Muuttuuko toisto lattiamateriaalien vaihdolla paljon?

MacIne

Käyttäjä
Liittynyt
27.7.2007
Viestejä
33
Moi!

Jos on muovimatto lattiamateriaalina ja päälle vetäisee laminaatit, miten käy äänentoiston? Muovi on pehmeämpi ja huokoisempi kuin kova laminaatti, eli heijastumat varmaankin lisääntyvät jolloin tarvittaneen lisää akustointia?
Onko mitään etua jos laittaakin oikeeta puuparkettia? :)
 

Fundeeraaja

Käyttäjä
Liittynyt
8.8.2006
Viestejä
4 923
Kaupunki
IČIĆI Kroatia
Laminaatin käyttöä noin yleisesti en ymmärrä. Se on staattinen, kerää jatkuvasti pölyä. Se on kova jalan alla, kopisee ja kalisee. Toki koiraperheissä tämä on etu. Laminaatin kanssa saa tärykaiut taatusti liikeelle. Se on kylmä, monet asiakkaat ovat kironneet kun eivät ole laittaneet lattialämmitystä samalla. Laminaatti ottaa kosteudesta herkästi siipeensä. Olen joutunut vaihtelemaan erinäisiä lattioita joissa lautojen saumat ovat pullahdelleet ylös. Ilmenee etenkin lukkoponteilla. Samoin kun viimeaikoina on tullut näkyviin halpojen lukkoponttilaminaattien päätyponttauksien pettäminen. Tämä on johtanut siihen että lattioihin ilmestyy laminaattilautojen päätysaumoihin n. 2-4 mm rakoja sinne tänne. Tätä ilmiötä kiihdyttää myös se ettei himiset ole ymmärtäneet thdä riittävästi liikuntasaumoja kynnyksien ym. kohdille, vaan on haluttu viedä koko huoneala yhtenäisenä läpi. Paholaisen keksintö sanon minä >:D >:D Parketti on huomattavasti parempi vaihtoehto, vaikkakin sitä joutuu joskus huoltamaan. Sitä näet pystyy huoltamaan, laminaattia ei.
 

Littunatelkkari

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.1.2007
Viestejä
10 000
Kaupunki
Aeka kaakana
Laminaatista samaa mieltä edellisen kanssa.
Kuinka olisi mukava yhdistelmä: Puuparketti ja muhkea matto.
Mukava silmälle, jalalle ja akustiikalle.

-128-
 

saimi

Käyttäjä
Liittynyt
3.2.2007
Viestejä
5
entäs korkki lattia, en tiä onko kauheen kestävä mutta olis ainakin mukava jalalle ja luulis et toiston parempi kun laminaatti
 

Jari

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2006
Viestejä
15 082
Kaupunki
Espoo
Vs:

Lautalattia ja paksut villamatot on aika toimivaksi havaittu ratkaisu. Sinällään lattiamateriaalilla voi olla älytön vaikutus sointiin ja asumismukavuuteen.
 

sepi_3.0

Hifiharrastaja
Liittynyt
30.10.2006
Viestejä
17 039
Kaupunki
Pjongjang
Laminaatti, puujäljitelmä. Vähän kuin nahka vs. keinonahka, ei hyvä. Jos on heikosti suuntaavat pöntöt niin lattialla kannattaa pitää kaiuttimien ja kuuntelupaikan välissä mahdollisimman paksua ja suurta mattoa. Pelkästään paljaan lattian materiaalilla tuskin paljoa väliä, ellei se ole sitten kokolattiamattoa.
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 884
Kaupunki
Tampere
Itseäkin kiinnostaa tällaiset akustiikkaan liittyvät remonttiasiat (jossa pian pääsis omaa asuntoa fundeeraamaan). Mitä kaikkea voisi tehdä ns. täydellistä akustiikkaa hakien? Kuinka kelluvaksi uskaltaa parketin asentaa? Saako basso-ongelmia vähennettyä jos parketin asentaa kunnon ilmavälillä siten, että lattia oikein notkuu jalkojen alla? Tuntuu kävellessäkin luonnollisemmalta kuin jäykkä lattia.
 

jhyvarinen

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 050
Varmaan pelkällä ilmavälillä ei juuri vaimene, mutta jotain vaimennusmateriaalia sinne ilmatilaan niin alkaa vaikuttaa paremmin.


