Millä "tasolla" olet hifiharrastuksessa?

a-d) kyllä
e) olen kuullut eroja, mutta kyse voi olla huonoimpien kohdalla ainoastaan erittäin huonosti toteutetuista kaapeleista
f) olen kuullut eroja alustoissa, mutta vain tärinäherkässä paikassa putkilaitteiden ja levysoittimien osalta
g) en osaa sanoa
h) en osaa sanoa
 
En tiedä kertooko omasta tasostani mitään mutta:
A-F itse koettu ja uskon.
G ja H ei kokemuksia.

Asetan kaapelit ja laitteet samalle viivalle erojen suhteen.
Erot joskus selvästi havaittavia voisi jopa sanoa suuria. Joskus hyvin pieniä jopa vaikeasti havaittavia tai ei ollenkaan havaittavia.Tapauskohtainen juttu.
 
Itsestään selvää, että kaikissa on eroja. Koettu on. Eri asia onkin miten relevantisti kukin seikka itseäni kiinnostaa. Nk. "tasoista" puhumattakaan. Kenties tarkoitit high endin kuuluisia näkymättömiä portaita? :D

Setti on kasassa, homma hanskassa. Mitään estettä ei tuleville päivityksille ole. Paitsi, että... Se maksaa. Ei täällä foorumilla tarvitse notkua kuin pari kuukautta ja jo on päivityssuunnitelmille taas enemmän kapasiteettia. Pitäisiköhän kirjautua vihdoinkin ulos? ;)
 
Itse uskon ja olen kokenut että kaikki vaikuttaa. Paras kokonaisuus syntyy kun kaikki osatekijät otetaan huomioon.
 
Moi ! Komppaan Svoota :) Eroja kaikista noista oon kuullu.
Paljon kuunnelluilta levyiltä yllättävän selvät erot.
 
Tässäkin asiassa kannattaa olla ymmärtäväinen muita harrastajia kohtaan. Olen kuullut laitteistoja, joissa on ainoastaan kaiuttimissa kuultavia eroja.
 
Olen jättänyt tasot a-h taakseni vuosia sitten ja edennyt m-tasolle.
 
Omakohtaista kokemusta on tasoista A-D, virtapuolesta ei muita kokemuksia muutakuin, että katkennut piuha ei toimi.
 
A-D.

Laitetasoilla on merkitystä levareilla ja ehkä putkivahvistimilla, mutta transistoreilla on vähän vaikeampi uskoa, että olisi väliä. En tosin ole varsinaisesti kokeillut, mitä nyt hifitaso vaihtui erilaiseen ja erikokoiseen yhdessä välissä. Äänikuvaan muutos vaikutti jonkin verran, koska uusi taso oli kookkaampi ja tuli kunnolla kaiuttimien korkeudelle niiden väliin, mutta itse soundissa en kokenut niinkään muutoksia...
 
Uskoisin olevani tasolla a 8). Ja jos hieman uskoa venytetään, niin sitten joko tasolla b tai c.

Kaiuttimissa kuulen eroja, mutta vahvistimista ja DA-muuntimista en ole varma. Rikkinäiset ja selvästi kelvottomat/muuten erottuvat (suhinaiset tms.) laitteet tietysti poislukien. Eri masiinoita kokeilleena tosin luulisin kuulevani myös elektroniikassa jopa melko selviä eroja, mutta sokkotestiä en ole tehnyt. Epäilen siis ainakin vielä toistaiseksi itseäni :).

Vai tarkoitettiinkohan tässä edes sokkotestiä vai ihan normaalia kuuntelua?
 
vaakko sanoi:
a) kaiuttimissa
b) vahvistimissa
c) cd-soittimissa/da-muuntimissa
d) analogisissa kaapeleissa (väli- ja kaiutinjohdot)
e) virtakaapeleissa ja filttereissä
f) vaimenninalustoissa tai muissa ns. twiikeissä
g) cd-pyörittäjissä tai muissa bittejä syöttävissä äänilähteissä
h) digitaalikaapeleissa

Tätä voisi tarkentaa vielä jakamalla taso kolmeen osaan (1.2.3):
1 = kuullut eroja sokkotestissä todistajien läsnäollessa
2 = kuullut eron omasta mielestään
3 = uskoo erojen olemassaoloon

Omani d.d.h

d:n ylittäviä asioita en ole edes testaillut, mutta ymmärrän jollain tasolla teoriaa asiasta. Kunnollisten analogipiuhojenkin väliset erot olivat niin mitättömän pieniä, että seuraaville tasoille ei ole mitään hinkua. Ellei sitten jollain ole riittävästi näyttöä, että jollain korkeamman tason twiikillä voi saada huomattavasti tuntuvampia eroja kuin kaapeleilla.
 
Olen itse tuossa C:n ja D:n välissä. Näin siksi, että mielestäni välikaapelit ja kaiutinkaapeleilla saavutetaan äärimmäisen pieni muutos ääneen. 10cm kaiuttimien / kuuntelupisteen siirtäminen vaikuttaa monta kertaa enemmän.
 
Tässä minun kokemuksia:

A) KAIUTTIMET: Kuulen eron (Onko niin että kaikki foorumilaiset kuulevat?)

