Alumiinisen kalvon korjaus

Janne-ii

Hifiharrastaja
Liittynyt
25.12.2007
Viestejä
2 139
Kaupunki
Nokia
Midbassossa näyttää olevan pienenpieni halkeama reunassa. (<0,5cm pitkä, hieman näkyy valo läpi) Toistoon tuo ei ole ainakaan omaan korvaan vaikuttanut, mutta sen voisi korjata, jottei se lähde suurenemaan enempää. Milläs tökötillä ton voisi korjata?
 
P

Pasi Karhunen

2-komponentti epoksi nyt tuli ensimmäisenä mieleen, sitä vaikka pienellä siveltimellä ohut kerros halkeamaan kartion takapuolelle.

t: Pasi
 

jnisula

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
32
Kuinka vanha elementti on kyseessä? Asia on sikäli mielenkiintoinen, että alumiinillahan ei ole varsinaista myötörajaa olemassa, mikä tarkoittaa sitä, että sen kestoikä vaihtelevassa kuormituksessa on aina rajallinen. En ole koskaan ajatellut, että tuo tulisi kaiutinsovelluksissa ainakaan tyypillisessä kaiuttimen elinkaaressa vastaan, mutta enpä ole asiaan perehtynytkään. Joka tapauksessa käytöllä on tuohon suuri merkitys, enkä ihmettelisi jos asia olisi kaiutintehtailijallakin jäänyt huomiotta.

Tämä nyt tuli jostain vain mieleen. Voi olla todennäköistä, että tuohon liittyy väsymisen lisäksi materiaali- tms virhe tai särön syntymiselle voi olla jokin aivan muukin syy.
 

Janne-ii

Hifiharrastaja
Liittynyt
25.12.2007
Viestejä
2 139
Kaupunki
Nokia
Juu siis elementit noin vuoden vanhat. Ostin ne käytettynä ja edellisen omistajan toimesta oli pieni lommo tullut kartioon. Lommo sinällään ei haittaa, eikä varmaan tuo vieni viiltokaan kunhan se ei lähte laajenemaan siitä.
 

Jarmo

Hifiharrastaja
Liittynyt
21.12.2006
Viestejä
4 680
Kaupunki
Raahe
Jatkan tätä aihetta hiukan off-topic -postauksella; ollaan niin lähellä otsikkoa etten uuttakaan viitsi aloittaa. Elikkä sama kysymys mutta kyseessä ohut paperikartio, jossa pieni "palkeenkieli" jonkun terävän esineen tekemänä. Ääneen ei reiällä tunnu tosin olevan vaikutusta. Kannattaisiko kokeilla vain erikeeperin tapaisella liimalla?
 
Ylös