Käyttäjiä koskevat säännöt

Tilanne
Keskustelu on suljettu.

webmaster

Administrator
Moderaattori
Liittynyt
10.9.2007
Viestejä
351
Keskustelupalstan säännöt, jotka koskevat keskustelua yleisellä alueella ja jäsenalueella

1.
Hifiharrastajat ry:n keskustelupalsta on itsenäinen ja riippumaton foorumi, jonka tarkoituksena on edistää harrastajien välistä kommunikointia ja yhteistoimintaa.

2. Käyttäjällä saa olla vain yksi käyttäjätili.

3. Kun vastaat toisen esittämään faktaan tai mielipiteeseen, tee se ilman vihaa tai loukkauksia vaikka toinen olisikin mielestäsi väärässä. Jos uskot että joku hyökkää viesteillään henkilökohtaisesti sinua vastaan, oleta lähtökohtaisesti että näin ei ole.

4. Jos keskustelu kiihtyy pisteeseen jossa sinun on ”todistettava että olet oikeassa”, lopeta. Yritä mieluummin löytää näkökantojen yhtäläisyyksiä jotta voimme oppia enemmän erilaisista harrastusfilosofioista ja ajattelutavoista.

5. Aseta muiden mielipiteiden kunnioitus oman ylpeytesi eteen. Huomaat että näin ajatuksesi ovat aina tervetulleita.

6. Mieti kirjoitukseesi hyvä sisältöä kuvaava otsikko, saat enemmän vastauksia kun asiasta kiinnostuneet huomaavat viestisi muiden joukosta. Yritä kirjoittaa mahdollisimman selkeää kieltä. Näin säästyy kaikilta aikaa ja turhilta väärinkäsityksiltä vältytään.

7. Jos epäilet väärinkäytöstä, ota yhteyttä moderointiin Raportoi-toiminnon avulla. Moderointi pitää itsellään oikeuden poistaa ja muokata asiattomia viestejä. Liiallinen raportointi katsotaan väärinkäytökseksi. Moderaatio pitää itsellään oikeuden päättää mikä on liiallista.

8. Moderoinnin muokkaamien tai poistamien viestin uudelleenkirjoittaminen on kielletty.

9. Moderointi ja yhdistyksen hallitus pitää itsellään oikeuden poistaa käyttöoikeus määräajaksi tai pysyvästi sellaiselta käyttäjältä, jonka moderointi katsoo rikkovan foorumin sääntöjä tai häiritsevän muulla tavalla foorumin tai Hifiharrastajat ry:n toimintaa.
Mikäli hallitus havaitsee käyttäjän toimivan yhdistyksen tarkoitusta vastaan (esimerkiksi omalla kirjoittelullaan estää muiden kirjoittelua) hallitus voi ottaa asian käsiteltäväkseen ja äänestyksessä enemmistöllä erottaa käyttäjän foorumilta määräajaksi.
Jotta tapojen parannukselle annetaan mahdollisuus on ensimmäinen käyttöoikeuden poisto kestoltaan 6 kuukautta, toinen 1 vuosi, kolmas 2 vuotta ja neljäs pysyvä poisto (eli ns. ikibanni).

10. Seuraavat aiheet ja keskustelutavat on kielletty:
  • väkivallan ihannointi tai väkivaltaan yllyttäminen
  • seksismi
  • rasismi
  • henkilökohtaisuudet
  • seksuaali- ja muita vähemmistöjä halventava kirjoittelu
  • uskonto (tunnustuksellinen keskustelu, joka saa vakaumukseltaan erilaiset kokemaan tarvetta osallistua puolustaen tai vastustaen)*
  • politiikka (tunnustuksellinen keskustelu, joka saa vakaumukseltaan erilaiset kokemaan tarvetta osallistua puolustaen tai vastustaen)**
  • hajottava toiminta, eli
    • häirintä (älä tuputa agendaasi joka paikkaan, anna harrastajien keskustella)
    • trollaus
    • ketjun kaappaus (keskusteluaiheen tarkoituksellinen kääntö)
Moderaatio voi rajoittaa keskustelua erikseen määritetystä aihepiiristä, mikäli sen katsotaan oleellisesti huonontava palstan ilmapiiriä (listaus löytyy Off-topic-osiosta).

