Levyjä jotka ovat antaneet nimen koko genrelle

  • Keskustelun aloittaja Tawe
  • Aloituspäivämäärä
T

Tawe

Brian Eno: Ambient
Ornette Coleman: Free Jazz
Venon: Black Metal

tuleeko muita mieleen?
 
Ei tuosta kovin muhkeaa genreä koskaan tullut mutta yritystä oli:

Miles David Octet: Birth of Cool
 
Turbonegrolla on se oma juttunsa.

Wiki kertoo seuraavaa:
"Turbonegro on ainoa death punk -yhtye ja tuo tyylilaji onkin yhtyeen omaa keksintöä. Yhtyeen lyriikat usein ovat enemmän tai vähemmän poliittisia, esimerkiksi "Bad Mongo"-singlen kansikuva kuvaa Adolf Hitleriä henkisesti jälkeenjääneeltä ja kappaleessa "Hobbit Motherfuckers" kerrotaan, että maailmassa ei ole "tarpeeksi kärsimystä". Lyriikoistakin voi huomata death punkia ("gimme death punk baby, and I like it", kappaleesta "Get It On"). Turbonegroa on kehuttu monesti siitä, kun he soittavat mahdollisimman uusinta punkin muotoa.

Turbonegro The Movie -DVD:n ekstroissa, Happy Tom sanoi, että festivaaleilla TRBNGR:n odotettiin olevan goottimetallia tai black metalia muiden norjalaisten yhtyeiden seassa. Yhtye tunnettaan myös hyvistä lava-asusteista. Alkuaikoina yhtye käytti mustia vaatteita sekä peruukkeja. ResErectionilla yhtye kertoo, että heidän ei annettu joskus soittaa keikkaansa, koska yleisö ei halunnutkaan sen näköistä yhtyettä lavalle. Muutaman kiertueen jälkeen he vaihtoivat mustat peruukit ja vaatteet kireisiin denim-farkkuihin ja teemakin muuttui homoseksuaaliseksi. Kappaleissakin alkoi tässä vaiheessa näkyä tätä homoseksuaalisuutta, esimerkiksi "sperminator of the asshole" kappaleessa "Prince Of The Rodeo" ja "Rendezvous With Anus (samanniminen kappale)".

Yhtyeen ensimmäisen läpimurtolevyn kansikuva oli selkeä parodia The Beach Boysin Pet Soundsista. Jello Biafra (Dead Kennedys) sanoi myöhemmin, että Ass Cobra (1996) on yksi parhaista 1990-luvun punk-levyistä. Ass Cobraa seurasi Apocalypse Dudes (1998). Tämä levy nosti Turbonegron entistä korkeammalle. Monet harkitsivat tätä '90-luvun parhaaksi levyksi. "
 
Kuinkas tämä, kenelle kunnia rock'n'roll nimestä:

Roy Brown "Good Rockin' Tonight" 1947

tai

Wild Bill Moore "We're Gonna Rock We're Gonna Roll" 1948

ja lopulta

Scatman Crothers ja Wild Bill Moore "I Want To Rock And Roll" 1949

ja sitten vihdoin eka oikea rock'n'roll levy:

Ike Turner "Rocket 88" 1951

ja Alan Freed'in radio ohjelma

"Moondog Rock'n'Roll Party"

alkaa vuonna 1951
 
Duke Ellington - It Don't Mean a Thing (If It Ain't Got That Swing), vuodelta 1932

Juhani
 
Candlemass : Epicus Doomicus Metallicus

Räjäytti tajuntani ennen mopoikää.
 
Menee vähän aiheen vierestä, koska kyseessä ei ole levy vaan kappale. Steppenwolfin Born to be Wild:issa lauleskeltiin "I like smoke and lightning, Heavy metal thunder, Racing with the wind".

Kappale levytettiin alunperin vuonna 1968, eikä silloin vielä mistään musiikkityylistä käytetty termiä Heavy Metal.
 
Empäs tiedä, et mikä/kuka on antanu kyseiselle genrelle nimen tai jonkun, mut eka hevilevy, mikä mun mielestä on julkaistu on Deep Purplen "Shades Of Deep Purple". Täytyy kyl häveten tunnustaa, että en omista... :-[ Progempi osasto on enempi pyöriny nurkissa...
 
jsimonsson sanoi:
on julkaistu on Deep Purplen "Shades Of Deep Purple". Täytyy kyl häveten tunnustaa, että en omista... :-[

Mielestäni Purplen eka 'hevahtava' levy oli In Rock. Nuo 3 Rod Evansin aikaista levyä eivät kyllä mielestäni heviltä kuulosta lainkaan. Kolkkoja ne kuitenkin ovat .. jopa liian kolkkoja. Shades Of Deep Purple tai minkä tahansa kolmen ensimmäisen levyn puuttumista ei tarvitse kyllä hävetä.
 
Kyllä mä Heavy Metallin tittelin antaisin Black Sabbath yhtyeen Black Sabbath albumille vuonna. 1970
 
Matti Lehtinen sanoi:
Kyllä mä Heavy Metallin tittelin antaisin Black Sabbath yhtyeen Black Sabbath albumille vuonna. 1970

Minusta tässä haettiin äänitteitä, joiden nimestä, tekstistä tai jostain siinä esiintyvästä ilmauksesta on tullut genren nimi, ei niinkään jonkun genren ensimmäistä tuotosta. Mikä oli ensimmäinen, se tietenkin voidaan määritellä vasta jälkikäteen. Yksi levytys ei tee genreä. Täytyy löytyä seuraajia ja jäljittelijöitä.

Juhani
 
Minusta tässä haettiin äänitteitä, joiden nimestä, tekstistä tai jostain siinä esiintyvästä ilmauksesta on tullut genren nimi, ei niinkään jonkun genren ensimmäistä tuotosta.

Aa. Niinpä itseasiassa haetaankin. Sori siis offtopic:sta ja Back on topic.. :)
 
Mitenkähän on - hyllyssäni on LP-levy, jonka nimi on Muzak (r). Tämä on siis 'aito' musakkilevy, kaupallisiin tarkoitusperiin valmistettua äänitapettia (ja siis ajalta ennen Brian Enon sinällään arvostettavia 'Ambient' -juttuja) jonka ostin vitsinä jostain levydivarista. Mutta antoiko genre nimen levylle, vai levy genrelle? Itse käsite taitaa olla kyllä ainakin tätä nimenomaista levyä vanhempi.


Jatkakaa...


-m-
 
Mallas sanoi:
Mitenkähän on - hyllyssäni on LP-levy, jonka nimi on Muzak (r). Tämä on siis 'aito' musakkilevy, kaupallisiin tarkoitusperiin valmistettua äänitapettia (ja siis ajalta ennen Brian Enon sinällään arvostettavia 'Ambient' -juttuja) jonka ostin vitsinä jostain levydivarista. Mutta antoiko genre nimen levylle, vai levy genrelle? Itse käsite taitaa olla kyllä ainakin tätä nimenomaista levyä vanhempi.

Muzak on yritysnimi vuodelta 1934, lisää tietoa oheisesta Wikipedia-artikkelista:
http://en.wikipedia.org/wiki/Muzak

Juhani
 
Back
Ylös