Vahvistin + Kaiutin Ongelmia.

Foguh

Käyttäjä
Liittynyt
6.11.2008
Viestejä
3
Heips. Eli tässä on ilmennyt tällainen pieni ongelmanpoikanen. Minulla on vahvistin kytkettynä tietokoneeseen, ja vahvistimessa on 4 kaiutinta kiinni. Ongelmana tosin on että vain oikeanpuoleisimmista kaiuttimista kuuluu bassotaajuudet, ja vasemmalta diskantit.

Kaiuttimien virkaa ajaa kaksi kappaletta OR60 kolmitie kaiutinta + kaksi UK 350 kaiutinta. Vahvistimena toimii Technicsin SA-130. Vahvistimesta käsin en ole saanut ongelmaa korjattua, ja koneenpuoleltakaan ei tähän mennessä ole onnistunut.

Missä mahtaa olla vika / missä on ratkaisu ongelmaan?
 
Jos vaihdat kaiuttimien paikkaa tai vain pelkät johdot toisen puolen kaiuttimeen niin vaihtuuko myös bassot ja diskantit toiselle puolelle kuin aiemmin oli? Onko kaiuttimissa takana 2 vai 4 napaa johon johdot voi kytkeä? Oletko kytkenyt ylempiin vai alempiin?
 
Kun vaihdan johdot toisen puolen kaiuttimiin niin bassot / diskantit pysyvät samalla puolen. Kaiuttimissa takana on 2 napaa. Ylempiin olen kytkenyt, eli Mainiin.
 
Ainakin toisesta kaiuttimesta puuttuu siis metallinen siltauspala päällekäin olevien napojen välistä? Yhdistä johdolla päällekäin olevat navat (ei vierekkäin). Eli kaksi päällekäin olevaa punaista yhteen ja kaksi päällekäin olevaa mustaa yhteen johdolla.
 
Selevä, pitääpä kokeilla nuita molempia ratkaisuja tässä tuonnempana. Mikäli ongelma ei korjaudu, tulen vielä huutelemaan ! :)
 
Back
Ylös