T.JH
 

sepi_3.0

Hifiharrastaja
Liittynyt
30.10.2006
Viestejä
17 039
Kaupunki
Pjongjang
Kandee noudattaa valmistajan asennusohjeita jotta kestää kävellä. Ei siitä parketista nyt mitään resonaattoria tehdä vaikka laittaisi 2x solumuovia alle.
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 884
Kaupunki
Tampere
No eipä juu. Mut on se varmasti parempi kuin betonilattia millisellä muovimatolla?
 

Kimmo.Niinimäki

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
217
Parkettilattia sekä siinä päällä kuuntelutilan ISO noin 20mm paksu villamatto ovat aika hyvin riittäneet lattiasta mahdollisesti johtuvien ongelmien eliminointiin. En nyt ihan hirveästi ole eroa huomannut muovin, laminaatin tai parketin välillä niin kauan kun siinä päällä käyttää kaikella järjellä kunnollista mattoa.

-Kimmo-
 

jmanninen

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 436
Kaupunki
Tampere
MacIne sanoi:
Jos on muovimatto lattiamateriaalina ja päälle vetäisee laminaatit, miten käy äänentoiston? Onko mitään etua jos laittaakin oikeeta puuparkettia? :)
Laita, hyvä ihminen, alle kunnollinen askeläänieriste, päädyitpä sitten parkettiin tai laminaattiin. Pieni lisävaiva ja suhteessa mitätön investointi lattiapinnoitetta asennettaessa, mutta jälkikäteen lisääminen ei onnistu. Askeläänieristeestä ei musiikin toistolle varmasti ainakaan haittaa ole, mutta kommenttini perustuu lopputuloksen yleiseen hyvyyteen käytön kannalta. Vanhaan lattiaan liimattu (kuten ennenvanhaan tehtiin) muovimatto ei korvaa askeläänieristettä, vaikka joku saattaa niin väittääkin.

ps. Askeläänieristeitä on erilaisia. Kannattaa mieluummin valita parempi laatu kuin laittaa solumuovia lukuisia kerroksia. ;)

EDIT: Uskallan väittää yleisen asumismukavuutesi paranevan joka tapauksessa - laitoitpa sitten laminaattia tahi parkettia muovimaton ja askeläänieristeen ;) päälle. Ei, en ole rautakauppias, mutta laitoinpahan itse jokin tovi sitten lattiani uusiksi.
 

MacIne

Käyttäjä
Liittynyt
27.7.2007
Viestejä
33
Tottakai askeläänieriste tulee mukaan. Tarkoitus ei ollut kuvailla tulevan remontin yksityiskohtia vaan kysyä pinnan vaikutuksesta äänentoistoon. Parkettia vedetään jos on rahaa, mutta jos ei niin laminaattiin on tyytyminen :) Varmaankin tuo riittävän suuri ja paksu matto on siinä se oleellinen asia kuten on tullut esille. Kiitos vain vinkeistä!
 

Littunatelkkari

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.1.2007
Viestejä
10 000
Kaupunki
Aeka kaakana
MacIne sanoi:
Parkettia vedetään jos on rahaa, mutta jos ei niin laminaattiin on tyytyminen :) Varmaankin tuo riittävän suuri ja paksu matto on siinä se oleellinen asia kuten on tullut esille. Kiitos vain vinkeistä!

Tee, mistä haluat, mutta kun teet, tee kunnolla - maksoi mitä maksoi - kannattaa varmasti.

-128-
 

ealab

Käyttäjä
Liittynyt
3.8.2006
Viestejä
1 074
Ohjeita paksumpaa askeläänieristettä ei sopisi laittaa. Koska paksummalla eristeellä rupeaisi lattia enemmän notkua ja saumat rupeaisivat kärsiä. On sitten toinen juttu saattaa lattiapohja parketin/ laminaatin vaatimaan tasovaihtelemattomuuteen. Saattaa tulla piikkaamista ja täyttöä hikoilun aiheuttajaksi. Korkki on aina hyvä ja vanha kelpo materiaali. Nimenomaan korkki au naturel, ei mikään muovikyllästeinen.
 

kkoskela

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 432
Kaupunki
Pyhäjokilaakso
Sopisko jollekin kielipoliisimodelle edellinen vastauksen muokkaus suomen kielelle, ja samalla poistaa tämä?
 
Ylös