Gradient Helsinki 1.5 ja eräät DIY-projektit

  • Keskustelun aloittaja Audio-fiilis
  • Aloituspäivämäärä
A

Audio-fiilis

Jos Teaser -kuviin on luottaminen, eräät harrastajat yllättyvät iloisesti uusien Gradientien tekniikasta.

Ainakin Kimmo Saunistolta löytyy niin diskantti- kuin keskiääniratkaisunkin toteutus. Kimmokaan ei liene ensimmäinen, ainakin keksijäätelön mallisuojaoikeuden hän on suosiolla luovuttanut Mika Kivelälle. Ja jotenkin minusta tuntuu että keksijäätelö on aika vanhaa perua, en vain tunnu tänään löytävän sille kiinnekohtaa menneisyydestä. Jotenkin PolarPro tulee mieleen.....

Bassopää on toki oma lukunsa. Siinä seurataan Revolutionin filosofiaa. Tosin sekään ei ole täysi originelli Gradient-pohjainen keksintö.

Poikittainen bassodipoli oli taannoin Wharfedalen roadmapeissa, mutta liian erikoisena sitä ei koskaan alettu tosissaan markkinoida.

Toteutuksen laatu on varmasti todella hyvä ja ääni erikoisen hyvä. Siinä ei ole mtään vikaa. Markkinoinnissa kuitenkaan tuskin referoidaan vastaavia aikaisempia sovelluksia vaan mielummin korostetaan ratkaisujen ainutkertaisuutta. Eikä pohjoismaisilla markkinoilla toki tänä päivänä vastaavaa kaupallista tuotetta löydykään.
 
Onko siis Gradientilta tulossa jotain keksijäätelötyyppistä ämyriä ???
Mitä ja missä ovat nämä Teaser kuvat?
 
Pasi P sanoi:
Onko siis Gradientilta tulossa jotain keksijäätelötyyppistä ämyriä ???
Mitä ja missä ovat nämä Teaser kuvat?

Ku siellä Graidentilla käytiin, niin siellä oli jokin keksin näköinen prototyyppi. Mulla on pari kuvaa, mutta en tiä saako niitä katsella muutaku itse? :D
 
alspe sanoi:
Ku siellä Graidentilla käytiin, niin siellä oli jokin keksin näköinen prototyyppi. Mulla on pari kuvaa, mutta en tiä saako niitä katsella muutaku itse? :D

Nyt äkkiä ne kuvat kaikkien nähtäville! Hopi hopi!! :D

t: Pasi
 
Tuo piirustus oli vielä hieman.. keskeneräinen. Mutta joltain domino keksiltä tuo keskari tuoss taitaa näyttää. Mutta jos oikein jotain valokuvaa jollain on, tänne vaan. Ei Jorma suutu..
 
Jaa ei siellä tommosta ollunna. Se "erikoinen" kajari mistä otin pari kuvaa, oli tavis koaksiaalinen hieman Preludea isompi kaiutin. Joku proto se kuulemma oli, mutta en tiedä onko tulossa mihinkän tuotantoon. Miten ees voisin tietää.. :D
 
Turhan spekulaation välttämiseksi pitänee kommentoida jo ennen mallin julkaisua. Toivottavasti en juoruile liian aikaisin.

Mika on kysynyt minulta luvan keksiperiaatteen kaupalliselle hyödyntämiselle (Gradientilla), jonka olen hänelle antanut. Eikä minulla ole ollut mitään tarvetta moista kieltää, koska nimenomaan Mika on meistä se, joka on idean ensimmäisenä ilmoille saattanut. Itse lämpenin idealle samantien, ja olin varma että periaate toimii, koska olin miettinyt samanlaista rakennetta jo aiemmin (jopa rakenteen mitoitussäännöt olivat valmiiksi mietittyinä).
Tässä mielessä jo aiemminkin jollain palstalla kertomani roolijako, että Mika on keksin isä ja minä äiti, kuvaa hyvin tapahtumia. Täytyy erikseen korostaa että hedelmöitys tapahtui nykyaikaisesti sähköpostin kautta :D

Periaatteen aiemmasta tunnettuisuudesta minulla ei ole tietoa. On täysin mahdollista että vastaava rakenne löytyy jostain maailman kolkasta.

Todennäköisesti en olisi koskaan edes aloittanut keksi-proton valmistusta, jos idea olisi jäänyt vain omaan päähäni. DIY puolella kun ei ole niin kovia paineita valmistuksen yksinkertaistamiseksi, yksilöllisten säätöjen poistamiseksi ja muotoilun vapausasteiden lisäämiseksi kuin kaupallisella puolella. Ainakin noissa asioissa keksi vetää resistanssikoteloon nähden pidemmän korren. Myös muita kuin alempaan baffle-stepin rajataajuuteen liittyviä suorituskykyä parantavia ominaisuuksia voi olla. Mieleen tulee lähinnä resistanssin/vaimennusaineen lineaarisuuteen liittyviä asioita.

