Kohtuuhintaisia hybridi-integroituja

  • Keskustelun aloittaja stts
  • Aloituspäivämäärä

stts

Käyttäjä
Liittynyt
29.12.2007
Viestejä
1 047
Kaupunki
Joensuu
Eli kiinnostusta löytyisi hybridi-integroitujen suuntaan, mutta millaisia
kokemuksia harrastajilla on niistä?

Käytetty tulisi nyt kysymykseen ja esim. seuraavat voisivat olla
ihan mielenkiintoisia:

-Consonance reference 150 linear
-Audio Aero Prima
-muita kiinalaisia Suomesta?

Ainakin tuota Consonancea ja Primaa taitais liikkua 500-700e välillä käytettyinä.
Lisäksi pientä mielenkiintoa herättä myös Consonance a100 super ja linear,
onko millaisia eroavaisuuksia noilla tai sitten verrattuan ref. 150:een? a100-sarjalaistet
ovat tainneet olla edukseen hifi/hifimaailma-lehden testeissä ja ne tais olla täys trankkuja.

Tuota super mallia liikkuu välillä todella edullisestikin, mutta onko siitä todella haastajaksi
ovh:lta pari kolme kertaa kalliimmille?

Etsinnässä olisi hieman nykyistä lämpöisempi (kenties pyöreämpi), ei-niin-analyyttinen soundi.
Täysputkivermettä en kuitenkaan ole ajatellut, se on oma maailmansa.

Kirjoitelkaahan kokemuksianne!
 

eemeli

Hifiharrastaja
Liittynyt
13.12.2006
Viestejä
777
Kaupunki
der bunker
No vaikka tuo A100 Linear ei tainnut ykköskohteisiin kuuluakaan, niin ko. vahvainta tuli kuulosteltua muutamien laitteiden vertailussa vuoden päivät sitten. Silloin mukana oli MuFia, Electrocompanetia ja Krelliä. Tuon Consonancen ei kyllä tarvinnut hävetä pätkääkään tuossa seurassa. Itse hieman hämmästelinkin laitepäivityksen tarvetta isännälle tuolloin, kun niin hyvin vertailulaitteiston alkuperäinen ja selkeästi edullisin Consonance pärjäsi näiden kevyenraskaansarjan edustajien kanssa.

Consonance saattoi tosin saada jonkin verran tasoitusta kaiutinsijoittelun puolelta, mutta yhtä kaikki; miellyttävä, avarasointinen, yleispätevä esitys ja etenkin äänen rasittamattomuus jäi hyvin mieleen, kun lievää sellaista vartailulaitteissa saattoi olla havaittavissa. Rytmit, sykkeet ja ajoitukset kohdillaan. Sellainen alkukantainen pysäyttämätön voima ja basson massa, mitä Electrocompaniet tarjosi jäi sitten puuttumaan, mutta ei se edes ollut mielestäni puute kun EC itse asiassa vetikin liian pitkälle tuolloin tuon alakerran. Muuten toki ECn laadun huomasikin ja jossain kierossa mielessä osin epäsopivin EC olikin kaikkein mielekkäimmän oloinen noista - toisen oheiskaluston/sijoittelun muutos ehdoin.

Sopivat olosuhteet ja edullinenkin Consonance riittää pitkälle.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Muistan hyvin tuon eemelin mainitseman tilaisuuden. Ostin Consonancen A100 Linearin aiemmin viikon vanhana laitteena ja 8 kk myöhemmin oli tuo tilaisuus jossa etsittiin seuraavaa laitetta korvaajaksi. Transistorivahvistimeksi Consonance hieman pyöristelee soundia, ei liikaa, mutta ihan vähän vain, varsinkin jos Creekin laitteisiin vertaa. Omalla kohdallani sen äänen olisi saanut kohdalleen sopivalla välikaapelilla (Corfac), mutta olin jo päättänyt että vahvistin vaihtuu. Dynaudiot olivat kuitenkin melko tehosyöpöt, joten tehokkaammasta vahvistimesta oli selvä etu (tosin tuli siihen aikaan kuunneltua melko lujaa ja silloin tehovajaus kuului äänessä). System Audioiden kanssa Consonance pelaa hienosti.

A120 Hybrid/Linear -vahvistinta ei taida saada mistään?
http://www.opera-consonance.com/products/a120linear.htm

Toinen vaihtoehto on ostaa mieleinen transistorivahvistin ja käyttää d/a-muunninta, putkibufferia tai putkilla olevaa cd-soitinta sen kanssa.

