Aktiivirevojen sähköiset kumppanit

toksi

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2008
Viestejä
373
Ensimmäinen hieman parempi stereosetti on ollut tässä vähän vajaan vuoden ajan hakusessa. Tällä hetkellä kiinnostaviksi vaihtoehdoiksi on noussut mm. Gradientin Aktiivirevot, joita lähden testaamaan jossain välissä itse pääkallonpaikalle kun ei omasta kylästä löytynyt.

Kuten aina, tarvitsisi pakettiin saada valikoitua myös kaiuttimille sopivat vaffarit ja CD-toistin. Osaisivatkohan aktiivirevoja testailleet kertoa hieman kokemuksiaan aktiivirevoista eri vahvistin-soitin -yhdistelmien kanssa?

Itse olen miettinyt mitenköhän Arcamin FMJ-A38 & FMJ-P38 -vahvistinyhdistelmä toimisi aktiivirevojen kanssa. Onkohan kellään kokemuksia? Tämä yhdistelmä kiinnostaa erityisesti siksi että saisi A38:a käytettyä sekä etusena että toisena päätevaffarina. Ymmärtääkseni noiden avulla kun saisi käytettyä etusena tuota A38:a, jonka pääteasteelle voisi revojen jakosuotimen jälkeen tuoda vaikka sen yläkaistan ja ajaa bassokaistan P38:lle. Mutta..tämän setin äänenlaatu verrattuna muihin vaihtoehtoihin mietityttää..

Kiitokset vaan vinkeistä ja ehdotuksista jo etukäteen.
 
Tervehdys,olen itse käyttänyt ihan vaan 23w A-luokan putki -integroitua vahvaria amppeereja pitää löytyä noille revoille.Parhaan tuloksen sain Manleyn 300w:silla putki monoilla ja Wadia etus da:alla.STASIS topologian omaava pääte oli kans hyvä se anto tehoo 200w:ttia,juu sii eli oikeita vahvareita kandeis kattoo.
T:Skutsari
 
Omat kokemukset Revoista (sekä passiivi että aktiivi) puoltaisi sellaisen vahvistimen valintaa, joka olisi erityisesti yläpään ja keskialueen osalta mahdollisimman siisti, heleä ja avoin. Eli ei missään nimessä kireäsointista tai kliinistä vahvaria Revojen koksulle. Bassopää puolestaan vaatii erään aktiiviversiot omistavan tuttavani mukaan varsin paljon vääntöä, että toimii kunnolla.

En tiedä onko joku kokeillut, mutta mielenkiintoinen yhdistelmä voisi olla suht. tehokas putkivahvari koksulle ja jykevä transistoripääte bassoille. Jälkimmäinen voisi olla esim. vanha Levinson tai Krell, niitä kun liikkuu käytettynä ihan mukavaan hintaan. Uusista ehkäpä Usherin R1.5 pääte. Putkivermeistä en osaa oikein suositella mitään...

Tai sitten pistää esim. McIntoshia koko elektroniikan jos kukkaro sen sallii :) Voisin kuvitella, että homma pelittäisi hienosti. Tampereen Hifihuoneelta voisi vaikka kysäistä, ovatko he kokeilleet tällaista yhdistelmää.
 
Kiitokset suosituksista.

Aiemmassa kotikuuntelukarsinnassa minulla tuo Usherin R1.5 olikin testissä. Toimi aika vaivattomasti, vaikka testissä tuolloin olikin vain pääasiassa helpohkoja jalustakajareita. Päätteen roudaus ja ulkonäkö toivat tosin mieleeni PA-puolen miksausajat parin vuoden takaa. :) No, kotisetit taitavat säästää yleensä selkää hieman paremmin..

Tampereen Hifihuoneelta itse asiassa kyselinkin jo vahvistinsuosituksia aktiivirevoille, mutta odottelen vielä vastausta. Mcintoshien kohdalla vain taitaa valitettavasti kukkaron pohja alkaa näkymään liian aikasin..

