Aktiivisetti kaukosäädöllä < 1500e

merid

Käyttäjä
Liittynyt
16.6.2008
Viestejä
185
Viimeisen vuoden aikana on tullut harrastettua hifiä vähemmän ja kuunneltua enemmän musiikkia. Tietokonekin alkaa syrjäyttää cd-soittimen virkaa pääasiallisena äänilähteenä. Kuulokekuuntelukin lisääntynyt... Eli uutta settiä siis tulille (sitä viimeistä mitä ei enää tarvitse vaihtaa) >:D

Nykyisellään kaiuttimina Neat Motive 2:set, elektroniikkana CA:n 740A + 740C. Kuulokkeina toimii Senkun HD600, jäävät taloon. Kuuntelutila jonkin verran alle 20m², betonia tietysti ja kerrostalo. Kuunteluetäisyys vaihtelee kuten kuuntelupaikkakin, maksimissaan kuitenkin alle 3m.

Uudesta setistä olen kaavaillut minimalistista niin ulkonäöltään kuin laitteiden määränkin suhteen. Vaatimuksina on: kaiuttimien äänenvoimakkuuden kaukosäätö, jonkinlainen kuulokevahvistus, USB-DAC muutamalla sisääntulolla ja hinta koko setille alle 1500e.

Eräs miettimäni yksinkertainen ja "pieni" vaihtoehto olisi: Genelec 6010A x2 + Genelec 5040A + Firestone Audio Fubar4 + Firestone Audio MASS. Koska kuulokekuuntelussa äänenvoimakkuutta harvemmin tarvitsee muuttaa, niin riittää kun tuon MASSia saa kaukosäädettyä. Ja tuossa Fubarissa on DAC muttei etuvahvistinta.

Lähinnä tuossa mietityttää mahtaako nuo 6010A riittää, vai pitäiskö vaihtaa tilalle 8020A (joissa tosin sama suosituskuunteluetäisyys maksimissaan, eli 2m). Vaiko kajareiksi 8030A ja subbari veks? Vaiko Adam A7 ja subbari veks? Vaiko vaiko :D
Eli ongelmalliseksi muodostuu järkevän aktiivipuhujajärjestelmän valinta, ja siihen kaipaisinkin vinkkejä. Toki vaihtoehtoja noille Firestone Audion laatikoillekin voi ehdottaa.
 

CyberDog

Käyttäjä
Liittynyt
11.2.2009
Viestejä
378
Genet kannattaa ehdottomasti kuunnella himassa jos ei ole entuudestaan kovin tuttuja laitteita. Toiset tykkää niistä ja toiset (kuten minä) ei ole koskaan oikeen tykästynyt niiden toistoon. Mulle ne yläkeskiäänet ja diskantit ei vaan oikeen toimi. Tosin en niitä ole koskaan pidemmälti kuunnellutkaan...
 

niko79

Käyttäjä
Liittynyt
11.9.2006
Viestejä
2 079
Tää voi mennä ihan yli hilseen, mutta olis minimalistista :D projectin box sarjasta esim, pre box se,dac box fl ja headbox II,niille sitten se desing box niin on siistissä nipussa laitteet :D näiden perään
Elac am 150 aktiivimonitorit,niin olis reilusti alle budjetin =) ainakin High end studio helsingillä ja Mr hifillä on kaikkia mainittuja tuotteita saatavana.
 

Porkka

Käyttäjä
Liittynyt
3.8.2010
Viestejä
49
Jätät CA 740A:n esivahvistimeksi ja DA-muuntimeksi/kuulokevahvistimeksi esim. Audio GD FUN, johon pystyy laittamaan erilaisia operaattorivahvistimia jolla säädetään ääntä mieleiseksi.

Pikku Geneistä lähtee yllättävän iso ääni verratttuna kokoon, eli soveltuu ihan hyvin jopa 20m² huoneeseen, mutta kuunteluvoimakkuudet jää aika maltillisiksi.
 

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
14 521
Kaupunki
Tampere
Tuleeko setistä sillä simppelimpi jos vaihdat asiallisen integroidun vahvistimen ja hyvät kaiuttimet volumesäädölliseen etuvahvistimeen ja pikkukaiuttimiin + vielä niitä tukevaan subwooferiin?

