Käyttäjiä koskevat säännöt

Tilanne
Keskustelu on suljettu.

webmaster

Administrator
Moderaattori
Liittynyt
10.9.2007
Viestejä
344
Keskustelupalstan säännöt, jotka koskevat keskustelua yleisellä alueella ja jäsenalueella:

1. Hifiharrastajat.org keskustelu on itsenäinen ja riippumaton foorumi, jonka tarkoituksena on edistää harrastajien välistä kommunikointia ja yhteistoimintaa.

2. Kun vastaat toisen esittämään faktaan tai mielipiteeseen, tee se ilman vihaa tai sarkasmia vaikka toinen olisikin mielestäsi väärässä. Jos uskot että joku hyökkää viesteillään henkilökohtaisesti sinua vastaan, oleta lähtökohtaisesti että näin ei ole.

3. Jos keskustelu kiihtyy pisteeseen jossa sinun on "todistettava että olet oikeassa", lopeta. Yritä mieluummin löytää näkökantojen yhtäläisyyksiä jotta voimme oppia enemmän erilaisista harrastusfilosofioista ja ajattelutavoista.

4. Aseta muiden mielipiteiden kunnioitus oman ylpeytesi eteen. Huomaat että näin ajatuksesi ovat aina tervetulleita.

5. Mieti kirjoitukseesi hyvä sisältöä kuvaava otsikko, saat enemmän vastauksia kun asiasta kiinnostuneet huomaavat viestisi muiden joukosta. Yritä kirjoittaa mahdollisimman selkeää kieltä. Näin säästyy kaikilta aikaa ja turhilta väärinkäsityksiltä vältytään.

6. Jos epäilet väärinkäytöstä, ota yhteyttä ylläpitoon. Ylläpito pitää itsellään oikeuden poistaa ja muokata asiattomia viestejä.

7. Ylläpidon muokkaamien tai poistamien viestin uudelleenkirjoittaminen on kielletty.

8. Foorumin ylläpito pitää itsellään oikeuden poistaa käyttöoikeus määräajaksi tai pysyvästi sellaiselta henkilöltä, jonka ylläpito katsoo rikkovan foorumin käyttösääntöjä tai häiritsevän muulla tavalla foorumin tai Hifiharrastajat ry:n toimintaa. Mikäli hallitus havaitsee jonkin toimijan toimivan yhdistyksen tarkoitusta vastaan, esim. omalla kirjoittelullaan estää muiden kirjoittelua niin tällöin hallitus voi käsitellä asiaa keskuudessaan ja äänestyksessä enemmistöllä erottaa ko. toimijan foorumilta määräajaksi.
Jotta tapojen parannukselle annetaan mahdollisuus on ensimmäinen banni kestoltaan 6kk, toinen 1 vuosi, kolmas 2 vuotta ja neljäs ns. ikibanni.

9. Seuraavat aiheet ja keskustelutavat on kielletty:
 • Uskonto.
 • Väkivallan ihannointi tai väkivaltaan yllyttäminen.
 • Seksismi.
 • Rasismi
 • Henkilökohtaisuudet.
 • Seksuaali- ja muita vähemmistöjä halventava kirjoittelu.
 • Politiikka
 • Hajottava toiminta eli:
  • häirintä (älä tuputa agendaasi joka paikkaan, anna harrastajien keskustella)
  • trollaus (älä tuputa agendaasi joka paikkaan
  • ketjun kaappaus (keskusteluaiheen tarkoituksellinen kääntö)

10. Myytävien laitteiden mainostaminen yleisellä alueella on kielletty. Mikäli myymäsi laite/tuote on aiheeseen tai jonkin kirjoittajan tarpeeseen sopiva, lähesty häntä yksityisviestillä.

11. Kertoessasi viimeisistä kytkennöistäsi/ohjeistaessasi toista käyttäjää huomioi lukijoiden erot tiedon ja taidon tasossa. Mahdollisesti vaarallisissa kytkennöissä älä luota siihen että kaikkihan tämän nyt tietävät. Ohjeista niin että riskit ovat lukijan tiedossa sekä kerro keinot niiden välttämiseen. Jos kytkentä vaatii lupia älä ohjeista sen tekemiseen, kerro enemmin mitä harrastajan tulee pyytää luvat omaavaa asentajaa tekemään.
Älä ohjeista toista mahdollisesti vaarallisissa kytkennöissä jos tietämyksesi aiheesta on hataraa.

Lukiessasi ohjeita ja työkuvauksia, älä tee itse jos et tiedä mitä olet tekemässä. Jos kuitenkin teet, niin teet sen omalla vastuullasi, yhdistys ei maksa hajonnutta laitettasi, palanutta taloasi tai hautakiveä.

Mikäli hallitus ja moderaattorit toteavat että ohjeistaja on syyllistynyt tahalliseen harhaanjohtamiseen ja vaaran/haitan aiheuttamiseen on seurauksena lopullinen porttikielto foorumille. Kaikki harhaanjohtaminen ja vaaran/haitan aiheuttaminen on lähtökohtaisesti tahallista.

Hifiharrastajat ry ei ota minkäänlaista vastuuta kirjoitusten oikeellisuudesta tai turvallisuudesta. Rakennusohjeiden ja muutosten tekeminen on aina käyttäjän omalla vastuulla.

12. Moderoinnin ja foorumikäyttäytymisesta annettujen sanktioiden ja niiden perusteiden kommentointi foorumilla on kielletty. Palaute moderoinnista, ylläpidosta ja sanktioista tulee osoittaa yhdistyksen hallitukselle virallisten palauteväylien kautta.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Tilanne
Keskustelu on suljettu.
Back
Ylös