Putkivehkeitä voisi tosiaan alkaa miettiä, vaikka itselle onkin lähes täysin tuntematonta alueta tähän asti. Mitenköhän mahtaisi esimerkiksi putki-integroiduista löytyä pre-out -liitäntää, jonka kautta signaalin voisi kierrättää jakarilla ja tuoda koksulle ajettavan signaalin takaisin samaisen integroidun pääteasteelle? Transistorivehkeissä näihin olen törmännyt jonkin verran mutta en ole niitä huomannut putkipuolella..
 
Jos se nyt mitään auttaa, niin minä olen ajellut passiivi-Revojani vanhalla Arcamin tuplavahvistuksella (A90+P85). En ole valitettavasti verrannut soundia muihin vahvistimiin kun ei ole ollut isompaa tarvetta laiterumbaan (no kertoohan sekin jotain). Arcameiden vääntö riittää kyllä bassopäässä eikä yläpää kuulosta omaan korvaani liian kliiniseltä (FMJ voi erota Divasta tässä suhteessa). Varmaan siihen jollain tietyllä putkipelillä lisää pehmeyttä jos sellaista tarvitsee. Tosin itse en ole koskaan havainnut mitään putkien ja pehmeyden allianssia.

Eri vahvistimia sekoiteltaessa kannattaa tarkistaa kääntävätkö ne vaiheet, ettei tule ongelmia. Arcamit on kaikki speksattu samaan herkkyyteen ja vaiheeseen, joten niitä voi sekoitella ja lisäillä miten haluaa. Toisaalta jos vaihtelet kalustoa usein ja haluat kokeilla erilaisia vahvistimia, etus-pääte yhdistelmä olisi joustavampi (ja tietenkin kalliimpi). Arcameita kannattaa bongailla britti-ebaysta, sieltä saa esim. C31-etusen aika kohtuullisella hinnalla.
 
Itse koekäytin aktiiveja omalla AV-vahvarilla. Homma toimi näin: Piuha pääkaiuttimien pre-outista jakosuotimelle, jakosuotimesta RCA:t vahvistimen main in ja surround in liittimiin (eli etu- ja takakanavien päätevahvistimien sisääntuloille) ja sitten kaiutinulostuloista piuhat (siis kaksi paria molempiin) kaiuttimiin.

Vahvistin on Yamaha AZ-1 ja musiikki kuulosti taivaallisen hyvältä. Takakaiuttimille käytin yhtä erillistä vahvistinta, koska halusin Revoille identtisesti käyttäytyvät vahvarit sekä ylä että ala äänille.

Revot jäi silloin ostamatta, koska en saanut aikaisempia kaappeja kaupaksi (laiskasti kyllä yritinkin). Revoihin (ja kaiutinkauppaan) palaan heti kun rahat riittää.

T:pale

ps. Pointti oli siis se, että tavallisellakin vahvistimella Revolutionista saa todella hyvää ääntä. Suosittelen kokeilemaan muutamaa vaihtoehtoa (halpa ja kallis, mieti kuuntelun jälkeen kannattaako maksaa vaadittava ekstra). Suosittelen kuitenkin identtisiä vahvareita. Oman kuuntelun perusteella eri tehoiset vahvarit käyttäytyivät oudosti, vaikka vaiheet oli varmasti oikein. Voi olla harhaakin.
 
Onneksi tämä on Hifiharrastajat sivusto ja suurin osa lukijoista ymmärtää mitä tarkoitetaan, mutta mietitäämpäs tota otsikkoa uudestaan :D
oikein aktiivisille revoille sähköistä kumppania suosittelisin etsimään esim Sin city,sta :D ;) Tsori ot mutta oli pakko =)
 
Ehdottomasti OT:

Hah! Hyvin keksitty Niko. Itsellä 'aktiivirevojen' aika on auttamatta ohi ja 'passiivirevojen' (sekin monona) kanssa on tultava toimeen.

Aktiivi Revolutionit olisivat kuitenkin mukava lohtu 'aktiivirevoja' muistellessa.
 
no, kun tälle linjalle on menty, niin hoksasin juuri että mulla taitaa sitten olla passiivirevoja kotona kolmin kappalein... :)
 
Back
Ylös