Miksi et panostaisi cd-soittimen myynnistä tulevia rahoja hyvään DA-muuntimeen (DacMagic esim.) ja 740A:n pre outiin kytkettävään kuulokevahvistimeen?
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 796
Kaikki uusiksi? Alkupäähän tarpeeksi hyvä dac-etunen kaukosäätöineen ja kuulokevahvistuksineen, pikkuisen ihannelakuihin budjetista ja "aktiivimonitoroinnin" toteutat vaikkapa Trends TA-10.2:lla ja sisäänajetuilla pienillä huippukaiuttimilla. Trendsin sisältähän sä saat jumppreilla noista pikkulaatikoista stereopäätteitä. Hommaat vaikkapa kaksi käytettyä TA-10.2:a ja bi-amppaat kaiuttimesi. Laitat sitten kaksipuoleisella teipillä nuo lootat sinne kaiuttimien taa kiinni, niin sulla on "aktiivit". Ei ole iso vaiva, ja laatuun nähden saattaa säästyä pätäkkääkin.
 

merid

Käyttäjä
Liittynyt
16.6.2008
Viestejä
185
Tuo 740C toimii DACina myös kahdelle ulkoiselle lähteelle ja on melko asiallinen, joten pelkästään sen vaihtamisessa en näe kovinkaan paljon järkeä. Ja ehkä vähän väärin muotoilin tuon ensimmäisen postini, sillä tarkoituksena ei ole saada setistä pelkästään simppelimpää.

Ehkäpä se on tämä talvi, mutta jo jonkin aikaa ollut päällä "hifimasennus", eli säätäminen ei kiinnosta, soundibongailu jäänyt ja spotissakaan ei tule oikeastaan yhtään vietettyä aikaa. Enemmän tulee kuunneltua muualla ja kaiuttimet toistavat taustamusaa, leffoja ja pelien ääniä - varsinainen kuuntelu siirtynyt enemmän kuulokkeille. Tässähän menee vain nykyinen ja hintaansa nähden kohtuullisen hyvä setti ns. "hukkaan", joten mieli halajaisi jotakin halvempaa ja pienempää. Jotakin, mikä ajaa asiansa ja kuulostaa hyvältä, muttei aiheuta morkkista käyttämättömyydestä 8)

Ajattelin kyllä koko setin laittaa uusiksi, eli muuta ei ole tarkoitus jättää kuin Senkut, jotka ovat mielestäni loistavat kuulottimet. Ja koska niillä tulee entistä enemmän kuunneltua, niin niille sopiva kuulokevahvistin olisi mielestäni järkevä hankinta tulevaan systeemiin. Ideaaliahan olisi, jos samasta laitteesta löytyisi niin hyvä kuulokevahvari, hyvä DAC ja esivahvistin. Benchmark DAC-1 on mielessä pyörinyt, mutta kun se kaukosäätö... DAC1 HDRssä se olisi, mutta hintaakin sitten kivasti tuplaten. Toki DAC + kuulokevahvistin/etuvahvistin laitekombokin kävisi, kunhan vahvistimessa kaukosäätö. Sen takia alunperin päädyinkin DAC-kuulokevahvistin + etuvahvistin -komboon ajatuksissani, kun kuulokevahvistin/etuvahvistimia ei edullisesta hintaluokasta näyttänyt kaukosäädöllä löytyvän.

Yksi vaihtoehto olisi toki myös kivat pikkukaiuttimet tyyliin Totem Dreamcatcher (tai sitten vain ostan uudelleen jo kerran omistamin Arrot :) ) ja niille pariksi jokin puolileveä integroitu. Eteen sitten kuulokevahvistin-DAC.

Ehdotuksia ja kokemuksia saa esittää noista aikaisemmin mainituista aktiiviskobeista, esim. niko79:n mainitsemista Elaceista jos joku tietää jotakin (google ei pahemmin tiennyt mitään). Ja kannattaako edes lähteä kuuntelemaan mitään varsinaisia "budjetti-ihmeitä" kuten Behringer Truth (Alessi MK2sia ei tarvitse edes ehdottaa).

Hyvät DAC/kuulokevahvistin/etuvahvistin/jokunäistäkombot Senkun kuussatasille kiinnostaa myös.

edit. kirotusvirheitä
 

Porkka

Käyttäjä
Liittynyt
3.8.2010
Viestejä
49
merid sanoi:
Ja kannattaako edes lähteä kuuntelemaan mitään varsinaisia "budjetti-ihmeitä" kuten Behringer Truth (Alessi MK2sia ei tarvitse edes ehdottaa).

