SF Musica

Traveller

Käyttäjä
Liittynyt
10.11.2006
Viestejä
59
Kaupunki
Lpr
Löytyisiköhän tietoa tuosta vahvistimesta? Tulisi ajamaan kaksitiekaiuttimia herkkyydeltään 88dB, nimellisimpedanssi 4 Ohm. Kommentteja äänenlaadusta? Mallia on tietääkseni tänä vuonna uudistettu mutta tietoja (testejä) ei tahdo löytyä. Kiitokset etukäteen.
 
Traveller sanoi:
Löytyisiköhän tietoa tuosta vahvistimesta? Tulisi ajamaan kaksitiekaiuttimia herkkyydeltään 88dB, nimellisimpedanssi 4 Ohm. Kommentteja äänenlaadusta? Mallia on tietääkseni tänä vuonna uudistettu mutta tietoja (testejä) ei tahdo löytyä. Kiitokset etukäteen.

Uudistetusta mallista en tiedä mitään - sen tiedän, että ainakin vielä kesällä sonusfaberklubilainen etsi itselleen käytettyä musicaa, kun uuttakaan ei ollut saatavilla. Eikä muuten meinannut löytyä käytettynäkään.

Äänenlaadusta, ainakaan omaan käytööni ei ole kuin hyvää sanottavaa. Kokeilussa on viiden sonusfaber vuoden aikana käynyt yks jos toinenkin hinnakaskin vahvistin. Musica on vaan ja pysyy setissä.
Tietty noilla testivoittajilla on voimaa irronnut enemmän kuin omastani. Kuitenkin kokonaisuuden siitä kärsiessä. Ilmavuuttta ja läsnäola on nyt on lähinnä jäänyt kaipaamaan. Musica loistaa korkeilla äänillään, taisi sanoa joku kun tuon hifinewssissä testasi (1998?) Siinä oli oikeassa. Pelti kyllä helähtää kauniisti, eikä paino kilkata tai viulu vingu.

Akustispainoitteista jazzia kuunnellessa ei tarvitse vääntäää volumea kaakkoon kuullakseen kontrabasson - kuten näillä hieman erilähtökohdista ja eri kohderyhmille suunnitelluilla testivoittaja "kollegoilla" on tapana tehdä. Jazziin siis sopii mainiosti, mättömusiikin suhteen hieman kinkkisempi juttu.

Synergiallakin on varmasti osuutta omaan tyytyväisyyteeni. SF kaiuttimet ja vahvistin, lisäksi Naim cd joka natsaa tuohon yllätävänkin hyvin.
Onpa tuossa tehty pieni upgreidauskin, ensimmäinen kolmeen vuoteen. Sopivampi välijohton, nyt on synergiat kohdallaan.

Sonus faberin sivuilta löytyy teknistä tietoa vahvistimesta. Tuosta uudistuksesta vielä. Tietääkseni Musicaa suunniteltaessa (1997?) oli kuuntelusessiossa useampi kultakorva tekemässä havaintoja. Tuskimpa nyt Serblinin siirtyessä takavasemmalle, tuo poppoo saadaan kasaan. Eiköhän tuo uudistus ole tehty? tai tehdään hieman suurempia joukkoja silmällä pitäen ja hieman pienemmällä porukalla.
 
Käytettynä on todellakin kiven alla. Uutta löytyy mm. http://www.audiovision-shop.de/Preise/preise_gb.html sekä Hifi-Circle liikkeestä. Kyselyn mukaan jälkimmäinen toimittaisi laitteen n. 2200 euron hintaan suomeen (Guarneri viimeistely + kake). Ilmoitus löytyy audio-markt.de:

Vollverstärker. In versch. Gehäusefarben lieferbar: ahorn (Cremona), Amati, walnuß (Guaneri),
Piano-Schwarz, Graphit. Auf Wunsch gegen Aufpreis mit Fernbedienung. Neuauflage des Kultverstärkers 2007!

Saksan markkinoille toimitetaan siis myös mallia jossa kaukosäätö ja kolme etulevyn viimeistely vaihtoehtoa. Audio-vision mainosti myös kaukosäädöllistä mallia vielä jokin aika sitten mutta tällä hetkellä myynnissä kai tuo normaali versio.

Oletko muuten huomannut Serblinin kaapelit? http://www.laboratorium-yter.com/index.html
 
Ei paha tuo 2200€ jonka pyytävät Musicasta, ottaen huomioon, että ovh suomessakin oli tonnin enemmän, silloin kun sitä vielä täältä sai (2001-2002?). Omanikin on tilattu saksasta koska valmistus noihin aikoihin lopetettiin.

Musican bassoista voisi vielä mainita, että ovat lähempänä putkisaundia kuin trankkupeliä. Ei kuitenkaan niin lähellä, ettei musica olisi selviytynyt paremmin cecil taylorin willisau levyt matalammista flyygelin juoksutuksista - kuin verokkina ollut primaluna2. Aika lähellä noin muuten tuon vahvistimen saundia.

Serblinin kaapelit ei oikein kiinnosta. Siihen aikaan kun hän vielä suunnitteli kaiuttimia, kelpasi hänelle kuunteluun VanDenHul Windit, kuten myös Amati Homagen sisäiseen johdotukseen. Nyt kun se on takana tehdäänkin hieman arvokkaampia kaapeleita itse. Sitä paitsi en oikein usko tuhansien eurojen kaapeleiden tuovan mitään lisää - mitä en olisi kuullut halvemmallakin kaapeloinnilla. Muuten ruotsalaisilla foorumeilla, olisko euphonia tai se toinen? on Timbren kirjoittamaa juttua Musicasta.
 
Ei paha ei, vakimallin ilman kakea, mustalla pianolakalla saisi n. 1850 euroon, joten lienee vähintäinkin hintansa väärti.

Maininta putkisaundista lupailee siinä mielessä hyvää että kuuntelen paljon mm. Jimmy Smith, Dexter Gordon, Stanley Turrentine tyypistä musaa joilla mehukkuus ja aavistus lämpimyyttä ovat edukseen kunhan alapäässä ei esiinny liikaa velttoilua.

Kaapelit tosiaan ovat tyyriit, mutta mukava nähdä aina jotain uutta etenkin vanhalta kaiutingurulta.

Täytyy etsiä tuo Timbren juttu, kiitokset Tarmo kommenteista.
 
Back
Ylös