Levysoitinko?

Tawe kun nyt tulit maininneeksi sen Fraimin (tekisi myös mieli, mutta sillä rahalla saisi jo kohtalaisen hyvän auton :D), niin eikös siinä ole ainakin kuvien perusteella lasihyllyt? Ei hyvä? En ole nähnyt luonnossa joten paha mennä sanomaan.
 
jussikoo sanoi:
Tawe kun nyt tulit maininneeksi sen Fraimin (tekisi myös mieli, mutta sillä rahalla saisi jo kohtalaisen hyvän auton :D), niin eikös siinä ole ainakin kuvien perusteella lasihyllyt? Ei hyvä? En ole nähnyt luonnossa joten paha mennä sanomaan.

Ei kai ne voi olla, nehän on tuomittu epämusikaaliseksi (lasihyllyt)
 
lasihyllyt on, mutta en tiedä ovatko ne ihan tavallista vaiko musikaalista lasia. epäilen jälkimmäistä.
 
Vs: levysoitinko

N-merkkihän on nykyisin hieman vastarannan kiiski jopa fe-kuvioissa, joten miksi ei lasihyllyt? :D ...lienee kuitenkin hyvin viritettyä lasitavaraa, tuo. And there's more to a Fraim than mere glass...
 
Laiteteline on kokonaisuus. Onko aika mahdoton sanoa onko joku yksityiskohta itsessään "hyvä tai paha". Ja Fraim on erittäin mietitty ja suunniteltu kokonaisuus. Olipa se lasi mitä hyväänsä, niin se on vain yksi, vaikkakin tärkeä osa kokonaisuutta. Tuossa telineessä on myös keskeisessä osassa mm. noi piikit ja niiden asemointi, jotka ovat kolmipistetuettuja ja näin ollen istuvat aina napakasti eivätkä jää keikkumaan kahdella jalalla kuten nelijalkaisilla usein tapana on. Lisäksi teline on sillä tapaa modulaarinen, että räkit pinotaan vapaasti päälekkäin, eli tällä saavutetaan se minkä lack-modaajatkin ovat hyväksi havainneet. Sitten on vielä puutasojen muoto. Se on toki myös designia, mutta tuollaiseksi muotoillun kappaleen ominaisresonanssikäyttäytyminen oma erilaista kuin kantti kertaa kantti kappaleen. Quadraspiren hyllyt ovat myös siksi sen muotoisia kuin ovat, tavallaan epäsymmetrisiä. Paffeli-miehet ymmärtänevät muodon merkityksen. Luulenpa että Fraimin lasihylly on ihan oikea valinta.
 
Mites ne Mana-merkkiset hyllyköt? Onkos ne FE-hyäksyttyjä :)? Lasihyllyt niissäkin näyttää olevan ja komiat piikit. Hifimagasinetin sivuilla näyttäis olevan yksi versio niistä kaupan.

Jukka
 
isojussi sanoi:
Mites ne Mana-merkkiset hyllyköt? Onkos ne FE-hyäksyttyjä :)? Lasihyllyt niissäkin näyttää olevan ja komiat piikit. Hifimagasinetin sivuilla näyttäis olevan yksi versio niistä kaupan.

Jukka


Mana oli (huomaa mennyt aikamuoto) ensimmäinen heavy duty FE laitetelinevalmistaja. Valtaosa Manan telineistä oli nimenomaan mietitty ja tuotekehitetty klassinen Linn / Naim Sixpak / 'Brik -setin alle.

Jossain vaiheessa Manan myyttiä sitten hieman murskattiin, kun tarkempi analysointi osoitti, ettei se Mana Reference Table ihan niin hiljainen ollutkaan, pikemminkin päinvastoin...

Firma sitten otti ja meni nurin muutama vuosi sitten. Nettisivu on edelleen pystyssä, tosin, mutta kaupallista toimintaa ei enää ole.
 
Kolmipistetuennalla saa myös oivasti suoristettua musikaalisen soittimen, jossa on vino runko :p. Liekö jossain harrastajatestissä kolaroitu, sitä ei tarina kerro :mad:.

