Akustiikkaelementtejä yms: Mitä, mistä, miten ja mihin hintaan?

Kertokaas tietämättömälle, mistä voisi helposti ostaa kokonaisia Ewonawool-paaleja?
Mitkä noiden pakkauskoot ovat, montako levyä paalissa (30 mm ja 50 mm)?
 
13 levyä paalissa, koko 565x1170x50. Suoraan tehtaalta vaan tilaus menemään jos otat yhtään enempää.
 
Genelec-ketjusta...
Siinä ne mötköttää päällekkäin. Keittiökaapisto loppuu 60 cm ennen nurkkaa eli ovat kolmelta sivulta tuetut. Ei optimaalinen sijainti ansalle, koska ääni osuu vain edestä. Mutta täysin hukkatilaa, jota ei kannattanut jättää hyödyntämättä. Toki joku resonaattori kävisi tuohon myös jopa paremmin. Mutta mennään akustoimaan tuonne akustiikka lohkoon lisää tarvittaessa.

Itsellä kuuntelupaikasta nähden tuo oikea betoninen takakulma on kaikista pahin kumisija. Se aiheuttaa välillä jo ihan selvää paikallistumista. Asunnon pinta-ala on noin 63 neliötä, jossa eristämättömät väliseinät gyprocista. Kaiuttimet ovat sen väliseinän, joka jakaa asunnon karkeasti puoliksi, edessä. Kuuntelupaikka noin parin metrin päässä kaiuttimista. Oikea kaiutin on liki ikkunallisen ulkoseinän (betonielementti kai sekin?) ja kevyen väliseinän muodostamassa nurkassa, mutta siellä ei juurikaan kumise eikä kaiutin täten kuulosta ainakaan betoninurkkasijoitetulta.

Asunnon muissakin betoninurkissa toki jonkin verran energiaa (mutta niiden käsittely menee vaikeaksi tilankäytön takia), mutta varmaan tuon oikean takanurkan käsittely auttaisi jo aika paljon. Se on vielä kaiken lisäksi hukkatilaa.

Valitettavasti voimakkain moodi on 32-33 Hz tienoilla.

EDIT: Itse asiassa vaikka tuota alinta ei saisi korjattua, auttaisi sekin , että ylimmät huminat poistuisivat, koska ne aiheuttavat helpommin paikallistumista.
 
Viimeksi muokattu:
Täällä on jotain kokemuksia oikein mittausten kera:
Minusta kyllä yllättävän pieni vaikutus (eikä pelkästään bassovastetta tasoittava), vaikka kirjoittaja itse tuntuu olevan tyytyväinen.
 
Minusta kyllä yllättävän pieni vaikutus (eikä pelkästään bassovastetta tasoittava), vaikka kirjoittaja itse tuntuu olevan tyytyväinen.

Ihan odotettavissa oleva vaikutus, pientä jälkisoinnin pudotusta sinne 60hz paikkeille. Se nyt vaan vaatii sitä määrää, pitäisi vähintään lattiasta kattoon olla ja tuplasti.
 
Jos tuollaiset 43 senttiset hofat nurkkaan mahtuu, niin samaa luokkaa ne Isoverin putkikourutkin on, pitäisi 60-70€/kpl saada vastaavat, kelmua ja huopaa vaan päälle.
 
En nyt löydä sitä yhtä kaupallista nurkkaan asetettavaa kolmion mallista ansaa, jonka pitäs ylttää "jopa" 50hz saakka.. Piti olla ihan kotimaisissa hifikaupoissakin myynnissä..

Ja sit kun rupesin selaan Thomannia, niin tuli tää vastaan:

https://www.thomann.de/fi/psi_audio_avaa_c20_black.htm?sid=633825d6a6a9a63158197998969fad45

Aika raikas on hinta, mutta toimiskohan toi hyvin? Olkkarissa taitaa olla voimakkain moodi jossain 40-45hz tienoilla.
 
Tuolla on Avaasta aika hyvä vertailutesti (muutenkin mielenkiintoinen blogi, kannattaa tsekkailla muut artikkelit):

Useampihan niitä(kin) pitäisi olla, eikä se siltikään poista sitä yleisempää demppauksen tarvetta.
 
Tuolla on Avaasta aika hyvä vertailutesti (muutenkin mielenkiintoinen blogi, kannattaa tsekkailla muut artikkelit):

Useampihan niitä(kin) pitäisi olla, eikä se siltikään poista sitä yleisempää demppauksen tarvetta.
Tattista, kurkkaan duunin päälle vähän paremmalla ajalla.

Pikainen ajatus oli, että yhden tuollaisen aktiiviansan voisi mahdollisesti hommata täydentämään muita, joiden vaimennus tuntuu noissa kaupallisissa loppuvan sinne 50 hertsiin.

Kun nyt löytäisin vaan sen yhden kulma-ansan, joka piti laittaa muistiin...
 
Back
Ylös