Asiaa tai ei

^Tämäpä juuri, unohtuu aika usein näissä keskusteluissa se, että mitä varten näitä hifivehkeitä oikein hankitaan.
 
Liikkeemme on suljettu lauantaina 20.07.2019.
 
Youtubessa esitellään jonkun vanhemman hifimiehen huonetta. Siellä näkyy olevan Cube Audion laajakaistakaiuttimetkin. Meiltä niitä saa. Toisen merkkisten kaiuttimien päällä on kvartsipyramideja. Samanlaisia kuin mekin käytämme. Nehän ovat täyttä käärmeöljyä! Noistahan, ja muista humpuukeista tämän palstan "objektivistiset tiedemiehet" aina täällä Hifiharrastajien palstalla varoittavat. Ei ehkä kuitenkaan kannata mennä neuvomaan tätä kyseistä herraa niiden käytöstä...

https://www.youtube.com/watch?v=_n3ZJnzo1tY&feature=youtu.be
 
Viimeksi muokattu:
Uutta merkkiä pukkaa. Siis ne jotka ovat aidon alkuperäisen äänen ystäviä , tervetuloa Somerolle!
 
No nyt on soundit Somerolla! On niin koherenttia, transparenttia,holografista ja luonnollista että. Kuulijat poistuneet leukoja lattialta keräten , kyynel silmäkulmassa. Kai nyt vähän hehkuttaa saa...
Eli hyvältä kuulostaa.
 
Viimeksi muokattu:
3 Pisteen vihje: ranskalaiset ja ovat " maalaukselliset".
 
Vrel Elektroacousticin kaiuttimet ovat kovassa nousukiidossa maailmalla. Turkki, Unkari, Serbia, Ruotsi ja Norja ovat uusia maita joihin näitä loistavia kajareita on alettu maahantuoda. Seuraavaksi on vuorossa 3 hifin suurmaata.
On mukavaa huomata että hyvää ääntä yhä arvostetaan.
 
Taas on yksi kuunteluilta takana.Olo on kuin olisi savusaunasta saapunut,virkistynyt ,puhdas ja mieli hyvä.Usein unohtuu hifistelyssä olennaisin eli musiikin kuuntelu.Kun toisto on mallillaan on kuuntelu helppoa ja nautittavaa.
Diptyque kaiuttimet ovat musiikinkuuntelijan kaiuttimet, niin rajut kaapinovet ettei tällaisia aiemmin ole tullut vastaan.Kiva juttu.
 
Diptyque kaiuttimien mekaaninen rakenne on erittäin jäykkä ja neutraali, ja siinä on useista materiaaleista koostuva kerrosrakenne. Jäykkyys auttaa pitämään bassopään selkeänä ja kontrolloituna, lisää atakkia ja pitää värittymät poissa. Eli avaimet avoimeen ja autenttiseen soundiin ovat olemassa!

Kaikissa käytetään patentoitua PPBM tekniikkaa eli bipolaarista magneettirakennetta kalvon kummallakin puolella. Sillä saavutetaan ulottuvampi bassopään toisto ja transienttien parempi kontrolli. Mainitsemassasi merkissä vain lippulaivamallissa on magneetit kalvon kummallakin puolella, mutta se maksaakin jo lähemmäs 50.000,- euroa.

Kalvo on mylar/alumiinirakenteinen ja sen molemmilla puolin on voimakkaat neodyymimagneetit. DP 77 ja DP 140 mallit ovat 2-tie ja DP 160 3-tiekaiutin. Siinä on siis erikseen basso- keskiääni- ja diskanttielementti. Nämä ovat oikeita 2- ja 3-tiekaiuttimia, joissa on erillinen diskantti suuntaimessa. Näissä ei siis käytetä Quasi Ribbon tms. kalvoon integroituja diskantteja, joiden toisto tuppaa jäämään matalalle. Diptyque kaiuttimien diskantti valmistetaan samoista materiaaleista kuin keski- ja bassoelementit. Kalvo on siinäkin mylar/alumiinirakenteinen ja sen molemmilla puolin on voimakkaat neodyymimagneetit. Pienimmässäkin DP 77 mallissa diskantin korkeus on 30 senttiä.

Jakosuotimissa käytetään laadukkaita polypropyleenikonkkia, ilmasydänkeloja ja non-induktiivisiä vastuksia.

Eroavaisuuksia siis on. Useampi Diptyque kaiutinta meillä kuullut on sanonut näiden olevan mainitsemaasi merkin kaiuttimiin verrattuna erilaisia soinniltaan. Sehän selviää parhaiten, jos saapuu niitä kuunteleman.
 
Diptyquen kaikkia malleja on nyt kuunneltu dp160, dp140 ja viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä dp77 ja erittäin hyviksi ja mielenkiintoisasti toistaviksi ovat kaikki paljastuneet.Valmistaja luonnehti pienintä dp77 pieneksi ihmeeksi, ja sellainen se on.
Yllättävän yleispätevä,läpivalaiseva mutta samalla niin luonnollinen ja läsnäoleva toistin.
Muutama sana schumann resonaatoreista, joista toisaalla vilkkaasti keskustellaan.Meillä on näistäkin kokemuksia ja on selvää että toimivat kuten pitääkin:vaikuttavat aivojen vireystilaan parantaen koettua toistoa, lisää selkeyttä,sävyjä,läsnäoloa ja kolmiulotteisuuta.Näitähän on käytössä yleisesti maailman messulla kun demotaan laitteistoja.
 
Kun schumann resonaattori niin kovasti kiinnostaa kerrottakoon, että kyseisestä masiinasta on olemassa useita tuhansia euroja maksavia ammattilaitteita joita käyttävät professori tason ihmiset tutkimus ja diagnostiikka työssä ympäri maailmaa.
Eli kyseessä onkin ihan toimiva vekotin.
 
No nyt on saundit Somerolla vol.2! Jos olet koko ikäsi etsinyt sitä soundia, mutta et ole löytänyt niin tule Somerolle, meillä on nyt se soundi.
Ensimmäisen kerta kun kuuntelemme sointia toisesta huoneesta kuulostaa siltä kuin setin huoneessa soittaisivat ja laulaisivat oikeat muusikot.
Huh, huh, epätodellisen todellista.
 
Viimeksi muokattu:
Lämpimät Joulun terveiset, Someron Tontuille vanhimmasta nuorimpaan! Unohtamatta Elmeriä, merkkipäiväänsä viettänyttä talonvahtia!
- Lasse-
 
hyvää joulua someron tontuille ja parempaa uutta vuotta,treiska
 
Back
Ylös