Mitkä olis hyvät kuulokkeet?

  • Keskustelun aloittaja hideandseek
  • Aloituspäivämäärä
Mulla on kyseiset Kossit kyllä, kaksinkin kappalein tosin johdot rikki molemmista.

Vähän vielä hifimpää haeskelen, jos mulle jiikoo vastailit?
no suahan mää vähän ajattelin. mullakin on jo kolmannet, muksut tuhonnut jo kahdet:( onneksi noi on ääneen verraten halpaa kuin saippua. kävin tsekkaan uuden Mitrolandian
tänään ja samalla kokeilin ja kuulostelin HiFiMan-400 kuulokkeet, kuin myös jotkut Gradot ja sit vielä pykälää kovemmat HiFimänit. noista ei kyllä mitkää taida olla mulle sopivat. Gradoissa oli basso aika vaatimaton hifimäniin verraten (nyt en puhu basson määrästä, vaan elävän tuntuisesta potkusta ja tiukkuudesta). 400:ssa taas yläkerta oli hiukan verhoutuneen oloinen. Gradoja kuunnellessa tuli mieleen, et näihin kun sais hifimäneistä tuon basson, niin sehän olis siinä. no sit hifimänin (olikohan se joku 560) parempi malli sisälsikin nuo aiempien hyveet samassa paketissa. häiritsi noissa hifimäneissä kumminkin niiden suuri koko ja niiden raskaus ja silti liian heppoinen istuvuus mun kuulaani.
 
Kuuntelin kaverin Koss:ja omassa 5s luurissa ja jopas oli tumppu ja verhoutunut ääni.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
En tarvinu kuittia, kirjotin vaan ettei oo tallessa.
Uus piuha elementteineen tuli muutaman päivän kuluttua.
 
Hei,

Onko kenelläkään kokemusta Logitech UE 6000 -vastamelukuulokkeista? Olisivat gigantissa tarjouksessa 99e (ovh 199). Mitenkähän vertautuvat vaikkapa Bosen Quietcomfort 15 -vastamelukuulokkeisiin (ovh 280e)?

Omistan tällä hetkellä Focal Spirit One -kuulokkeet, mutta eivät oikein malliltaan istu kunnolla meikäläisen päähän. Ääneltään ovat kyllä hyvät ja miellyttävät, mutta jo tunnin jälkeen rupeavat painamaan korvia. Haussa olisi siis äänenlaadultaan vastaavat (tai paremmat), mutta käyttömukavuudeltaan paremmat. Bosen Quietcomforteja olen päässyt testaamaan, mutta nuo UE 6000 -kuulokkeet ovat tuntemattomat.
 
Tänään ostin sennheiserin momentumit, voi suositella, varsinkin jos tykkää et on vähän tuhdimmat bassot, akustiselle ja naisvokalisteille sit jotkut akg:t, itellä just näin, kun musiikkimaku on laaja. Noi tuli akg 712 pron kavereiks, vaikka noissakin on jo bassopuoli ihan erimaata, kun aikaisemmin omistamissani 702:ssa.
 
Pari ajatusta Akg/Stax/Beyerdynamic-vertailusta vaikkapa tähän ketjuun ettei sotketa muita.
Kiitokset hyvin tehdystä ja mielenkiintoisesti kirjoitetusta kuulokevertailusta!
Kuulokevertailun yksi haaste on aina kysymys oheislaitteistosta. Esim. T1 on kokemukseni mukaan kuuloke, joka heijastaa paljon käytettyä settiä. Sen voi saada kuullostamaan halutessaan aika erilaiselta, tummalta, kirkkaalta, ohuemmin tai pyöreämmin toistavalta - kuitenkin siten, että tietty ominaissointi säilyy. T1:n tapainen kuuloke (pätee varmaan myös Akg:hen) edellyttää oman maun mukaista äänilähdettä ja vahvistinta. Oman kokemuksen ja vanhan heaf.fi -viisauden perusteella suosittelisin sille hyvää putkivahvistinta tai vaikkapa laadukasta vintagevahvistinta. Kun kuulokkeiden hinnat ovat viime aikoina pompanneet aika yleisesti ylöspäin, niin T1:tä on ainakin josakin vaiheessa voinut ostaa paljon halvemmalla kuin tuo mainittu lähes tuhannen euron nimellishinta.
Tässä vain pari mieleen noussutta haja-ajatelmaa aiheen vierestä. Hienoa, että kokeneet harrastajat suuntaavat pätevyyttään myös kuulokerintamalle!
 
