Yamaha taas pieniin päin

  • Keskustelun aloittaja op
  • Aloituspäivämäärä

op

Hifiharrastaja
Aluevastaava
Liittynyt
4.11.2007
Viestejä
11 759
Kaupunki
Oulu
Ensin tuli Yamahan 2000-sarjan stereovehkeet, sitten tonniset ja nyt 700-sarja. Hinnat taisi olla soittimelle 600€ ja vahvistimelle 700€. Mielenkiintoista.

http://www.engadget.com/2008/10/09/yamaha-brings-the-style-with-a-s700-cd-s700-audio-components/

index.php
 

Liitteet

  • yamaha_a-s700_cd-s700_amp_cd_player.jpg
    yamaha_a-s700_cd-s700_amp_cd_player.jpg
    11,5 KB · Katsottu: 1 455
Harmi, ettie Oulussa ole sitä 2000-sarjaa missään. Voisin hyvin kuvitella sellaisia kokeilevani.. :D
 
Mika K sanoi:
Harmi, ettie Oulussa ole sitä 2000-sarjaa missään. Voisin hyvin kuvitella sellaisia kokeilevani.. :D

1000-sarjan soittimen olen testannut ja siinä on ainakin huikea dynamiikka. Sointi on tasapainoinen ja neutraali. En tiedä miltä se kuulostaisi nykyisillä kaiuttimilla. Laite painaa sen verran paljon ettei sitä huvikeseen kuskaa kotitestiin. Kokeilemisen arvoinen peli ehdottomasti.
 
Jestas kun kieli kostuu tuosta Yamahan vahvarista.
 
Kumma miten vanhasuola janottaa. Enkä näemmä ole ainoa. Jammu on näemmä tosissaa satsaamassa harrastajin ja ratsastaa retrolla. Noi on melko makean näköisiä koko sarja.
nim. vanha Jammun omistaja 8)
 
Ajaton, klassinen muotoilu! Järjettömän hienoja! Hyvä että ankeiden, aneemisilta näyttävien high end -laatikoiden lisäksi tehdään vielä silmääkin miellyttävää hifiä.
 
Mä olen vanha Jammun omistaja,muttei mulla ole henkilökohtaisesti enää siihen suuntaan mitään himoa. Ymmärrän silti muita.
 
Komeita pelejä kyllä, ois mukava päästä kuuntelemaan. Tohon vielä saman sarjan viritin, niin slurpsista lörps.
 
Fundeeraaja sanoi:
Kumma miten vanhasuola janottaa. Enkä näemmä ole ainoa. Jammu on näemmä tosissaa satsaamassa harrastajin ja ratsastaa retrolla. Noi on melko makean näköisiä koko sarja.
nim. vanha Jammun omistaja 8)
Noin asian olisin itsekin kirjoittanut, mutta sinä ehdit ensin.
 
riqu.ruisku sanoi:
Onko kukaan päässyt kuuntelemaan tuota seiskasatasen isoaveljeä, eli A-S1000 mallia? Kauppias mainitsi että lämpimämpi soundi kuin edeltäja Yammuissa mutta kuuntelukokemuksia mieluusti kuulisin lisää.

http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=5015420&CTID=5002300

Olihan Rami näköjään ainakin... meni ensin ohi tuo viesti. Kai se pitää maanantaina käydä kuuntelemassa noita uutukaisia (tai eihän tonninen ny niin uutuus enää ole).
 
Mika K sanoi:
Harmi, ettie Oulussa ole sitä 2000-sarjaa missään. Voisin hyvin kuvitella sellaisia kokeilevani.. :D
Mainittu 2000-sarjan CD/SACD-soitin on itselläni. Värkkinä aivan mainio ja sopii mielestäni kaikin tavoin (ääni, mekaniikka, ulkonäkö) vintage-ikäisten vehkeiden kaveriksi. Yammu on saanut pitkästä aikaa tehtyä laitteita, joissa on 80-luvun parasta japanilaisoundia mukana.