Jos hieman pehmeämpi ääni kiinnostaa, niin kannattaa kuunnella tuo eemelin mainitsema EC ECi-3 tai ECI-4, Bluenoten S-3 Mk1 ja Regan Mira3. Electrocompaniet oli paljon pehmeämpi kuin Consonance. Mielestäni ongelma taas hybrideissä voi olla se että mennään pehmoilussa liian pitkälle ja musiikin särmä menetetään. Oma ratkaisuni oli siksi tube-dac ja tehokas trankkuvahvistin. Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto voisi olla tube-dac ja t/d-luokan päätteet. Tai miksei tietysti t-luokan etunen ja putkipäätteet.
 

Mika K

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
13 114
Kaupunki
Olut, eikun Oulu..
Käytettyinä näkynyt muutama siellä 700-800€ haarukassa, länsinaapurin palstalla ja maailmalla joskus edullisemminkin..
 

stts

Käyttäjä
Liittynyt
29.12.2007
Viestejä
1 047
Kaupunki
Joensuu
Mika K sanoi:
Käytettyinä näkynyt muutama siellä 700-800€ haarukassa, länsinaapurin palstalla ja maailmalla joskus edullisemminkin..
Onko kyseisestä vahvistimesta kokemuksia?
 

Mika K

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
13 114
Kaupunki
Olut, eikun Oulu..
Olen tuota Unicoa parissakin setissä kuullut, molemmille kerroilla teki kyllä vaikutuksen. Itse ajattelin aikoinani ostavani sellaisen Unico CD:n kaveriksi, mutta lopulta tie vei erilaisten vahvistimien pariin. On kuitenkin mielestäni yksi parhaista pikkuhybrideistä ja vie minun mielestäni esim. AA Primaa kuin pässiä narussa..
 

booyaa76

Käyttäjä
Liittynyt
31.8.2006
Viestejä
313
Kaupunki
Helsinki
stts sanoi:
Onko kyseisestä vahvistimesta kokemuksia?

Mä taisin joskus kirjailla jotakin tuosta Unicosta, kun haeskelin sopivaa vahvistinta tuossa keväällä/kesällä 2008. Eli tsekkaapa mun viestihistoria. Hyvä vahvistin tuo kyllä oli - ei ilmeisiä heikkouksia.
 

stts

Käyttäjä
Liittynyt
29.12.2007
Viestejä
1 047
Kaupunki
Joensuu
Onkos käytännön kokemuksia tuosta Consonancen ref. 150 linear -vahvistimesta?
Laatuvaikutelma ja ääni?
 

pölsä

Hifiharrastaja
Liittynyt
30.3.2008
Viestejä
3 530
Kaupunki
Kangasala
Lisää valikoimaa, Vincentin SV-226 MK2 ja SV-236 MK vahvarit, Kiinasta nämäkin eikä ole omakohtaisia kokemuksia näistä.
 

Mutasen Pete

Käyttäjä
Liittynyt
8.3.2008
Viestejä
1 473
Kaupunki
Helsinki
Unicoja on olemassa useita eri versioita. Alkuperäisen Unicon näköisiä laitteita on kolme: Picco(P), Primo(alkuperäinen) ja Secondo(SE). Edullisimman Piccon valmistus on lopetettu, mutta Primo ja Secondo on edelleen tuotannossa. Edellisten lisäksi on vielä ns."new design" Unicoja. Lisätietoja löytyy valmistajan kotisivuilta tai Suomen maahantuojalta: http://www.soundworks.fi

Torvihörhö
 

90zade

Hifiharrastaja
Liittynyt
13.5.2008
Viestejä
34
Kaupunki
Mikkeli
Itselläni on ollu JoLida 1501A ja CAV A10 ja lisäksi olen päässyt kuuntelemaan ja testaamaan Unicoa sekä Pathos Classicia. CAV:ia lukuun ottamatta tuntuivat kaikki olevan soinniltaan lämpimämpiä ja herkkävireisempiä transistorilaitteisiin nähden. Vaikka hybridin ääntä voi säätää melkoisesti putkia vaihtelemalla on laitteen pääteasteen toteutuksella kuitenkin ratkaiseva merkitys.
CAV oli mielestäni nopea ja iskevä (omaan makuuni liiankin). Jolida taas oli sävykäs, hieman pyöreä ja edellistä vähemmän dynaaminen. Molemmat näistä tarjoavat mukavasti virtaa vaikeammillekin kaiuttimille (testattu Magnepan 1.4).
Unicoa ja Pathosta ei voi suositella virtasyöpöille kajareille. Toisaalta niiden ääni on sopivilla pöntöillä hunajaa. On sävyjä ja läsnäoloa. Lisäksi kehaisen, että tuo Pathos on silmiä hivelevän kaunis laite...imo...
 
Ylös