Anteeksi nyt vain, mutta tawen vastauksesta paistaa lievä hypetys, kaikki mitä naim tekee on lähes täydellistä? Olen kyllä taipuvainen uskomaan, että niinkin kalliin telineen jokainen yksityiskohta on harkiten tehty :). Mutta silti.
 
jussikoo sanoi:
Anteeksi nyt vain, mutta tawen vastauksesta paistaa lievä hypetys, kaikki mitä naim tekee on lähes täydellistä?


N:n samoin kuin varmasti muidenkin äänenlaatuun vakavasti panostavien firmojen tuotteet ovat ueimmiten varsin harkittuja - se ei välttämättä ole sama asia kuin täydellisyys sanan laajassa merkityksessä, mutta systeemisynergiaa haettaessa tällainen lähestymistapa on antoisa.
 
jussi, lievä hypetyskö? höh, fanaattinen uskovainen lahkolainen sai aikaan vain lievää hypeä - olen pettynyt itseeni :-D
 
Jospa sinäkin käytit tavallista kohteliaampia ilmaisuja - näin melkein heimolaisten kesken :D.
 
Höh jätkät vaan höpöttää, testatkaa välillä, se on antoisaa ja halpaakin jos aikaa on ja hermot kestää. Mulla ei joten otan aikalisän, ja koitan taas vetäytyä estradilta paneutuen musan kuunteluun...... varmaan yhtä huonolla tuloksella kuin aiemminkin.T.JH
 
Repäsin tossa viime lauantaina vessan katon alas ja vetelin sinne uusia sähköjä seinälle laitettavaa lämmitettävää pyyhkeenkuivaustelinettä varten. Jos aikaisemmat merkit pitävät paikkansa, seuraavaksi menee joku muu paikka remonttiin, ja sitten tuskin pystyy vähään aikaan harrastamaan mitään muuta. Laitetelineet tulee meillä tärkeysjärjestyksessä vasta noin sijalla 138 :D. Pitäisköhön muuten roudata se kitaravahvistinkin takaisin kuunteluhuoneeseen?
 
Ei vaan sen takia, että sain laiteräkin lähemmäs sivuseinää => jää enemmän tilaa kaiuttimelle. Pienessä huoneessa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Mutta voisihan tuon styrkkarin roudata takaisin ihan vaan osmon kiusaksi :p.
 
Mana alustat ovat tietyillä laitteilla hyvin toimivia. Tosin alusta on myös jonkinlainen ekvalisaattori
laajassa merkityksessä ja Mana on tässä mielessäkin "toimiva". On itse kuultava, onko vaikutus
kokonaisvaltaisesti parannus vai ei.

Itselläni on varastossa yksi Soundstage, jota käytin vuoden verran LP12:n alla. Kunnes tein
oman alustaprotoni sen tilalle.

Mana antoi tietylla tavalla herkullisen bassopään. Siitä se on tunnettu tuossa käytössä.

PMS/DMS Isobarikien alla Mana on legendaarinen alusta myös.

Mutta ekat heavy dutyt olivat kyllä Söund Örganisation, Target jne.

Eikös Naimin Fraimiin ole saatavana myös puupohjaisia hyllylevyjä lasisien tilalle?
Eli on valinnan mahdollisuus siltä osin. Näin muistelisin.

Ossi
 
Vs:

Sound Org taisi kyllä olla ensimmäinen dedicated equipment table, sitä valmisti tai valmistutti samanniminen kauppa. Target oli Apollon ohella siinä heti kintereillä - ja mitä niitä oli, Audiotech, ja se joku italialainen... Mutta vasta Mana teki hommasta taidetta IMO, hintataso oli ihan omansa ja maine kertaluokkaa tai kahta näiden SO/T/A-merkkisten yläpuolella. Nythän kalliita tellinkejä on tähän joka toisella firmalla, osa hyviä, osa todnäk vähemmän.
 
Back
Ylös