Tuota 1000-sarjaa en ole kokeillut kuin ohimennen liikkeessä hätäisesti vertaillen 2000-sarjaan. Mielikuvaksi jäi, että tonninen ei ihan pärjää kaksitonniselle, mutta en osaa paremmin kuvailla eroa...

t. jjahifi
 
Eiks tuossa tonnisessa vahvarissa ole muuten kaukosäätöä ollenkaan??? Ei ainakaan valmistajan sivuilla puhuta kakesta mitään... :p Seiskasatasesta kauko kyllä löytyy.

EDIT: Taitaa siitä löytyä ainakin tuon Elektronin sivun mukaan http://www.elektroni.fi/?12938
Hassua että Yammun omat sivut ei mainosta kapulaa mitenkään.
 
Hain tänään Yamaha A-S1000 vahvarin kotiin pariksi päiväksi kuunteluun. Näin ensityyppien jälkeen tunnelmat on aika ristiriitaiset.

Plussaa:
-Vakuuttavan järeä rakenne kaikinpuolin (tosin esim. levysoittimen maajohdon haarukkaliitin ei edes mahtunut vahvarin maaruuvin tapin ympäri, vaan piti laittaa vain puoliksi tapin paljasta johtoa varten olevasta reiästä :D)
-Hienostunut soundi, etenkin loistava keskialue ja mukavan sävykäs basso
-Kaikki tuntuu toimivan releillä ja esim. sävynsäätönapit toimivat erittäin fiksusti niin ettei perinteistä "pure direct" nappia tarvita. Keskiasennoissaan ne nimittäin ohitetaan ja jos vaikka diskanttia kääntää päälle niin kääntäessä napsahtaa rele ja säätö alkaa toimia. Fiksua!

Miinusta:
-Omaan settiini aavistuksen vaimea diskantti, joskin sen sävyt ovat miellyttävät
-Todella ärsyttävä äänenvoimakkuus-säädin. Laitteen nuppi liikkuu vähän tahmeasti (nytkähdellen jos yrität säätää vain vähän). Kukosäätimestä oikein nopeasti napauttamalla saa nupin liikahtamaan vain muutaman millin kerrallaan, mutta kappas vaan. Jokainen liikahdus ei useinmiten vaikuta voimakkuuteen mitenkää, vaan ehkä joka toinen/kolmas painallus hyppäyttää ääntä ihan liikaa tai liian paljon suuntaan tai toiseen. Ehkä toimii paremmin epäherkemmillä 8 ohmin pöntöillä
-Aina laitteen poweri kytkettäessä tai sammutettaessa sekä subista että kajareiden bassoelementeistä kuuluu (liian kova) "poks"
-Mustassa mallissa nuo puupäädyt on tyhmästi petsattu myös ihan umpi mustiksi (vaikka kuvissa näyttääkin ruskeammilta). Nuo nyt on aivan sama jos olisi pelkkä musta kotelo... ei noita kukaan edes huomaa jos ei tiedä puuksi.

Eli paljon hyvää (22kg) mutta liikaa pikku ärsyttävyyttä. Ei taida jäädä Yamaha tällä kertaa tänne. Harmi, olin jo niin orientoitunut tuohon esitteen perusteella. Kotikuuntelu kuitenkin näköjään taas kannatti tehdä! (vaikka tulikin ajeltua 200km tavallaan turhaan)
 
Niin, minä olen käsittänyt noista Yamahan uusista stereovermeistä arvioiden ja lukemani perusteella, että juuri nuo cd-soittimet ovat aika kovaa luokkaa, ei sillä etteikö nuo vahvistimetkin olisi kelpo kamaa, mutta ne eivät taida aivan yltää noiden soittimien tasolle. Varmaan päinvastaisiakin arvioita voi löytyä jostain...
 
Jokohan joku olisi tuota 700-sarjan soitinta kuulostellut ja haluaisi jakaa kuuntelukokemuksensa? ;)
Vai liekö edes rantautunut maahan vielä? ???
 
Back
Ylös