Kyllä nämä Behringerit ovat hintansa väärti alle 300€ luokassa. Yleissoundi on aika hyvin balansissa, eikä mitään isompia häiritseviä ääneellisiä virheitä ole, ellei luukuta kovaa. Sopii hyvin "satunnaiseen" muusikin kuunteluun, ei tarjoa mitään elämyksiä, muttei ihan heti ole heittämässä parvekkeeltakaan alas. ;)
 

T.V@lve

Käyttäjä
Liittynyt
13.4.2008
Viestejä
285
merid sanoi:
Yksi vaihtoehto olisi toki myös kivat pikkukaiuttimet tyyliin Totem Dreamcatcher (tai sitten vain ostan uudelleen jo kerran omistamin Arrot :) ) ja niille pariksi jokin puolileveä integroitu. Eteen sitten kuulokevahvistin-DAC.


Löytyy yhdessäkin paketissa - Cyrus 8XPd. Mutta budjetti vähän paukkuu.
 

niko79

Käyttäjä
Liittynyt
11.9.2006
Viestejä
2 079
Tohon 500€ hintaan ei oikein ole parempia aktiivimonitoreja tullut vastaan kuin tuo Elac AM 150 :D Siksi ne tuolla 2 setissä on :D
Tuolta teknistä tietoa tuotteesta,ja messuilla Mr,n osastolla laittoi aika monen ihmettelemään hinta-laatusuhdetta =) Bassot on elac,in tyyliin suht voimakkaat,mutta eivät kumise häiritsevästi ja sen sekä diskantin saa säädettyä helposti =)
http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productinfo&prod_code=9159
 

Svoo

Käyttäjä
Liittynyt
26.10.2006
Viestejä
1 796
Behrun nauhadiskantillisesta. Aika hyvin sovitettu tweeter siihen keskiääniseen. Varsin suuntaavat, kolhon kokoiset ja nyanssien suhteen kaikkea muuta kuin paljastavat hifistyneessä mielessä. Hintansa väärtit? Useimpaan käyttötarkoitukseen vertaansa vailla. Lisäksi niillä saa aivan käsittämättömän paljon meteliä irti tavallisessa huoneistossa.

Sen vaan sanon, että yksityiskohtaisemminkin detaljia poimivia monitoreita löytyy. Eivätkä ole omiaan aivan lähikenttään: pikkuisen enemmän etäisyyttä ja diskantti ja kevlarelementti synkkaavat. Flättiskuunteluun: tuo suuntaavuus on iso ongelma.
 

x46900

Käyttäjä
Liittynyt
19.9.2010
Viestejä
228
Kaupunki
Kouvola
Genelec:it - tosiaan täällä niistä ei kai suuremmin tykätä. Itse pidän niiden soundista ja kun useampaa mallia on tullut kuunneltua, niin allekirjoitan Genelecin filosofian siitä, että isompi on parempi... Eli voisin melkein suositella unohtamaan subbarin ja hakemaan niin isot (malli merkiltään) pääkaiuttimet kuin rahat sallii.

Itselleni on rakentumassa 8030 + 7050 setti, joita ajamaan FS MASS ja DAC:ksi SPITFIRE mkII (tosin FS tavarat vielä matkalla kohti Suomea, joten setin toimivuutta en osaa kommentoida.).
 

Vuti

Käyttäjä
Liittynyt
8.8.2006
Viestejä
714
Etuvahvistin/päätevahvistin/dac/kaiutin-komboksi AVi ADM9T:t (sis. kaukosäätö) ja kuulokkeille erillinen dacilla oleva vaffi.

Pesee genet 100-0 ja laitteiden määrä ei pomppaa silmille ;)
 

Taisto

Käyttäjä
Liittynyt
1.3.2009
Viestejä
40
Kaupunki
Kuopio
Vuti sanoi:
Etuvahvistin/päätevahvistin/dac/kaiutin-komboksi AVi ADM9T:t (sis. kaukosäätö) ja kuulokkeille erillinen dacilla oleva vaffi.

Pesee genet 100-0 ja laitteiden määrä ei pomppaa silmille ;)
Kertoisitko mahdollisesti lisää kyseisistä kaiuttimista? Avin kaiuttimia ei taida kovin helposti päästä kuuntelemaan Suomessa. Ollut jo pidemmän aikaa etsinnässä aktiivikaiuttimet joilla ei tulisi entisiä 8030A genejä ikävä.
 

merid

Käyttäjä
Liittynyt
16.6.2008
Viestejä
185
Kiitoksia tähänastisista vastauksista ja ehdotuksista!

