Parhaat putkivahvistimet valmistetaan Japanissa.

Highend Studio T:re sanoi:
Kaikki Suomeen tuomamme Yamamoto-mallit ovat optimoitu 230V verkkojännitteelle, eivätkä 220V:lle, kuten muissa Euroopan maissa myytävät.

Hieman off-topic, mutta olen tuon 220V vs. 230V vaikutusta kysellyt aiemmin yleisesti putkilaitteille, joten voitko hieman valottaa miten vaikuttaa putkipelin toimintaan?
 
Moi,

jos 220V verkolle tehtyä putkilaitetta käyttää 230V verkossa, nousevat tietenkin kaikki virtamuuntajan toision jännitteet samassa suhteessa.

Eli putkien hehkujännitteet, anodijännite jne. nousevat, mikä on hieman kaksijakoinenkin asia. Toisaalta joku vahvistin teoriassa saattaisi soida paremminkin (pidemmällä A-luokassa), mutta putkien käyttöikä lyhenee.

Esim. Tapio Suonperän keskieurooppalaista alkuperää olevassa Yamamoto A-08S päätteessä on mm. hehkujännitettä alennettu vastuksilla, jotta ei nouse yli 2,5V.

Vähän kiireen keskeltä tämä vastaus, mutta eiköhän tuossa jotakin asiaa tullut.
 
Highend Studio T:re sanoi:
Moi,

jos 220V verkolle tehtyä putkilaitetta käyttää 230V verkossa, nousevat tietenkin kaikki virtamuuntajan toision jännitteet samassa suhteessa.

Eli putkien hehkujännitteet, anodijännite jne. nousevat, mikä on hieman kaksijakoinenkin asia. Toisaalta joku vahvistin teoriassa saattaisi soida paremminkin (pidemmällä A-luokassa), mutta putkien käyttöikä lyhenee.

Esim. Tapio Suonperän keskieurooppalaista alkuperää olevassa Yamamoto A-08S päätteessä on mm. hehkujännitettä alennettu vastuksilla, jotta ei nouse yli 2,5V.

Vähän kiireen keskeltä tämä vastaus, mutta eiköhän tuossa jotakin asiaa tullut.

Kiitoksia vastauksesta, tulee meikäläiselle jossain vaiheessa ajankohtaiseksi kun palailen koto-Suomeen joten pitänee perehtyä asiaan tarkemmin.
 
Moro,

Kyllä vain, unohtui yllättäen rahdit laskuista...

Sellasta se on kun Musiikin Maisteri -pohjalta ryhtyy yrittäjäksi.

Pitäisi antaa konttorin hoitaa ja keskittyä musical recreationiin päätoimisesti. : )

T. Mitro
 
Highend Studio T:re sanoi:
Moi,

jos 220V verkolle tehtyä putkilaitetta käyttää 230V verkossa, nousevat tietenkin kaikki virtamuuntajan toision jännitteet samassa suhteessa.

Taitaa olla tuon toisiojännitteen nousu tapauskohtaista. Minulla on hyllyssä 220V-leimattu putkivahvistin. Epäilin että jännitelähteestä tulee ulos jotain muuta kuin pitäisi, ruuvasin virtalähteen auki ja otin yleismittarin esille. Yllätyksekseni piirikortilta löytyi täsmälleen ne tasajännitteet jotka kortille on leimattukin.
Eli ainakaan kaikissa asiallisesti tehdyissä jännitelähteissä syöttöjännitteen tehollisarvon 10V:n nosto ei aiheuta ongelmia. Tosin varmaksi tuota ei tiedä mittaamatta, ja varsinkin taajamien ulkopuolella verkkojännite voi olla välillä jotain muutakin kun 230V.
 
Moi,

no vaikuttaisi siis siltä, että kotonasi jännite ei ole paljon yli 220V, eikö vain ?

Jos puhutaan laitteesta, jossa powerimuuntajalta otetaan toisiolta suoraan vaihtosähkönä tai tasasuunnattuna hehkuja tai ihan mihin tahansa osaan kytkentään sähköä, on se toision taso varmasti korkeampaa kuin mitä on tarkoitettu, mikäli 220V asetettu ensiö kytketään 230V- tai korkeampaan verkkoon.

Ehkä laitteesi on suunniteltu "kompromissina" että toimii suunnilleen oikein molemmilla jännitteillä tms. kaiken varalta.

