Lisää ääntä

kodvo

Käyttäjä
Liittynyt
25.10.2008
Viestejä
22
Hifimaailma lehdessä Genelecin heebo kertoi isojen kaiuttimien sopivan pieniin huoneeseen paremmin kuin pienet. Selitys oli jotenkin sellainen etteivät heijastukset silloin pääse häiritsemään niin paljon alkuperäistä ääntä. Sattumoisin itse huomasin tuon saman ilmiön omassa kerrostaloasunnossani ja tästä aiemmin tänne huomioni kirjoitinkin vaan otsikkoa en enään muista.

Eli kun heijatukset ym pilaavat kaiuttimien "studiossa" toimivan ja kapoisan äänen niin tuska siinä tulee, kaiuttimien vaihtaminen ei auta eikä kanamunakennohuoneisto "inno"sta. Kokeilin sitten piruuttani tuota nuoruusajan muistoa missä iso kaiutin täytti huoneen täyteläisellä äänellä joskin ehkä sen oikean äänen vierestä eli kiikutin nuo takakaiuttimet etukaiuttimien ylle ja yrmytys päälle, ja avot, ääni oli hulppee, eloisa ja kuulostaa isolta niin että huuli on vieläkin pyöreä ja tunne kuin orkesteri asustaisi asunnossani. Tuo kaiutinparipari on tavanomainen pikkumallin kaiutin, toinen jalusta ja toinen lattia malli mutta samaa merkkiä.

Joten kokeilkaa, ette ainakaan häviä mitään, ainoastaan voitte saada hatullisen ...... tai hämmentyneen ilmeen;) Itse en enään yhdellä parilla toitota.
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 796
Ei tuossa mitään niin ihmeellistä ole, oletettavasti isommat Genelecit tosin soivat paremmin suuremmissakin tiloissa. Olisikohan pikku-Genejen tarkoitus loistaa nimenomaan lähikentässä tai surround-kaiuttimina. Ainakin tämä teoria on valmistajalle markkinoinnin kannalta huomattavasti järkevämpää.

Vaan hyvän kirjoituksen laitoit, kyllä minä ainakin mielikseni lukaisin.


Yst. Terv.
-svoo-
 

rigging is fun

Moderaattori
Hifiharrastaja
Liittynyt
15.12.2006
Viestejä
9 045
Svoo sanoi:
... Ainakin tämä teoria on valmistajalle markkinoinnin kannalta huomattavasti järkevämpää. ...

markkinointiin vetoaminen on sellainen "hitlerkortti-light" ,
joten perustelisitko mikä tuossa väittämässä/teoriassa*) mättää ?

*) olettaen, että olet lukenut artikkelin mihin viitattiin


Aloituspostauksesta : ennakkoluuloton kokeilu vaikka ziljoonalla kaiuttimella on ihan ok. Ja jos miellyttää, siitä vaan. Se ei tosin vastaa yhden ison kaiuttimen simulointia. Itse uskon yhden hyvän kaiuttimen per kaiutinpaikka ( olkoon se 1.0 - 11.2 tai mitä nyt sitten on odotettavissakaan kotioloihin ) logiikkaan. Se taas mikä se hyvä kullekin on, se on ollut harrastuksemme 'suola' iät ja ajat.

t. ' RIF '
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 796
Moi,

Just tätä arvelinkin, tuossa öisessä kirjoituksessa ei pitäisi olla mitään negatiivista. Mä pidin lukemastani, aloittava herrasmieshän puhuu asiaa. Tässä on just ennakkoluulottomasti lähdetty kokeilemaan, onnistuttu ja välitetty se fiilis ainakin mulle. Tarkoitin lähinnä, että tällaista luonnehdintaa lukisin enemmänkin.

Kiitoksin,
-svoo-

EDIT: mutta, jos jäi vahingossakin tahra kilpeen, niin tänne sopiii palauttaa. _0/
 

kodvo

Käyttäjä
Liittynyt
25.10.2008
Viestejä
22
Eli tätä tämä epätoivo teettää :D kaikki keinot on käytössä millä ääntä mieleisekseen saa. Muitakin älyvapauksia saa tarjoilla jos mieleen tulee.

Kiitosta palautteesta.
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 796
Älyvapauksia tilattu, täältä pesee.

Black Diamond CD-Matte Black, parantaa cd-toistoa jonkin verran, ihan korvin kuultavasti. Eikä ole kallis.

Linnin skeetit kaiuttimien lattiapiikkien alle, eritoten bassotoisto kohenee.

Muutin tänään jalustojen korkeussäätöjä (reference 3a), lopputuloksena sain kaiuttimet yllättävän lähelle tilan rajapintoja äänen siitä täysin kärsimättä, oikeastaan päinvastoin ja "normaalin" sisustuksen ehdoilla.

Vaihdattamalla liittimet / terminaalit Eichmann-tuoteperheeseen, soundi todennäköisimmin paranee huomattavasti laitteistosta riippumatta.
 
Ylös