Elacit menevät ainakin koekuuntelulistalle, sillä ovat ainakin tähän mennessä mielenkiintoisin ehdotus (tietty Genejen lisäksi). Behringerit kuitenkin liikkuvat jokseenkin eri hintaluokassa, ja ehkäpä tässä alkaa olla jo liikaa laitteita omistaneen ja liikaa internetiä selailleen yksilön syndroomaa, sillä ei lähtökohtaisesti edes kiinnosta nuo ns. "epäuskottavat" laitteet. Omaa rajoittuneisuuttani, myönnän.

Osaakos niko79 kuvailla tarkemmin noista Elaceista löytyvää DACia? Ja DAC/kuulokevahvarista HD600lle otetaan edelleen vinkkejä, vaikka head-fi onkin tarkkaan selattu. Volumesäätimeksi luultavasti tulossa Firestone Audion MASS.

Ja nuo Vutin ehdottamat Avit vaikuttivat erittäin mielenkiintoisilta, mutta koska koekuuntelumahdollisuus puuttuu niin rajautuu ikävästi pois harkintalistalta. Ominaisuuksiensa ja ulkonäkönsä puolesta erittäin sääli.
 

Taisto

Käyttäjä
Liittynyt
1.3.2009
Viestejä
40
Kaupunki
Kuopio
merid sanoi:
Kiitoksia tähänastisista vastauksista ja ehdotuksista!

Elacit menevät ainakin koekuuntelulistalle, sillä ovat ainakin tähän mennessä mielenkiintoisin ehdotus (tietty Genejen lisäksi). Behringerit kuitenkin liikkuvat jokseenkin eri hintaluokassa, ja ehkäpä tässä alkaa olla jo liikaa laitteita omistaneen ja liikaa internetiä selailleen yksilön syndroomaa, sillä ei lähtökohtaisesti edes kiinnosta nuo ns. "epäuskottavat" laitteet. Omaa rajoittuneisuuttani, myönnän.

Osaakos niko79 kuvailla tarkemmin noista Elaceista löytyvää DACia? Ja DAC/kuulokevahvarista HD600lle otetaan edelleen vinkkejä, vaikka head-fi onkin tarkkaan selattu. Volumesäätimeksi luultavasti tulossa Firestone Audion MASS.

Ja nuo Vutin ehdottamat Avit vaikuttivat erittäin mielenkiintoisilta, mutta koska koekuuntelumahdollisuus puuttuu niin rajautuu ikävästi pois harkintalistalta. Ominaisuuksiensa ja ulkonäkönsä puolesta erittäin sääli.
Pistähän kommentia, kun pääset kuuntelemaan Elacit. Olisi kyllä ihan kiinnostava vaihtoehto nekin. Geneissä iso plussa oli diskantin -2db dippi, jolla sai mukavan yleispätevää toistoa aikaiseksi.
 

niko79

Käyttäjä
Liittynyt
11.9.2006
Viestejä
2 079
merid sanoi:
Kiitoksia tähänastisista vastauksista ja ehdotuksista!

Elacit menevät ainakin koekuuntelulistalle, sillä ovat ainakin tähän mennessä mielenkiintoisin ehdotus (tietty Genejen lisäksi).

Osaakos niko79 kuvailla tarkemmin noista Elaceista löytyvää DACia?
Itse en ole kokeillut kuin Analogista puolta eli muunnon hoitaa itse laitteet, joten tähän en ikävä kyllä voi mitään järkevää vastausta antaa =) Tuossa vahvistimessa noita säätöjä on sitten kokeiltu joilla tuntuisi olevan aika ns voimakas vaikutus, joten luulisi että saa sovitettua aika hyvin tilasta riippumatta.Säädöt ovat acoustic space 0 -2db ja -4 db. Hf trim-2db. 0 ja +2 db Lf cut off. Flat. 80hz ja 100 hz. Messuilla Mr Hifi käytti noiden kanssa Musical Fidelityn Dacia joten siitä voisi päätellä että paremmalla Dac,lla päästään jo todella pitkälle, sillä erittäin hyvältä se ainakin siellä kuulosti, ja positiivisia ajatuksia toi AM on herättänyt meillä käyneissä ns hifiä harrastamattomissa ihmisissä, varsinkin kun ovat kuulleet hinnan =) ja nähneet ettei äänilähteenä ole mitään ihmeellisyyksiä =)
 
Ylös