ainoana poikkeuksena "alennusta" saa kun ei sorru ihan noihin tavallisimpiin bulkkimerkkeihin vaan ostaa muita. Suunnittelijoilta, jotka ottavat homman tosissaan ja käyttävät mainosbudjetin kunnollisiin osiin.
 

Bros

Yhteistyökumppani
Liittynyt
17.2.2010
Viestejä
687
Mielipiteitä löytyy niin kuin puhujiakin mikä on tärkein lenkki audioketjussa. Rupean kallistumaan vahvistimen suuntaan. Kuuntelimme erästä, sanoisinko paremman luokan päätteitä alle kolmen ja alle neljän tonnin CD soittimilla, digitaalisilla äänenvoimakkuuden säädöillä varustettuja, ja puolentoista tuhannen ja kahden ja puolentonnin kaiuttimilla. Ei voinut aavistaa kuinka paljon löytyy resoluutiota CD:stä ja tuon hintaluokan kaiuttimista kun vahvistin on huippuluokkaa. Sitä meidän lisäksemme on moni alan mies ihmetellyt, ettei etusta, jonka sanotaan tekevän äänen ainakaan tässä tarvittu. Olen myös kysyt kuulijoilta minkä tyypin vahvistin on kyseessä, olen pitänyt vahvistimet peitettynä. Siinä on mennyt pitkän linjan harrastajiakin metsään, ja komeasti. Kun vahvistin on hyvä, niin en uskaltaisi mennä arvaamaan onko SET, DHT, vuorovaihe, digi, transistori tai mikään muukaan. Tarjoamme jatkossakin ääntä pahvilaatikoista, ei pääse ennakkoasenteet paljoa vaikuttamaan.
 

Bros

Yhteistyökumppani
Liittynyt
17.2.2010
Viestejä
687
Mahtaako olla raskainta hifiä mitä maailmalta löytyy monoblokit, jotka olisivat tyrkyllä? Sisältä löytyy 4 kertaa laskennallista isommat muuntajat, mundorfia, duelundia, cardasta taralabsilla yhdistettynä ja hopealla juotettuna. Alkuun A luokkainen vaihtuen AB luokkaan lähestyttäessä 1kW:n (0,1 % THD) jatkuvaa tehoa ja piikkiteho on 4kW, siis per puoli. Tyhjäkäynnilläkin ryystää 300 wattia per kanava. Syvyyttäkin on lähemmäs metri ja paino on 200 kg kappale. Komeus lepää pneumaattisella pedillä, jonka resonanssitaajuus on 2 hertsiä. Joten jos jollain lattia, sulakkeet ja vaimo kestää, niin tässä olisi vahvaimet, jotka soittavat vähän vaikeampiakin kuormia.
 

Bros

Yhteistyökumppani
Liittynyt
17.2.2010
Viestejä
687
Täytyy pyytää, pienemmistä malleista on mutta tästä en ole kuvia nähnyt. Taitaa rahtihintaakin Suomeen moisilla jo jonkun verran tulla ja tullimiehillä olisi ihmettelemistä mitkä ovat.
 

ikis60

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
13 715
Kaupunki
vantaa
moi
pieni päätehän toi on krellitä löytyy ainakin monopäätteet 2x300kg
ter.reiska
 

javakalle

Käyttäjä
Liittynyt
25.3.2007
Viestejä
1 776
Kaupunki
Lohja
Äijien kannattais uudistaa kotisivut. pistää kunnolla kuvia ja tehdä kunnon karkkikauppa. Teillä on aivan helevetin hienoja tuotteita siellä. vielä kun sais rahaa jostain niin vois tulla ostoksille.

Ette muuten oo ajatellu laittaa niitä paremman pään coincidentin kajareita lehtitesteihin? kovasti maailmalla kehuvat.

T:Kalle
 

Jyrki_P

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
8 792
Kaupunki
Lahti
Ja lisää kysymyksiä. Onko Audio Teknen hinnastoa saatavilla jostain? Lähinnä kaapelit kiinnostavat.
 

Bros

Yhteistyökumppani
Liittynyt
17.2.2010
Viestejä
687
Nettisivut olisi hyvä uudistaa, tiedän, mutta kun tuntuu, että normaali päivityskin jää. Yritämme paneutua kyllä asiaan ennen kesää. Aika vaan on olevinaan niin kortilla. Yritämme saada kuvia ja hintoja enemmän esille, myös vaihtolaitteisiin.
Nuo AT:n metriset RCA ja XLR kaapelit maksavat 600 ja 3m kaiutinpiuhat 700. Välijohdot sopivat kaikkien laitteiden kanssa käytettäviksi. Kaiutinjohdot on suunniteltu putkivahvistimille. Trankkupelien, joiden toisto ylettyy 150-300 kHz kanssa eivät suuren kapasitanssinsa takia sovi. Olemme kyllä käyttäneet ongelmitta transistori- ja digivahvistimissa, joiden yläpää ei ylitä 100 kilohertsiä.
 

Bros

Yhteistyökumppani
Liittynyt
17.2.2010
Viestejä
687
Laitan kommentin tähän kun en näköjään pääse suoraan vastaamaan Munchenin High-End -messut 2010 aiheeseen, mistä moinen muuten mahtaa johtua? Toivon mukaan joku, joka pääsee siirtää tämän sinne. Munchenin messujen 1. päivä, torstai on varattu alan kaupallisille toimijoille ja lehdistölle, joten silloin tuskin päästävät yksityisiä tai yhdistyksiin kuuluvia sisään. Viestittivät, että torstaina ovelta lippuja ei myydä kenellekään. Torstaille vaaditaan ennakkoilmoittautuminen ja etukäteismaksu ja siis todennus siitä, että on oikeutettu lipun ostamaan. Perjantaista eteenpäin messut avat auki kaikille. Perjaina kun lähtee Lufthansan 6.55 koneella niin perillä kahvit juotuaan pääsee heti sisään. Messut ovat ehdottomasti käymisen arvoiset eikä Saksa nyt niin paska maa ole kuin Seppo Räty sanoi. Sepolla oli vaan huono päivä...
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Bros sanoi:
Laitan kommentin tähän kun en näköjään pääse suoraan vastaamaan Munchenin High-End -messut 2010 aiheeseen, mistä moinen muuten mahtaa johtua?

Voisin vastata tähän. Kauppiaan/yhteistyökumppanin tunnuksella ei pääse tuonne yleiselle alueelle, mutta muutamat kauppiaat ovat tehneet omalla nimellään ns. siviilinimimerkin, jolla voi kirjoitella harrastajana harrastajien joukossa. Tämä on ihan sallittua kunhan ei kaupallisesti mainosta omia tuotteitaan tuolla yleisillä alueilla vaan hoitaa sen täällä maksetulla osastolla.
 
Ylös