No, voi tämän laskea jo lieväksi saivarteluksikin. Puhuin omasta puolestani lähinnä Yamamoton laitteista (eli suoraan hehkutetuista triodeista).
Sun Audioissa niinikään saa itse valita käyttääkö 220V vai 240V verkkojännitteellä. 230V ei löydy ensiöltä, harmi. Ocellian Quaerot voi tilata omaan kotiverkkoon Voltin tarkkuudella, hienoa eikö vain ? Siitä tulikin mieleeni, että Ocellia on Ranskasta eikä Japanista... että onko ketjun otsikko sittenkään totta. : ) Japanissa on kaiketi huomattu triodivahvistimet varteenotettavaksi jo pari vuosikymmentä sitten. Siksi kai hyviä japanilaisia valmistajiakin löytyy useampi kuin yksi. No, yksi niistä ei tee triodivahvistimia, mutta tekee todella elävän kuuloisia pentodi push-pulleja. -Leben.

Suomessa ei ole vielä edes liikkeitä jotka tarjoaisivat hyviä triodivahvistimia, meidän lisäksi, eli ei ole ihme ettei triodiharrastajiakaan ole kuin kourallinen. Jotta saamme triodiharrastamisen kukoistamaan, tarvitsemme laadukkaiden, herkkien torvi- ja laajakaistakaiuttimien ostajia/omistajia kokeilemaan kaiuttimillaan Yamamoto- Almarro-(ei triodi, vaan pentodi) ja Sun Audio -vahvistimia. Moni ei ole vielä uskaltanut kokeilla mutta yleensä ne jotka uskaltavat, päätyvät onnellisiksi paljon musiikkia kotonaan kuunteleviksi asiakkaisemme.

Sitten on vielä se ryöstöviljelty "musikaalisuus"-käsite hifissä. Triodi-harrastajalle se on jotain muuta kuin ryöstöviljelevän myyjän iänikuinen jargon. Tietenkin todellisuudessa koko käsite on hyvin henkilökohtainen. Joku pitää "musikaalisena" jotain muuta systeemiä kuin joku toinen.

Onhan nykyään sellaista musiikkiakin paljon, jota moni ei pidä "musikaalisena", enkä tarkoita nyt raskasta death-metallia vaan tiettyjä harmaan kuuloista musiikkia säveltäviä nykysäveltäjiä. Heidät on pakko hyväksyä siinä missä muidenkin aikakausien säveltäjätkin. (Tietenkään nämä kaikki nykysäveltäjät eivät jää elämään samoin kuin aikakausiensa helmet.) Säveltäjä heijastaa kaikkea oman aikansa kulttuurista omaan musiikkiinsa. Nykymusiikki kuulostaa siltä, missä tilassa nyky-yhteiskuntakin on. Ei ehkä joka suhteessa yhtä hienossa, kuin pari sataa vuotta sitten. Joitakin nykysäveltäjiä onneksi löytyy, jotka yhä tekevät ns. melodista musiikkia. Heitä ei taas välttämättä vallankahvassa olevat säveltäjäikonit arvosta. Pitävät aikaansa jäljessä olevina tms.

Luulen, että käsitykset ja makukin äänentoistosta muuttuvat harrastusvuosien karttuessa. Itselläni on käsitykset (makuko?) muuttuneet valitettavan nopeasti, n. kymmenessä vuodessa... : )

Kattellaan, ja kuunnellaan.

-Mitro
 
Tampereen Highend Studiolla kuultavissa nyt myös Leben CS-600.

(Tähän asti ollut vain mallit CS-300 ja CS-300X.)

Putkilaitteisiin on joillakin yhä tiettyjä ennakkoluuloja, lähinnä putkien kestoon ja putkisatsin uusimisen kustannuksiin liittyen. Käytännössä putket kestävät 10000 tuntia, ja esim. Leben CS-600 vahvistimeen saa uuden putkisatsin hintaan 200€. Eli tässä romutetaan nyt pinttyneitä ennakkoluuloja.

Tämä tietoisku siksi että paria asiakasta on jokin kauppias yrittänyt jymäyttää pahemman kerran juuri putkien kustannuksiin liittyvissä kysymyksissä. Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin ja nämäkin asiakkaat saavat hienon äänen kotiinsa... : )

Toinen asia on tiettyjen laitteiden käytännöllisyyden puute, esim. Almarro A205AmkII. Kaksi sisäänmenoa ei kaikille riitä. Meiltä onnistuu valintakytkimen ja lisäsisäänmenojen asennus tarvittaessa. Sekä pienet modaukset jos asiakkaalla on kiinnostusta muttei kolvi pysy kädessä. Tietty aika on kortilla, mutta yrittäjä on yrittäjä 24h/vuorokaudessa.
 