B) VAHVISTIMET: Kuulen eron (Onko niin että kaikki foorumilaiset kuulevat?)

C) CD-SOITTIMET/DA-MUUNTIMET: CD-soittimia olen kuunnellut – kotona tutussa akustiikassa ja tutuilla oheislaitteilla – noin 15 erilaista. Kuulen niiden äänessä helpostikuultavia ja merkittäviä eroja. Erillisistä DA-muuntimista ei kokemusta.

D) VÄLI- JA KAIUTINJOHDOT: Näistäkin kokemuksia tutuissa kotiolosuhteissa viidestä eri vaihtoehdosta. Kuulen merkittäviä laadullisia ja sävyllisiä eroja.

E) VIRTAKAAPELIT JA FILTTERIT: Tutuissa kotiolosuhteissa kokemusta kahden eri valmistajan tuotteista. Molemmilla kerroilla kuulin parannuksen äänenlaadussa. Toinen näistä on kokonaisuus, jossa sama valmistaja toimittaa sekä johdot että filtterin. Lisäksi vahvistimelle ja CD-soittimelle on omanlaisensa johdot ja omanlaisensa suodatus. Tämä kokonaisuus tuotti suuremman muutoksen ääneen. Muutokset olivat pelkästään positiivisia.

F) VAIMENNUSALUSTAT JA MUUT TWIIKIT: Kokemusta kotiolosuhteissa yhden valmistajan laitetelineestä ja vaimennustassuista. Kuulen selkeitä eroja äänessä, useimmiten positiivisia. Nämä tassut eivät kuitenkaan toimi toivotulla tavalla ainakaan kaikkien vahvistimien alla. Erään vahvistimen alla ääni muuttui epäselvemmäksi. Stereokuva menetti tarkkuuttaan. Basso muuttui möyheäksi. Kannustan kuitenkin kaikkia kokeilemaan vaimennustassuja. Kokeilu on helppoa. Koetilanne ja -laitteet tietysti kannattaa olla mahdollisimman tuttuja. Sitten vain luottaa omiin havaintoihinsa. En ole sokkotestaamisen kannattaja. Musiikkiharrastus on nautinto kaikille aisteille.

Olen puhtaasta uteliaisuudesta kokeillut melko paljon erilaisia twiikkejä: demagnetointilaitteita, kaiutinjohtojen tassuja, shakti-kiviä, resonaattoreita jne. Kokeilu on helppoa, eikä sitä tarvitse aina ottaa niin vakavasti. Joukossa on ollut useita, joiden en ole kuullut muuttaneen ääntä ollenkaan. Joukossa on ollut myös muutamia, jotka ovat muuttaneet ääntä, mutten ole pitänyt muutoksen laadusta.

G) CD-PYÖRITTÄJÄT JA MUUT BITINSYÖTTÄJÄT: Ei kokemusta

H) DIGITAALIKAAPELIT: Ei kokemusta

T: Markku
 
a-f. Ainoastaan välipiuhojen eroja kuunnellut ja kuullut sokkona(järkyttävän paljon pienemmät erot sokkona!). Muissa kohdissa erot kuultu/luultu ilman sokkotestejä. Toi h kohta on vähän vaikea. Järki sanoo ettei eroja ole, mutta silti olen koksukaapeleissa eroja kuullut parikertaa. Pyörittimissä en ole eroja kuullut, mutta en kiistä etteikö eroja voisi silti olla.
Viimeaikoina vaan tuntunut ettei näillä eroilla nyt niin paljon merkitystä olisikaan :D
Olenko taantumassa takaisin pisteeseen ennen a:ta? :p
 
vaakko sanoi:
... jotta jokainen voisi laittaa vaikka siguun että millä "tasolla" on niin keskustelu kanssaharrastajien kanssa olisi helpompaa :D

Kuulen äänellisiä eroja ja uskon erojen olemassa oloon:
a) kaiuttimissa
b) vahvistimissa

Tuskin tuo helpottaa kommunikointia mun kanssa vaikka sigussa seisoisi että "b-mies intin kutsunnoissa (lasisilmät) sekä vaakon järjestämissä nostoväen kertausharjoituksissa". Aivan, olen kuullut vahvareissa eron, sähköstaateilla.

Onneksi tämä harrastajien uusi aakkosellinen kastijako ei kerro mitään toistosta, sillä siitä saavutetaan n. 99% pelkästään 2 ekalla aakkosella >:D
 
Kuulen eron ilmankosteudessa. Eräänä sateisena päivänä oli vähän heikko olo edellisillan juhlista ja pää kipeä. Kuuntelin musiikkia ja jotenkin innostavuus oli poissa. Seuraavana päivänä oli aurinkoisempaa ja ihan selkeästi kuivemmalla kelillä musiikki jotenkin puri paremmin ja innosti.

Oikeasti: ABC ja D (verrokki 6m lamppujohto vs asiallinen 2m kaiutinkaapeli). F:n suhteen olen huomannut eroa kaiuttimen piikkauksessa/lisäpainossa.
 
Onko tavoite se että edetään tai päästään jollekin tasolle? Onko taso g parempi kuin taso f?
 
Back
Ylös