Iomegan ulkoinen kovalevy

Pahus

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.4.2009
Viestejä
1 400
Kaupunki
Kouvola
Gigantissa on nyt tarjouksessa teran nielevä Iomegan ulkoinen kovo. Linkki. Tekeekö tuolla mitään? Tarkoitus olisi hommata SB Touch, johon tuon sitten kytken, kun olen jyrännyt levyni sinne. Hyvää tuossa on ulkoinen virtalähde, ilmeisesti toimii tuon SB:n kanssa paremmin kuin USB-virtaa käyttävä, mutta onko tuo Iomega muutoin hyvä tuote? Kun ei ole näistä ulkoisista tai tästä merkistä mitään kokemuksia.

Löytyisi sieltä muitakin vaihtoehtoja, eikä mulle tarvii olla teraa tilaa, 500 gb riittää varmasti pitkälle tulevaisuuteenkin.
 

Pahus

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.4.2009
Viestejä
1 400
Kaupunki
Kouvola
Alex sanoi:
Tällä hetkellä tuo on edullinen peli. Kannattaa kuitenkin harkita NAS-purkkia (http://fi.wikipedia.org/wiki/Network-attached_storage), on selkeästi mukavempi käyttää.

Tuntematon juttu mulle tuo NAS, kerrotko toimintaperiaatteet? Äkkiseltään löytyi muutama malli kaupoista, mutta ilman kovoa eli vaatii siis kuitenkin erillisen kovalevyn. Mitä eroa käytössä ja miten NAS on parempi kuin ulkoinen kovalevy?
 

saurama

Käyttäjä
Liittynyt
13.9.2007
Viestejä
978
NAS on verkkolevy. Se siis kiinnittyy verkkopiuhalla (tai langattomasti) kodin sisäverkkoon. USB-levy tulee kiinni USB-piuhalla suoraan sitä käyttävään laitteeseen. Squeezeboxin yksi iso idea on Squeezebox Server -ohjelmisto, jolla voi mm. tehdä soittolistoja. NAS, johon voi asentaa Serveri-softan on monen mielestä järkevämpi kuin pelkkä USB-levy. Tai sitten erillinen tietokone palvelimeksi, miten vain. NAS:n kiva puoli on se, että sitä voi käyttää monesta eri suunnasta: verkkosoittimella, useammalla tietokoneella jne.
 

Pahus

Hifiharrastaja
Liittynyt
1.4.2009
Viestejä
1 400
Kaupunki
Kouvola
Ok. Mutta tuon NAS:n voi hommata jälkeenpäinkin, jos kokee tarpeelliseksi, siihenhän voi sitten liittää vaikka tuon ulkoisen kovon. Tässä vaiheessa ei varmaan ole mulle tarpeellinen, koska voin liittää kyllä SB:n suoraan LAN-verkkoon kotona, sitä kautta pääsen nettiradioihin jne. käsiksi, ne kuitenkin on varmaan aika marginaalisessa käytössä. Tarkoitus olisi tosiaankin alkuvaiheessa vain siirtää levyt kovolle ja siitä voi sitten soitella haluamaansa.
 
Ylös