^Olet ihan oikeassa siinä,että kuuloke kuin kuuloke kuulostaa juuri niin hyvältä kuin sinne lykätty ääni!Käytössäni on 10 kuuloketta.
Kaikki kuulostavat hyviltä,kun setti on viritelty kohdalleen. Ominaissointi luonnollisesti tulee esiin aina.Viime aikoina kuulokkeiden hinnat
ovat pompsastaneet ylöspäin jopa älyttömästi,joten käytettyjen osastolla on sutinaa jatkossa!!
 
^Olet ihan oikeassa siinä,että kuuloke kuin kuuloke kuulostaa juuri niin hyvältä kuin sinne lykätty ääni!Käytössäni on 10 kuuloketta.
Kaikki kuulostavat hyviltä,kun setti on viritelty kohdalleen. Ominaissointi luonnollisesti tulee esiin aina.Viime aikoina kuulokkeiden hinnat
ovat pompsastaneet ylöspäin jopa älyttömästi,joten käytettyjen osastolla on sutinaa jatkossa!!
Mikä estää ominaissointia olemasta huono? Kuuntelen Sennheiserin hd280-luureja dacini kuulokeliitännästä. Kuulostaa varsin hyvältä. Nyt esitetyn näkemyksen mukaan kuulokkeisiin syötetty ääni on siis varsin hyvä. Sitten vaihdan kuulokkeet Gradoihin. Kuulostaa huonolta. Nyt esitetyn näkemyksen mukaan kuulokkeisiin syötetty ääni on huono - vaikka mitään muutosta ei ole tapahtunut.
 
Viimeksi muokattu:
Vähän ajatuksia Audeze-ketjun tiimoilta kun juttua oli LCD-3:sta ja sen saundimaailmasta. Toinen vaihtoehtoinen filosofia olisi ottaa HD-800, T-1, K-812 (tai uudemmat versiot) tyyppinen kuuloke, ja lähteä tuunaamaan sitä elektroniikan/ekutuksen avulla mieleiseen suuntaan. Kyllä saundia voi kehittää omien vaatimattomien kokemusten mukaan aika paljonkin. Toki myöskin oma kuulo adaptoituu. Tässä vaihtoehdossa on tarpeen vaatiessa tarjolla myös esim. diskanttivarantoa ja alin basso aina kuultavissa. Käyttömukavuusasiana painokin on lähempänä 300 grammaa. En kuitenkaan yhtään ihmettele sitä, että eräällä erittäin kokeneella kuulokeharrastajalla täällä kiertokulku taisi olla HD-800 > LCD-2 > LCD-3. Itselläni ollut aiemmin HE-500 ja LCD-2. -- Staxit erikseen.
 
Viimeksi muokattu:
HD800 on ainakin kameleontti joka kestää ekutusta mihin vain. Sonarworks käytössä ja voi ihan vapaasti säätää muhevaksi bassojytäksi yms. Ei mitään kaipuuta takaisin Audezeihin ja drivereiden vaihtoon kerran vuodessa. :D Nyt ois Senkut muuten tarjouksessa 899€ mareksilla.. (tosin kannattaa huomioida tuleva HD800S että kannattaako hankita.. siinä tosin tulee olemaan hintaa enemmän kun balansoitu kaapeli kai pakkokaupataan päälle)
 
Täällä ympyrä sulkeutui. HD800 ja Staxit. :D No kokemuksia rikkaampana vaan :)
 
Viimeksi muokattu:
Makuasioitahan nämä tietysti ovat. Ja lopulta kysymys on aina siitä miten kukin arvottaa soundin eri osatekijöitä omista lähtökohdistaan.

HD800 on mielestäni monessakin suhteessa erinomainen kuuloke (epäkuulokemainen äänikuva, huikea resoluutio, hyvä ergonomia…). Itsellä noissa alkoi kuitenkin vaivaamaan pistävä yläkeskialue sekä tietynlainen ohuus ja ”ylianalyyttisyys”. Ajan mittaan heikommin taltioidut äänitteet jäivät taka-alalle – ts. kuuloke alkoi ”ohjaamaan” sitä, mitä levyjä tuli kuunneltua.

Audezen house-soundi: ”lihaa ja slämmiä säästämättä - äänenlaadusta tinkimättä”, sopii ainakin allekirjoittaneelle paljon paremmin. Henkilökohtaisesti olen mielummin valmis hyväksymään mahdollisen riskin kuuloke-elementin uusimisesta, kuin kuunnella ”kameleonttikuuloketta”, joka ei vastaa omia soundipreferenssejä sellaisenaan. Mikäli kuuloke tarvitsee ekutusta, modauksia tahi juuri tietynlaista boutique-putkivahvistusta kuulostaakseen kelvolliselta omaan korvaan, on silloin lähtöasetelmassa mielestäni jotain perustavanlaatuisesti pielessä.

