Kaiutinjohtoa ja haarukkaliittimiä autoon

Janne-ii

Hifiharrastaja
Liittynyt
25.12.2007
Viestejä
2 632
Kaupunki
Nokia
Joo ois tarkotus, kunhan ilmat hieman lämpenevät, vaihtaa autoon uutta kaiutinjohtoa vanhojen biltemojen/orkkisnarujen tilalle. Jos nyt jotain kiinnostaa niin lähdepäässä on Alpinen halvemmanpään soitin, Xetecin vahvistin ja kaiuttimet Hertziltä. Rca:t ovat Sinusliven budjetti sarjaa, jotain omaa tekelettä tulossa noiden tilalle...
Joten kun asennukset ja johdotukset myös menevät uusiksi, niin minkäslaista johtoa porukka täällä on omissa kulkineissaan käyttänyt. Nyt ei siis haeta mitään 10€ metri lakua, vaan ehdoton yläraja piuhalle on siinä 3€/m tuntumassa.
Aktiivisen erkan molemmat johdot tulevat menemään oveen, ja sitä kautta joutuvat taipumaan myös pakkasella, niin sellaista johtojen ainakin mekaanisesti pitää kestää.
Kuparin värinen biltema on kyllä ihan hyvää tavaraa mutta voisin kokeilla jotain muutakin.
2,5mm2 vähintään pitäisi olla paksuus.

Ja sitten vielä pitäisi saada kunnollisia haarukkaliittimiä johtojen päihin.
 
Vaikka en autoa omista vielä, niin vastaan kuitenkin jotakin.

Supran Classic voisi olla hyvä vaihtoehto, autoissakin sitä tuntuvat käyttävän. Hintaa sillä on sen kolmisen euroa metriltä ja kaapeli on tinattua kuparia, joten ei hapettuminenkaan vaivaa. Haarukkaliittimistä en sitten tiedä, edullisimmat Hifi-käyttöön tarkoitetut liittimet ovat hintaluokkaa n.4e/kpl joten jos tuo tuntuu korkealta niin varmaan Biltema tms?

Uusimmassa GTI Magazinessa olikin juttu noista auton kaapeloinneista, kannattaa lukaista läpi.. :)
 
Macromilla ja Vivancolla on ihan hyvälaatuisia haarukkaliittimiä. Ite noita töiden puolesta myyn, on tullut koeponnistettuakin. Pysyivät ilman tinaakin paikallaan, mutta tinalla johdot kannattaa tottakai lopullisesti muurata kiinni 8) Itse ostin biltsusta kokeilumielessä haarukat midbassojen päähän kaiutinjohdoille, ja vaikuttavat ihan asiallisilta.

Kaapelipuolella edullisista suosittelen AIV:n DeepBlueC:tä ja AudisonConnectionin halvempia versioita. Itse ostin Audisonilta Silverlineä, joka on todella notkeaa hopeoitua kuparikaapelia. 3.3mm2 maksaa 4.5€ / m.

Signaalikaapeleiksi Taskerin oliko se nyt 850 on hyväksi todettua :)
 
Back
Ylös