11. Myytäviä laitteita voi mainostaa vain myyntiosiossa ja yhdistyksen jäsen itse omassa blogissaan. Mikäli myymäsi laite tai tuote on aiheeseen tai jonkin kirjoittajan tarpeeseen sopiva, lähesty häntä yksityisviestillä. Yleistä myyntikohteen mainostusta voi halutessaan suorittaa lisäämällä käyttäjäprofiilin allekirjoitukseen linkin myynti-ilmoitukseen.

12. Kertoessasi viimeisistä kytkennöistäsi tai ohjeistaessasi toista käyttäjää huomioi lukijoiden erot tiedon ja taidon tasossa.
Mahdollisesti vaarallisissa kytkennöissä älä luota siihen että kaikki tietävät asian. Ohjeista niin että riskit ovat lukijan tiedossa sekä kerro keinot niiden välttämiseen. Jos kytkentä vaatii lupia älä ohjeista sen tekemiseen. Kerro enemmin mitä harrastajan tulee pyytää luvat omaavaa asentajaa tekemään. Älä ohjeista toista mahdollisesti vaarallisissa kytkennöissä jos oma tietämyksesi aiheesta on hataraa.
Lukiessasi ohjeita ja työkuvauksia, älä tee itse jos et tiedä mitä olet tekemässä. Jos kuitenkin teet, niin teet sen omalla vastuullasi, yhdistys ei maksa hajonnutta laitettasi, palanutta taloasi tai hautakiveä.
Mikäli hallitus ja moderaattorit toteavat että ohjeistaja on syyllistynyt tahalliseen harhaanjohtamiseen ja vaaran tai haitan aiheuttamiseen on seurauksena lopullinen porttikielto foorumille. Kaikki harhaanjohtaminen ja vaaran tai haitan aiheuttaminen on lähtökohtaisesti tahallista.

Hifiharrastajat ry ei ota minkäänlaista vastuuta kirjoitusten oikeellisuudesta tai turvallisuudesta.
Rakennusohjeiden ja muutosten tekeminen on aina käyttäjän omalla vastuulla.

13. Moderoinnin ja foorumikäyttäytymisesta annettujen sanktioiden ja niiden perusteiden kommentointi foorumilla on kielletty. Palaute sanktioista ensisijaisesti yksityisviesteillä moderaattoreille. Palaute moderoinnista ja ylläpidosta tulee osoittaa yhdistyksen hallitukselle sähköpostitse hallitus@hifiharrastajat.org

14. Yhdistyksen hallituksen, foorumin ylläpidon tai moderaation oikeustoimilla uhkailu johtaa suoraan 1 vuoden käyttöoikeuden poistoon, toistuvasta uhkailusta seuraa pysyvä käyttöoikeuden poisto.

15. Maksumuurin takana olevan materiaalin jakaminen foorumille ilman julkaisijan/tekijän lupaa on kielletty.

–––––––

* Ei uskontoa: ”Kävin kirkkokonsertissa kuulemassa hartaimmat pääsiäisvirret-konserttia. Ihan sielussa tuntui ja tuli kyynel silmäkulmaan.”
Uskontoa: ”Kävin kirkkokonsertissa kuulemassa hartaimmat pääsiäisvirret-konserttia. Jeesus pelastaa minut, valitse Jeesus niin sinäkin pelastut!”

** Ei politiikkaa: ”Bensa-auto maksaa paljon verotuksen vuoksi, saisi nekin rahat mennä tien korjaamiseen.”
Politiikkaa: ”Bensa-autoilu maksaa paljon verotuksen vuoksi, s∗∗∗∗∗∗n ∗∗∗∗∗∗o!”
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Tilanne
Keskustelu on suljettu.
Back
Ylös