-matti
 
Matti kiteytti hienosti Sennheiserin soundin. Juuri putkosilla olen saanut sen pienen mukavuuden ääneen. Vincent khv-111 on hinnastaan huolimatta aivan loistava kumppani Senkulle. Etuaste putkosta vaihtamalla voi viilailla soundia suuntaan, jos toiseen. Genalex gold lion antaa tosi siistin ylä ja miellyttävän keskialueen. Kuin kuuntelisi isoa helppoa staatti ääntä. Trankku peleistä burson passaa kans kivasti. :)
 
Viimeksi muokattu:

Kenenkäs korvaan sen sitten pitäisi kuulua. :D

Aika väsyneitä vääntöjähän nämä yleisesti on, käyttääkkö dsp:tä/huonekorjausta, voiko modata yms..

Eipä sillä, jos HD800 tai mikä tahansa ei kuulosta itselle riittävän hyvältä vakiona niin ei tulisikaan hankittua. Eihän se yllätys ole että moni ei jaksa tuota "yläkeskialuetta" (siis kuuluisaa 6khz piikkiä) kuunnella, vaikka tuohan se toisaalta pienen ilmavan mausteen. Omat ekutuksen mahdollistamat kriteerit on kuitenkin sen verran löysät, että voi enemmän antaa huomiota mukavuudelle ja sellaiselle yleiselle laadukkuudelle (siksi tähän taloon ei Hifimaneja tai Audezeja enää tule ;)).

Tuossa olisi pitkästä aikaa luurit jotka alkoivat kiinnostamaan, mutta ei voi kyllä vaivautua näillä valuuttakursseilla..
https://www.massdrop.com/buy/fostex-x-massdrop-th-x00
 
Mielenkiintoista ajatella tuota elektroniikan/ekutuksen osuutta senkin valossa, mitä esim. HD-800:n tai T1:n vaihtaminen uusiin versioihin merkitsisi eli tulisiko uusimiselle turhaakin hintaa? Ajatellen siis sitä, että noisaa uusissa versioissa on kai vähän uutta ääripäiden toistossa.
 
Koskas se harrastus on turhasta hinnasta ollut kiinni.. jos kohtuullisuuden rajoissa pysytään eikä puhuta 3k€+ planaareista. :D

Toisaalla ei järin innostuneita tuosta T1v2:sta ole oltu, samaa yläpään piikitystä samoissa kuorissa. Itsehän en ole kuullut edes alkuperäistä, toisaalta ei kiinnostakaan objektiivisten käppyröiden valossa.

Mielenkiinnolla odotamme kuinka HD800S resonaattori vaikuttaa asiaan. Mikäli 6khz piikitystä on saatu reipaasti alas ja alapäähän aavistus lisää, niin onhan siinä aika voittajat luvassa.
 
K Itsehän en ole kuullut edes alkuperäistä, toisaalta ei kiinnostakaan objektiivisten käppyröiden valossa.
No jaa, kuuntelen parhaillaan Tidalista T1:llä In with Lassy'a, Luxmanin vahvistimella. En sanoisi että yläpäässä mikään juuri pistää vastaan. Mutta jos äänitteellä on liikakompressiota, diskanttikorostumaa tms. niin kyllähän tuo jotenkin kuuluu kuten toisaalta ehkä pitäisikin. Itsellä on tällä hetkellä sellainen filosofia että kuulokkeet ovat mahdollisimman tarkat ja kaiuttimet taas Harbethit eli vähän tuonne LCD-3:n suuntaan. :)
 
En sanoisi että yläpäässä mikään juuri pistää vastaan. Mutta jos äänitteellä on liikakompressiota, diskanttikorostumaa tms. niin kyllähän tuo jotenkin kuuluu kuten toisaalta ehkä pitäisikin.

Eikö tuo nyt ole peruskliseinen vastaus. Juuri sitä mitä puolet HD800 omistajistakin vannoo - ei siellä mitään piikkiä kuulu. :D No ei varmaan kun on aika henkilökohtainen ja korviin fyysisestikin liittyvä asia kuuluuko/häiritseekö tietynlaiset piikit yms. Ja tottakai kaikki mikä kuuluu tai ei kuulu, on tietysti huonon/hyvän äänityksen syytä.. ;)

graphCompare.php
 
Back
Ylös