Muuttuuko toisto lattiamateriaalien vaihdolla paljon?

MacIne

Käyttäjä
Liittynyt
27.7.2007
Viestejä
33
Moi!

Jos on muovimatto lattiamateriaalina ja päälle vetäisee laminaatit, miten käy äänentoiston? Muovi on pehmeämpi ja huokoisempi kuin kova laminaatti, eli heijastumat varmaankin lisääntyvät jolloin tarvittaneen lisää akustointia?
Onko mitään etua jos laittaakin oikeeta puuparkettia? :)
 
Laminaatin käyttöä noin yleisesti en ymmärrä. Se on staattinen, kerää jatkuvasti pölyä. Se on kova jalan alla, kopisee ja kalisee. Toki koiraperheissä tämä on etu. Laminaatin kanssa saa tärykaiut taatusti liikeelle. Se on kylmä, monet asiakkaat ovat kironneet kun eivät ole laittaneet lattialämmitystä samalla. Laminaatti ottaa kosteudesta herkästi siipeensä. Olen joutunut vaihtelemaan erinäisiä lattioita joissa lautojen saumat ovat pullahdelleet ylös. Ilmenee etenkin lukkoponteilla. Samoin kun viimeaikoina on tullut näkyviin halpojen lukkoponttilaminaattien päätyponttauksien pettäminen. Tämä on johtanut siihen että lattioihin ilmestyy laminaattilautojen päätysaumoihin n. 2-4 mm rakoja sinne tänne. Tätä ilmiötä kiihdyttää myös se ettei himiset ole ymmärtäneet thdä riittävästi liikuntasaumoja kynnyksien ym. kohdille, vaan on haluttu viedä koko huoneala yhtenäisenä läpi. Paholaisen keksintö sanon minä >:D >:D Parketti on huomattavasti parempi vaihtoehto, vaikkakin sitä joutuu joskus huoltamaan. Sitä näet pystyy huoltamaan, laminaattia ei.
 
Laminaatista samaa mieltä edellisen kanssa.
Kuinka olisi mukava yhdistelmä: Puuparketti ja muhkea matto.
Mukava silmälle, jalalle ja akustiikalle.

-128-
 
entäs korkki lattia, en tiä onko kauheen kestävä mutta olis ainakin mukava jalalle ja luulis et toiston parempi kun laminaatti
 
Vs:

Lautalattia ja paksut villamatot on aika toimivaksi havaittu ratkaisu. Sinällään lattiamateriaalilla voi olla älytön vaikutus sointiin ja asumismukavuuteen.
 
Laminaatti, puujäljitelmä. Vähän kuin nahka vs. keinonahka, ei hyvä. Jos on heikosti suuntaavat pöntöt niin lattialla kannattaa pitää kaiuttimien ja kuuntelupaikan välissä mahdollisimman paksua ja suurta mattoa. Pelkästään paljaan lattian materiaalilla tuskin paljoa väliä, ellei se ole sitten kokolattiamattoa.
 
Itseäkin kiinnostaa tällaiset akustiikkaan liittyvät remonttiasiat (jossa pian pääsis omaa asuntoa fundeeraamaan). Mitä kaikkea voisi tehdä ns. täydellistä akustiikkaa hakien? Kuinka kelluvaksi uskaltaa parketin asentaa? Saako basso-ongelmia vähennettyä jos parketin asentaa kunnon ilmavälillä siten, että lattia oikein notkuu jalkojen alla? Tuntuu kävellessäkin luonnollisemmalta kuin jäykkä lattia.
 
Varmaan pelkällä ilmavälillä ei juuri vaimene, mutta jotain vaimennusmateriaalia sinne ilmatilaan niin alkaa vaikuttaa paremmin.


T.JH
 
Kandee noudattaa valmistajan asennusohjeita jotta kestää kävellä. Ei siitä parketista nyt mitään resonaattoria tehdä vaikka laittaisi 2x solumuovia alle.
 
No eipä juu. Mut on se varmasti parempi kuin betonilattia millisellä muovimatolla?
 
Parkettilattia sekä siinä päällä kuuntelutilan ISO noin 20mm paksu villamatto ovat aika hyvin riittäneet lattiasta mahdollisesti johtuvien ongelmien eliminointiin. En nyt ihan hirveästi ole eroa huomannut muovin, laminaatin tai parketin välillä niin kauan kun siinä päällä käyttää kaikella järjellä kunnollista mattoa.

-Kimmo-
 
MacIne sanoi:
Jos on muovimatto lattiamateriaalina ja päälle vetäisee laminaatit, miten käy äänentoiston? Onko mitään etua jos laittaakin oikeeta puuparkettia? :)
Laita, hyvä ihminen, alle kunnollinen askeläänieriste, päädyitpä sitten parkettiin tai laminaattiin. Pieni lisävaiva ja suhteessa mitätön investointi lattiapinnoitetta asennettaessa, mutta jälkikäteen lisääminen ei onnistu. Askeläänieristeestä ei musiikin toistolle varmasti ainakaan haittaa ole, mutta kommenttini perustuu lopputuloksen yleiseen hyvyyteen käytön kannalta. Vanhaan lattiaan liimattu (kuten ennenvanhaan tehtiin) muovimatto ei korvaa askeläänieristettä, vaikka joku saattaa niin väittääkin.

ps. Askeläänieristeitä on erilaisia. Kannattaa mieluummin valita parempi laatu kuin laittaa solumuovia lukuisia kerroksia. ;)

EDIT: Uskallan väittää yleisen asumismukavuutesi paranevan joka tapauksessa - laitoitpa sitten laminaattia tahi parkettia muovimaton ja askeläänieristeen ;) päälle. Ei, en ole rautakauppias, mutta laitoinpahan itse jokin tovi sitten lattiani uusiksi.
 
Tottakai askeläänieriste tulee mukaan. Tarkoitus ei ollut kuvailla tulevan remontin yksityiskohtia vaan kysyä pinnan vaikutuksesta äänentoistoon. Parkettia vedetään jos on rahaa, mutta jos ei niin laminaattiin on tyytyminen :) Varmaankin tuo riittävän suuri ja paksu matto on siinä se oleellinen asia kuten on tullut esille. Kiitos vain vinkeistä!
 
MacIne sanoi:
Parkettia vedetään jos on rahaa, mutta jos ei niin laminaattiin on tyytyminen :) Varmaankin tuo riittävän suuri ja paksu matto on siinä se oleellinen asia kuten on tullut esille. Kiitos vain vinkeistä!

Tee, mistä haluat, mutta kun teet, tee kunnolla - maksoi mitä maksoi - kannattaa varmasti.

-128-
 
Ohjeita paksumpaa askeläänieristettä ei sopisi laittaa. Koska paksummalla eristeellä rupeaisi lattia enemmän notkua ja saumat rupeaisivat kärsiä. On sitten toinen juttu saattaa lattiapohja parketin/ laminaatin vaatimaan tasovaihtelemattomuuteen. Saattaa tulla piikkaamista ja täyttöä hikoilun aiheuttajaksi. Korkki on aina hyvä ja vanha kelpo materiaali. Nimenomaan korkki au naturel, ei mikään muovikyllästeinen.
 
Sopisko jollekin kielipoliisimodelle edellinen vastauksen muokkaus suomen kielelle, ja samalla poistaa tämä?
 
Back
Ylös