Haussa perushyvä vinyylisoitin

Henrik

Käyttäjä
Liittynyt
16.9.2008
Viestejä
15
Kuten ostopalstalta käy ilmi, olen haeskelemassa käytettyä vinyylisoitinta hajonneen tilalle. Koska kokemukseni rajoittuu lähinnä penskana hankittuun Pioneeriin, niin kaipaisin näkemyksiä esim seuraavista soittimista mitä nyt olisi tarjolla:
-Technics SL-200K yamahan MC-21 rasialla
-Dual 505-2, rasia Glanz 306

Pro-jetin Debutin koen jotenkin liian modernin näköiseksi. Ja budjetti olis max 200 e.
 
Hommaa ny kuiteski se 320 mkII Thorens vaik on hiukan kallimpi kuin tuo 200e. Mielestäni se on parempi kuin Projectit ja nuo mainitsemasi pyörittimet. Saattaa muuten olla mun vanha soitin jota joku jyskälästä kauppaa tuolla huutonetissä.

Yt. JTH
 
Homma hieman kirkastui, kun vaimokin tajusi omistavansa led zeppeliinit ja biitlesit vinyylinä, joten budjetti saattais riittää tuohon thorensiin. Eri asia kuitenkin on, kannattaako siitä maksaa tuplahinta tuohon dualiin nähden. Tuossa Thorensissa siis rasia AT 91E. Dualin rasia on kuulemma pyörinyt about 100 h ja koko soittimella on soitettu pari sataa tuntia, Thorens "lähes uudenveroinen"... Ainakin Dualissa on tietääkseni oikeaa puuta, mikä tietty plussaa.

Edit: Löytyi myös nätti dual 504 (rasia dual dms, neula dn 241) joka taitaa olla selkeästi vanhempaa tuotantoa kuin 505-2. Muut erot ovatkin sitten hämärän peitossa...
 
Kyllä mä ostaisin ton Thorensin. Toki toi Dualkin pitäisi olla ihan bueno peruskieputin.
Jos asuisin vielä betoni talossa ostaisin varmasti itse ton Thorensin, nyt ei viitsi kun olen kuullut, että ovat herkkiä ympäristön tärinöille. Sitä en tiedä pitääkö väite paikkaansa. Sen voisi oikeastaan joku kokemusta omaava ystävällisesti kertoa.
 
Luulen että tärinä ei muodostuisi ongelmaksi. Jotenkin vaan olen saanut juttujen perusteella sellaisen kuvan, että dualia sympatiseerataan enemmän kuin thorensia. Ehkäpä thorensia kohtaan asetetaan vaan enemmän vaatimuksia. Etenkin sen äänivartta on ymmärtääkseni mollattu. Pitääpä yrittää nähdä ja kuulla nuo vielä livenä.
 
Thorensin vartta on mollattu ihan turhaan. Itse en lähtisi valmistajan siihen suunnittelemaa vartta vaihtamaan toiseen josta ei voi olla varma kuinka se sitten toimii. Olen kuullut tuossa soittimessa myös Rega vartta, ja se ei toiminut kovinkaan kummoisesti.... siis paremmin kuin Thorensin oma varsi. Esim AT440mla rasia toimii tuossa varressa todella mallikkaasti, arvelisin että useimille riittävän hyvin :D Toki kaikki riippuu myös muusta laitteistosta.

T.JTH
 
shellraiser sanoi:
kun olen kuullut, että ovat herkkiä ympäristön tärinöille. Sitä en tiedä pitääkö väite paikkaansa. Sen voisi oikeastaan joku kokemusta omaava ystävällisesti kertoa.

Juu, ei pidä paikkaansa. Ainakaan mulla ei oo ollu minkäänmoisia ongelmia tuon, eikä minkään muunkaan suhteen.
Varressa ei myöskään mielestäni ole mitään vikaa, vaikka enhän mä varmaan mistään mitään ymmärräkkään :D

Kaikenkaikkiaan siis vallan mainiosti soiva ja toimintavarma peli on tuo Thorens.

..ja mitä rasiaan tulee, hommaa siihen Shuren M97xE. Sille on lähtöhinta vähä toistasataa, mutta on vallan mainio
rasia tuohon, omassani on kiinni Shure Me97HE, joka on hyvin samanmoinen ku toi uudempi Shure. Kaverin Thorensissa on
kiinni toi xE, ja hienosti toimii :)

PS. omistan myös Dual CS 728Q -soittimen, mutta eipä sitä oo pahemmin tullu pyöriteltyä Thorensin hankinnan jälkeen, vaikka
sekään ei huono soitin sinällään ole.
 
vinylfreak sanoi:
Juu, ei pidä paikkaansa. Ainakaan mulla ei oo ollu minkäänmoisia ongelmia tuon, eikä minkään muunkaan suhteen.

Jostain jäänyt sellainen mielikuva, että 320 olisi herkkä tärinöille. Meillä on vanha talo jossa lankkulattiat, niin td 280 ainakin pomppii heti kun liikahtaa. Tai jos ei pompi niin ainakin "vouvaa". Tosin lankkujen päällä oli lastulevy joka on nyt poistettu,ja laitteita ei vieläkään ole kytketty, joten ei tietoa vaikuttiko lastulevyn poisto. Tasona mulla on tukeva puinen TV taso. Mutta ei 280:stä voi verrata 320:seen.
 
shellraiser sanoi:
Jostain jäänyt sellainen mielikuva, että 320 olisi herkkä tärinöille. Mutta ei 280:stä voi verrata 320:seen.

Ei voi verrata, sillä 280 on jäykkä runkoinen. 320 on lehtijousitettu. Jousitus on melko löysä, eikä lainkaan herkkä tärinälle.

Tässä td-160 jousitus demo (joka on tosin hieman eri tavalla jousitettu)

http://www.youtube.com/watch?v=VWqARpOJXbg
 
mulla on ollu 320 jo parikymmentä vuotta(luulisin) ja toimii ja voi kikkailla vaikka miten soundia mieleisekseen. om täysin eri tasolla nuihin muihin verrattuna. siis hyvä.
 
Back
Ylös