Voi pojat,

sain Japanista erään vahvistinvalmistajan lähetyksen mukana pari paikallista hifilehteä luettavaksi.

Näyttäisi tosiaan olevan sielläpäin maailmaa putkilaite enemmän sääntö kuin poikkeus musiikinkuuntelijan systeemissä. Ja nimenomaan SET.
Melkein pelkkiä putkilaite-juttuja ja jokunen länsimaisen trankkulaitefirman mainos välissä. Sitten vielä käsittämätön määrä juttuja eri putkityypeistä, sellaisia joista en ole ikinä kuullutkaan. Esim. ENV94, ENV171, A, K1, RJW, VS27,Ba (no joo, sehän on tietenkin WE101), BO, Ca, Da (tietty WE205D), Ed, RE504 ja 604 (45), RS31, RS55, RS69, jne.jne.... oho, AD1 ainoa, jonka tunnistin 205D:n 101:n ja 45:n lisäksi... onkohan sillä joku innostunut tekemään vahvistinta. EML:ltä tuli juuri uusituotantoputki kyseistä mallia. Ikinä kuullut.

Osaako joku lukea tota heidän kirjoitustaan... ? Tarjoan pitkänkaavan lounaan Thai&Laos -ravintolassa kadun toisella puolella jos joku tulee ja kertoo mitä noissa lehdissä lukee. : ) Kuitenkin Yamamotoa ja muuta mukavaa testeissä.
 
http://www.taipansoftware.com/kanji/explore.php

Currently there are approximately 115.000 words in the Japanese dictionary and about 13.000 entries in the Kanji dictionary.

Siitä kattelemaan :).

Sähköisessä muodossa olevan tekstin olisi saanu babelfishillä käännettyä huonoksi englanniksi.
 
Moro,

ei ole Suomessa vielä, eikä välttämättä ihan heti tule demoon, kun meillä on mainioita puolijohdepohjaisia RIAA-korjaimia kuten Trichord Diablo ja Ayre P-5xe.

Systeemissä ei välttämättä ole hyvä olla joka välissä putkea. Toki Leben setti olisi kiva täydentää tuolla heidän uudella RIAA:lla, mutta hieman ihmetyttää ainakin allekirjoittanutta, että se on vain MM-RIAA.

Kokeile Trichord Diablo + NC PSU, lupaan ettet pety... : )

diablo


-Mitro

PS. ilman muuta tilataan Leben RIAA:kin, jos sellaisen haluat.
 
jouni sanoi:
Hannu, mitä sä olet mennyt tekemään? :D :D

No pirskatti, kaivoin vanhat vinyylit esille. Löysin hienon vintage Thorensin ja juurikin tuo Lebenin phonoaste sopii sävysävyyn yhteen :D :D CS300x:n ja Thorensin kanssa. Olishan se hieno, mutta ei taida sopia "tinkimättömäänbudjettihenkeen".

ps. Leben cs300x loi nahkansa Harma EL84 retro putkituksen myötä. Että se niistä nosseista...

H
 
Lebenin putki Riassa on vähän vahvistusta MM rasiallekkin miksköhän ?? Ongelmaa tietenkään ei ole jos päävahvarin linjatulo on tarpeeksi herkkä ,no kohinat on pienet.
En ole seurannut Putki Riaa markkinoita mutta ekös täysputki MC Riaa kohise niin perusteellisesti (50-70 db vahvistusta) käytti mitä input putkea vaan?
Hienon näkönen toi Leben Riaa kuitenki ??

Pappa
 
Morjens Pappa

Noissa putkietusissa levarille on yleensä tulo vain MM-rasialle, n. 25 dB:n vahvistus, juuri tuon kohinan takia. MC-rasian kanssa käytetään step up-muuntajaa joka nostaa tuon MC:n mikrovoltit MM:n millivolttitasolle. Toimii hyvin eikä kohise.

Koskas tulet meillä käymään? Tiedät kyllä miksi. Mulla on muuten vintage-tyylinen putki-riaa step up muuntajilla. Ei ole japanialainen, joten ei parhaita. :D

t. Tapsa
 
Back
Ylös