Rumpali jonka tyylin tunnistaa

Rumpalin näyttävä tekninen taituruus on eri asia kuin yksinkertainen ja aistikas rumpukomppi. Ringo oli siinä ihan hyvä. Hitaasti on myös vaikeampaa soittaa, koska siinä virheet näkyvät selkeimmin. Tekniikalla ja volumilla voi peitellä virheitään ja hämätä kuulijaa. Tuskin on toista rumpalia, jolla olisi ollut yhtä paljon studio-aikaa ja mahdollisuutta tehdä uusintaottoja hyvän lopputuloksen saamiseksi, kuin Ringo Starilla. Bändin muusikoilla oli varmasti myös parhaat soittimet käytettävissä, sekä paras sen ajan tekniikka. Lisäksi heillä oli käytettävissä huippuluokan tuottaja, monipuolinen tyylitaituri, joka uppoutui asiaansa, mahdollisimman hyvän lopputuloksen tavoittelussa. Ne biisit joita saimme kuunnella levyillä, olivat monen monen oton tuotoksia, vaikka kuulija saattaa ajatella että ne on tehty muutamassa päivässä. Bändillä oli rauha ja hyvä fiilis tehdä musiikkiaan, ja levyiltä puuttuu pakon ja puristuksen tunne. Tunnelma studiossa taisi muuttua vasta kun Yoko Ono tuli kuvaa mukaan.
 
Viimeksi muokattu:
^ Hyvä havainto :cool:. Yksi suomalainen rumpali josta olen aina tykännyt on Alf Forsman. Hän on soittanut monissa bändeissä ja kokonpanoissa. Hänellä on aina ollut pelkistetty ja aistikas soittotyyli, sekä yksinkertainen rumpusetti. Forsmanilla ei ole ollut tarvetta tuoda itseään esille, vaan kokonaissoundi on ollut hänelle A ja O. Tai siltä minusta on aina tuntunut. Jotenkin paljon isompi tekijä kuin antaa itsestään ymmärtää.
u. Mutta en ole varma, tunnistaisinko hänen soittotyylin jos en tietäisi kuka kannujen takan istuu.


 
Viimeksi muokattu:
Thomas Lang on todella musikaalinen ja dynaaminen rumpali.

 
Kuuntelin pitkästä aikaa Megadethin tuoreempaa tuotantoa, mutta sitten mieli halaji Rust in Peacen pauloihin.

Nautinto kuunnella tätä Nick Menzan soittoa. Rauha hänen sielulleen.
 
Kuuntelin pitkästä aikaa Megadethin tuoreempaa tuotantoa, mutta sitten mieli halaji Rust in Peacen pauloihin.

Nautinto kuunnella tätä Nick Menzan soittoa. Rauha hänen sielulleen.
Kyllä se jotenkin vaan tuntuu, että tuo nimenomainen Rust In Peace-levy on yks ehdottomista huipuista Megadethin uralta.
Jep, aina välillä tulee palattua näihin tuttuihin juttuihin ja onhan se aina siistiä seurata hienoa soittoa.
Ainakin itselleni se on ollut eniten kuunneltu levy Mustainen tuotoksista ja onhan tuo Menza/Friedman/Mustaine/Ellefson kokoonpanonakin aivan parhautta.
 
Tosta väelle vielä 20 minsaa vähän tavanomaista perusteellisempaa Ringo-perkausta:

E
En ilmeisesti ole ainoa joka on vähän kyseenalaistanut Ringon rumpalin taidot, koska hänen tyyliä pitää noin perustella ja vakuutella. Rumputyöskentely hänella on hieman lapsellinen ja simppeli mutta parhaimmillaan myös ihan persoonallinen ja oivaltava. :cool:

Beatlesin levyt tunnen tosi hyvin,, mutta harvemmin olen pannut merkille Ringon tyylin - että kylläpä mies paukuttaa tuossa makoisasti. Minulle hän on selkeästi taustamuusikko, ihan hyvä ja melko huomaamaton.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reaktiot: GED
Herrasmierumpali Charlie Watts (1941-2021) on jo mainittu tässä ketjussa. Tyylin kyllä tunnistaa 😍:

 
Viimeksi muokattu:
Keith Moon (1946-1978) on myös taidettu mainita tässä ketjussa. Hänenkin tyylinsä kyllä tunnistaa helposti:

 
Olikos Bill Ward jo mainittu ? Yllättävänkin iso vaikutus Sabbathin musaan.
Naapurimaasta löytyypi sitten heppu nimeltä Thomas Haake.
 
Ketjun aihetta viistäen. Vuosituhannen vaihteessa eräs nykyään hyvinkin tunnettu suomalainen metallibändi sai ensimmäisen levydiilinsä.

Jampat sitten studiolle, ja rumpalille sanottiin ensimmäiseksi että rummut triggeröidään. Rumpali ei tähän meinannut suostua, mutta tilanne meni jo asteelle "tehdäänkö levy vai ei", niin rummut sitten trigattiin. En tiedä mikä nykyään on tilanne hänen kohdallaan. Tuolla tavalla saadaan hienosti poistettua rumpalin tatsi ja sielukkuus.
 
Back
Ylös