crevasse

saimi

Käyttäjä
Liittynyt
3.2.2007
Viestejä
5
onko kellään kokemuksia kyseisestä kaiuttimesta? kuuntelu huone 4.5/5m., onkohan liian pieni? kiitoksia vastanneille
 
saimi sanoi:
onko kellään kokemuksia kyseisestä kaiuttimesta? kuuntelu huone 4.5/5m., onkohan liian pieni? kiitoksia vastanneille

Olen päässyt kuuntelemaan Crevassea vain pari kertaa toisen harrastajan kotona. Loistava kajari, muutamasta syystä johtuen päädyin toisin. Jos pidät Crevassesta, niin ei muuta kuin moiset omaan kämppään... :D

Ehkä kandee kokeilla omassa tilassa ensiksi jos mahdollista.

t. jjahifi
 
Itselläni Crevasse kävi pikaisessa kuuntelussa noin 18 neliön tilassa, eikö ainakaan basso-ongelmia ollut..... päin vastoin sen parempaa bassotoistoa en ole sen koommin huoneeseeni saanut. Sointi on tarkka ja ehkä laittaisin jotain putkea eteen, muttei kuitenkaan ole välttämätöntä. Omaan tilaani kajautin oli kooltaan liian hallitseva varsinkin vaimoni mielestä, ja osin minunkin. Nätti se kuitenkin on. Kannattaa koittaa ettei jää kaivelemaan.


T.JH
 
Harvinaisen vähän kommentteja tästä laatukaiuttimesta. Lienee niin, että kuuntelukokemuksia on suhteellisen vähän. Kerronpa tässä lyhyesti omista kokemuksistani.

Kerran olen kaiutinta kuullut ja täytyy kyllä todeta, että vastaavaa läpikuultavuutta, aukinaisuutta ja irtonaisuutta en ole muista kaiuttimista kuullut. Ääni kuplii ja irtoaa kaiuttimesta äärimmäisen herkästi. Yleensä kaiuttimissa esiintyy enempi tai vähempi tukkoisuutta, ainakin minun makuuni. Crevassessa ei esiinny lainkaan, kaikki verhot on tempaistu edestä pois. Keskialueen ja diskantit toistavan nauhan toteutus on hyvin onnistunut.

Näistä seikoista johtuen akustiset soittimet kuten huilu, viulu ja helistimet soivat ihaltavan kuulaasti, kaiutin ei sammuta tai tukahduta soittimien ääntä. Minulle jäi mielikuva, että mitä herkkävireisempää musiikkia soittaa sitä vahvemmilla kaiutin on, niin ihaltavalla tavalla kaiutin toistaa huilun luritusta tai kellojen helinää. Tähän kun lisätään varsin neutraalit sointisävyt niin lopputulos on erittäin elävä ja aidon oloinen. Tämä siis klassisella musiikilla kuunneltuna. Kevyttä poppiakin kokeilin ja hyvin kuului, mutta hevin mäiskeestä en tiedä.

Kaiutin soi keskimääräistä kirkkaammin, tämä saattaisi suosia yläpäästään rauhallista vahvistinta. Putkivahvistin sopinee hyvin kunhan tehoja on riittävästi. Oma 15 watin koneeni meni kaiuttimien kanssa polvilleen, pyöristeli äänen ja kaikki särmä hävisi, lopputulos putosi pari pykälää alaspäin

Kaikki ei kuitenkaan ole aivan erinomaista. Bassojen laatu ei yllä samalle tasolle kuin keski- ja ylä-äänet toistava nauha. Bassoissa on voimaa, kontrabasso murisee mukavasti, mutta iskevät äänet eivät toistu aivan täydellisellä napakkuudella. Erottelukyky ei ole kiitettävää tasoa, hyvää laatua kuitenkin.
 
Vaikka kommentteja ei paljon ole ironnut niin silti pari viimeisintä ovat hieman ristiriitaisia. Toinen kehuu bassoa ja toisen mielestä se on lähes kaiuttimen heikoin ominaisuus. Älkää ymmärtäkö väärin, en halua kritisoida mielipiteitä. Kyseessähän voi olla vain erilaisten tilojen ja oheislaitteiden asettamat "rajoitukset".

Toivo, kerrotko vielä millä putkivahvistimella kokeilit? Entä oletko kokeillut mitään muuta vahvistinta?

Jhyv, oliko todellakin niin, että ainoa syy kaiuttimesta luopumiseen ei liittynyt mitenkään ääneen? Entä millä oheislaitteilla kokeilit kaiutinta?

Onkos Crevassea missään muualla myynnissä kuin suoraan valmistajalta? Ja mikäs tuon hinta on nykyään?
 
