DIY Dac/USB Dac/Äänikortti/mitämitä

juu-zo

Hifiharrastaja
Liittynyt
26.12.2008
Viestejä
678
Kaupunki
Mäntsälä
Pienen vahvistin ja cd-soitin päivitysten jälkeen olen huomannut äänentoistossani jälleen uuden heikon lenkin, erittäin heikon. Eli koneen integroitu äänikortti. Noh olen selaillut kaikenmoisia äänikortteja yms mutta sopivaa ei oikein juuri minun tarkoitukseen tunnu olevan. Lisäksi diy hommat on tällä hetkellä päässeet loppumaan joten olisi aikaa jälleen uudelle projektille.

Kuuntelen siis paljon radiota ja tallennan radio-ohjelmia erittäin paljon tietokoneelle. Tarvitsisin myös erillisen dac:in jota voisin käyttää esim digiboksin yms laitteiden kanssa. Markkinoilla olisi kyllä pci äänikortteja mutta haluaisin usb väylän kautta toimivan äänikortin koska kone vaihtuu lähimain läppäriksi.

Ja sitten kysymyksiä. Mikä diy dac olisi sopiva minulle? Dacista tulisi siis löytyä ominaisuudet:
USB liitäntä tietokoneeseen jonka kautta saisin tietokoneesta äänen ulos sekä sisään.
Dac osa jossa olisi coxuna input (myös toslink käy) ja rca ulostulot.
Rca input josta ääni usb väylää pitkin tietokoneeseen.

Onko mahdollista joitakin diy kittejä yhdistellä tuollaiseksi kombinaatioksi?
Lähinnä ohjeiksi kaipaisin hyvää ja selkeää schemaa (Itsellä ei hirveän pitkälle riitä keskittyminen laskeskella ohmin lakia vaativampia mitoituksia mihinkään) koska piirilevyjen valmistus yms onnistuu kyllä.
 
E-mu 0404 usb voisi olla tuohon käyttöön asiallinen, mutta on valmis laite ja kehuttu sellainen. DIY henkisyyttä voi tietty vaalia vaihtamalla sisälmyksiin hieman korkealaatuisempaa osaa. Samalla saa tietokoneeseen ajurit ja kunnon ASIO-tuen, jolla viiveetön nauhoittaminen onnistuu kertaluokkaa paremmin.
 
onhan noita vaihtoehtoja, mutta jos DIY kiinnostaa, niin ehkäpä VALAB DAC, johon sitten vaihtamaan sisuskaluja. Hinta $180 ja toisella samanlaisella investoinnilla (lukemani mukaan) saisi päivitettyä konkat ja muut releet huomattavasti parempiin. Näillä saatavuus vain aika huono, ainoastaan ebay:n kautta ja vaikuttaa yhdenhengen nyrkkipajalta. Näitä tulee aina silloin tällöin myyntiin ja menevät nopeasti. laittaisin linkin head-fi.org:n ketjuun, jos ko. sivusto ei olisi juuri nyt huollossa.
 
Nykyisissä läppäreissä ExpressCard liitäntä on paras väylä ulkoiselle ääniliitynnälle. RME:llä (joka tekee laadukkaita äänikortteja) on HDSPe ExpressCard liityntäkortti (http://www.rme-audio.de/en_products_hdspe_expresscard.php) jonka kaveriksi tarvitaan liityntäboxi, esim. RME RPM (http://www.rme-audio.de/en_products_hdsp_rpm.php).

Näitä myy esim. Thomann:
http://www.thomann.de/fi/rme_hdspe_expresscard.htm


Myös DV247:sta löytyy (ehkä):

http://www.dv247.com/invt/49575/
http://www.dv247.com/invt/21590/

Kannattaa kyllä suhtautua varauksella tuon DV247 toimitusaikoihin ja mielellään soitella sinne ja kysyä, sähköposteihin ne ei juuri ehdi vastaamaan, punnan alhainen kurssi on lisännyt varmaan myyntiä ulkomaille niin paljon.

Tällainenkin ExpressCard I/O löytyy:
http://www.echoaudio.com/Products/ExpressCard/IndigoIOx/index.php
http://www.thomann.de/fi/echo_indigo_iox.htm

Creativeltakin löytyy X-Fi ExpressCard kortti mutta ei todennäköisesti kovin laadukas:
http://us.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=16642&nav=1
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=25902

SNR on kyllä spekseissä ihan riittävä, voisikohan tuota modata paremmaksi?
 
Back
Ylös