Kohinaa ja painotusta

  • Keskustelun aloittaja voltti
  • Aloituspäivämäärä
V

voltti

Aion mittailla huonevastetta lähipäivinä. Persuvermeet ovat kasassa, mutta laitteiden käytön suhteen on vielä opettelua. Minkäslaista kohinaa kahhattaa taajuusvasteen mittaamisessa käyttää? Jotkut suosittelevat pinkkiä ja toiset valkoista kohinaa.

Painotustenkin osalta on monenlaisia "ohjeita". Toiset ohjeet puhuvat A-painotuksesta ja toiset C-painotuksen käyttämisestä. Mikänslaisella set-upilla pääsee parhaaseen lopputulokseen?
 
Mitäs softaa käytät?Yleensä softissa on mukana aika monipuoliset mittasignaalit.Itse käytän sweeppiä,valkoista ja pinkkiä sekä MLS riippuen käytöstä ja tarkoituksesta.Suosikki on MLS varsinkin kun siinä saa signaalia rajattua.
 
Näyttääpä olevan SpectraRTA:n demoversio. Mittasignaalia (valkoista ja vaalenapunaista kohinaa) olen puskenut CD:stä. Tietokone ja Fireboxi ovat yläkerrassa. Fantom-virralla toimiva konkkamikki on alakerrassa.

Pikakokeilun pohjalta vaaleanpunainen kohina flattipainotuksella kadotti bassotoiston kokonaan. Todennäköisesti softan asetukset olivät päin helvettiä.
 
Spectrasta ei ole kokemusta mutta kannattaa tosiaan selvittää asetuspuoli sekä myöskin ketjun tietokone ja mikin väli.Noista se yleensä vika löytyy jos löytyy.Jotkut mikit saattaa myös kärsiä bassovajeesta.Joskus myös piuhat tekee kummallisia asioita.Phantom lähde kannattaa myös tarkistaa varsinkin jos se saa päälle ja pois.
 
Back
Ylös