Äkkiseltään tälläiseltä mutu tuntumalta ois fiilis, että noita aktiivijakarin kautta kannattas ajaa kahdella identtisellä päätteellä... dynaaminen basso ja nauhaelementti, siten niiden sovittaminen äänikuvaan... (Infinityn mainiot Epsilonit aiemmin omistaneena). Tosin varmaan on ajateltu tuo elementtien yhteensopivuuskin pajassa ja suunnittelijoilta näkemyksiä olis kiva kuulla kajareita harkitseville. Itselläni vajaavaiset kokemukset kyseisistä kajareista kun aikoinaan messuilla epäedullisesta kohdasta kuuntelin "hälyn" ohessa... kauniithan nuo ovat visuaalisesti ajateltuna ! Voisi olla se yksi vaihtoehto minullekin mahdolliseksi paneelien syrjäyttäjäksi >:D
 
Komppaisin Toivoa. Juuri noin olen sen kokenut useammassakin sessiossa, useallakin oheiskalustolla. Kotona ja vieraissa. Valmistajakin tiedostaa asian.

Crevassella ei tiettävästi ole jälleenmyyjiä. Hinta pyöri 13-14 tuhatlappusen paikkeilla parilta, kun sitä viimeksi kysyin.

jaffa
 
Hieno kaiutin on kyseessä. Klassisella musiikilla saatetaan päästä todella korkealle tasolle, samoin akustisillakin tallenteilla. On tietysti ymmärrettävää ettei tuollaista kaiutinta valitse kireän metallimusan murrosikäinen kuuntelija, eikä hänellä siihen varmaan rahaa olisikaa.
Tuosta saa kuvaa kuinka kaiutin käyttäytyy. Ei niinkään yleispätevä, mutta mikäli musiikkimakusi sivuaa akustista jazzia, sinfoniaa, sekä rauhallista kaupallista niin mikä ettei.
 
Crevassen koekuuntelussa oma vahvistimeni oli Leben CS300X ja tällä äänenlaatu heikkeni merkittävästi. Leben ei ole mikään voimanpesä ja on vaikeuksissa, kun kaiuttimen impedanssi laskee lähelle 2 ohmia, tulkintani oli ”väännön” riittämättömyys. Valmistajan oma vahvistin oli Cleraudion etunen ja Tetrimäellä valmistettu putkipääte 2 x 25 W. Siis ei tämäkään pääte ollut muskelisarjaa, mutta aukaisi kaiuttimet oikein mukavasti.

Bassojen hallinta oli edelläkuvatun mukainen, näin siis itse koen. Jhyv on kuullut eri tavalla, mikähän oli hänen vahvistin. Kuuntelutila ainakin oli erilainen, minulla Tetrimäen iso sali, varmaankin yli 100 m2. Saattaahan olla, että tarkalla vahvistimen valinnalla löytyy bassoihin napakkuutta.

Kuitenkin haluan painottaa, että bassot ovat vain yksi nyanssi. Muilla alueilla koin musiikin soljuvan erinomaisen kauniisti. Markku viittasi edellä paneeleihin, niihin liittyviä piirteitä oli löydettävissä äänikuvassa, joka Crevassessa oli miellyttävän avara eikä painottunut yhtään kaiuttimiin.
 
Toivo sanoi:
Jhyv on kuullut eri tavalla, mikähän oli hänen vahvistin. Kuuntelutila ainakin oli erilainen, minulla Tetrimäen iso sali, varmaankin yli 100 m2.

Näyttää siltä että bassot riittävät paremmin 18m2 kuin 100m2 tilaan. Isoon tilaan olisi hyvä saada erilliset bassotornit :D

Onko tuo valmistajan kotisivuilla oleva kuva heidän todellisesta kaiutinsijoituksesta isossa huoneessa? Ovat varsin lähellä taustaa noihin tiloihin nähden.

http://www.tetrimaki.fi/
 
Itse kuuntelin Crevassea varsin pitkän session yhden harrastajan luona. Olen samaa mieltä siitä, että kyseessä on yksi parhaita diskantti- ja keskiäänialueen toistimia. Bassot eivät mielestäni oikein olleet tasapainossa vehkeen muun loistokkuuden kanssa. :(

t. jjahifi
 
jjahifi sanoi:
Bassot eivät mielestäni oikein olleet tasapainossa vehkeen muun loistokkuuden kanssa. :(

t. jjahifi

Olisi kiva tietää onko valmistaja koittanut noiden muistaakseni 10" bassojen tilalle isompia. Yläosan ilme kyllä siitä kärsisi jos sivulinjat jatkuisivat silloinkin suorana.
 
silmaauki sanoi:
Vaikka kommentteja ei paljon ole ironnut niin silti pari viimeisintä ovat hieman ristiriitaisia. Toinen kehuu bassoa ja toisen mielestä se on lähes kaiuttimen heikoin ominaisuus. Älkää ymmärtäkö väärin, en halua kritisoida mielipiteitä. Kyseessähän voi olla vain erilaisten tilojen ja oheislaitteiden asettamat "rajoitukset".