Markkinoille tulevasta mallista minulla ei ole tuota luonnosta enempää tietoa. Tulemisen mahdollisuus on ollut tiedossani jo puolisen vuotta, ja varma tieto keksin sisältymisestä nelisen kuukautta. Bongasin liitutauluversion heti Gradientin uusien sivujen ilmestyttyä http://gradient.virtamieli.fi/images/34.jpg, mutta tuohan näytti vain viattomalta skitsiltä - ellei tiennyt mitä yksityiskohtaa kannattaa tuijottaa ;)
 
Hieno ja mielenkiintoinen homma notta keksilö tulee kaupalliseenkin käytäntöön!
Gradientilla ollaan aika rohkean innovatiivisia jos vähänkään tuon Martelan skitsikuvan mukainen kampe tulee ulos.
 
Pasi P sanoi:
Hieno ja mielenkiintoinen homma notta keksilö tulee kaupalliseenkin käytäntöön!
Gradientilla ollaan aika rohkean innovatiivisia jos vähänkään tuon Martelan skitsikuvan mukainen kampe tulee ulos.

Joo, mitään takeitahan ei ole että uusi malli olisi juuri tuon luonnoksen näköinen. Siinä voi olla vaikka ovaalisylinterin muotoinen refleksikoteloitu basso-osa, jonka päällä on vino ellipsin muotoinen keksilö, jossa on keskari ja suuntaimellinen disu.
 
On tuo luonnos päätynyt jo Gradientin mainokseenkin uudessa Hifimaailmassa. Voisi ajatella, että lopullinen olisi siis tuon suuntainen...
 
No niinpäs onkin sivulla 37. Katselin ensin vain messusivuilta, joilla sitä ei ollut.
 
Olen juuri lähdössä toimitukselta Kaapelitehtaalle. Valokuvauskone on kainalossa. Koitan kolkata toimitusjohtaja Lintukankaan, joka on käsittääkseni vahtivuorossa, ja ottaa pari vakoiluvalokuvaa. Jos onnistun, kuva Gradient 1.5:stä on illalla Hifimaailman uutispalstalla. Ellen, toimituksemme etsii uutta toimituspäällikköä huomisaamusta alkaen.
 
saurama sanoi:
Ellen, toimituksemme etsii uutta toimituspäällikköä huomisaamusta alkaen.

Jos noin paljon on pelissä niin kannattaa varmistaa että akku on täynnä ja muistikortti mukana :D :D
 
Tästähän tuli jo vihiä joku tovi sitten.Ja Kimmonkin kanssa ollaan mailailtu kautta rantain keksiä sivuuttaen.Myös Gradientin luonnoksen vohveli pisti heti silmään sillä, katselenhan minä omaa vohvelia juuri sillä silmällä. ;)
 
Todella hyvää tuotteenjulkistusshowta Gradientiltä! Eka ulostulo "muoti"showssa eikä alan messuilla ja silleen... Näkyy uuden tj:n vaikutus. Myyntihommia tehneenä kunnioitan tyyliä. Ei tuotteiden kuvia, vaan pari hahmotelmaa ja sellaisia. Jokaisen kiinnostuneen pitää ponnistella saadakseen kuvia tai nähdäkseen uusi tuote. Upeaa, upeaa...

Siis en ole tuotetta nähnyt, mutta tyyli on ykkösluokkaa. :D

t. jjahifi
 
Show voi olla hyvää mutta etenkin itse kampe on IMO kiinnostavampi kuin mikään kaupallinen äänentoistokikkare piiiitkään aikaan.
 
jjahifi sanoi:
Siis en ole tuotetta nähnyt, mutta tyyli on ykkösluokkaa. :D

Juu, tässä alkaa kiinnostus herätä ihan oikeasti, miltä se kuulostaa, miltä se näyttää, miltä se kuulostaa, mikä keksi-rakenne, miltä se kuulostaa.
Jos lopputuote vastaa piirroksia niin rohkeaa on muotoilu, mutta onhan noita peruslaatikoita jo nähty aika paljon, miltäköhän se kuulostaa...
 
Vs: Gradient

Kaikesta päätellen 1.5 on jotain aivan muuta kuin tähänastinen kaiutintodellisuus - samalla tavoinhan ensimmäinen 1.0 oli muotin rikkova tuote.
 
Back
Ylös