Toivo, kerrotko vielä millä putkivahvistimella kokeilit? Entä oletko kokeillut mitään muuta vahvistinta?

Jhyv, oliko todellakin niin, että ainoa syy kaiuttimesta luopumiseen ei liittynyt mitenkään ääneen? Entä millä oheislaitteilla kokeilit kaiutinta?
Kaikki varmaan hyvin tietävät että huone on yksi eniten setin sointiin vaikuttavista seikoista, kuten silmäauki ansiokkaasti totesikin. Meillä crevassea ajettiin DK Designin hybridillä ja Sonneteerin Byron cd:llä. Sinänsä en ihmettelisi ettei Crevassen bassotoisto olisikaan vakuuttava jossain 100 neliön tilassa, vaan vaatisi kaiuttimen suunnittelufilosofiaa vastustavan sijoitustavan nurkkaan tms eikä auktoriteetti siltikään riittäisi. Parhaimman äänen noista saanee 30-50 neliön tilassa sopivalla sijoituksella. Kuunteluni oli sen verran lyhyt etten havainnoinut oliko basso huonoin osa-alue noissa, mutta hyvin se täällä soi kokonaisuudessaan. Toivo kuvailee mielestäni varsin hyvin Crevassen sointia.

Oma tilaisuuteni kuulla Crevassea tuli ehdotuksena Lutzilta itseltään, mukava mies kun on :) Tilaisuuteen toki tartuin vaikkei minulla ollut siihen kuin pelkkä kiinnostus..... ei suinkaan varaa hankkia moisia ämyreitä tällaiseen koppiin. Kyseinen pari sijaitsee jyvässeudulla, henkilöllä joka ei halua julkisuutta saatika "pörräillä" näillä palstoilla.


T.JH
 
Tässähän ihan herää kiinnostus noita kaappeja kohtaan. Täytyy tosin ottaa realiteetit huomioon ja muistaa, että edelliseen kaiutinhankintaan verrattuna tähän joutuisi kauppasumman loppuun laittamaan kaksi nollaa lisää. :D
 
Crevassen basso-osasto ei varmaan anna kovin suurta mökää ja voisi kuvitella että vähän isommassa huoneessa tulee rajat helpostikin vastaan. Jos/kun tila rajoittaa elementin 10", hieman ihmetyttää ettei ole käytetty pitkäiskuisempaa elementtiä.
 
nykyinen mallihan vissiin MK3 jos ajattelee kaiuttimen kehitystä alusta alkaen, joten arvelen että bassoelementtikin on melkoisen loppuunasti mietitty.

T.JH
 
Ymmärtääkseni nuo bassot on ainakin olleet Peerlesin SLS sarjaa. Erittäin peruskamaa siis mutta varmasti toimivat hyvin äänenpainerajoituksin. Loppuun asti nuo varmaan on mietitty ainakin kustannusten kannalta mutta ei tuon hintaisessa höpöttimessa saisi olla kynnyskysymys käyttää jokua kymppiä kalliimpia elementtejä. Kommenttini koskee siis ainoastaan äänenpainevarojen riittävyyttä, ei bassojen laatua muuten.
 
jhyv sanoi:
nykyinen mallihan vissiin MK3 jos ajattelee kaiuttimen kehitystä alusta alkaen, joten arvelen että bassoelementtikin on melkoisen loppuunasti mietitty.

T.JH

Loppuun asti mietittyä basso-asiaa tiettävästi kehitellään yhä. Perästä kuulunee, mihin kehitystyö johtaa. Hyvän hierominen paremmaksi ottaa aikaa...

jaffa
 
jaffa sanoi:
Loppuun asti mietittyä basso-asiaa tiettävästi kehitellään yhä. Perästä kuulunee, mihin kehitystyö johtaa. Hyvän hierominen paremmaksi ottaa aikaa...

jaffa

En osaa sanoa onko Crevassen bassotoiston kanssa käynyt niin, mutta hyvin usein teknisten konstruktioiden kanssa nyt vain tuppaa käymään siten, että valituilla perusrakenteilla ei voida parantaa suoritusta kuin määrättyyn rajaan saakka. Jos alkuperäisen ratkaisun rajat ovat tulleet vastaan tai ovat lähellä, niin ikävän usein tuntuva parannus edellyttää uutta ratkaisua. Aikaisempaa paremman uuden ratkaisun löytämisen ja toteuttamisen vaatima työmäärä (ja vaihtoehtojen määrä) räjähtää käsiin ja aikaa voi palaa melkoisesti...

t. jjahifi
 
Pasi P sanoi:
Ymmärtääkseni nuo bassot on ainakin olleet Peerlesin SLS sarjaa.

Tuossa taannoin pikkulinnut ;) laulelivat että bassot ovat vaihtuneet S-S:n elementteihin.

t: Pasi
 
Back
Ylös