2010 - mitä tiedossa?

idealehifi

Yhteistyökumppani
Liittynyt
11.2.2009
Viestejä
195
Vuosi 2010 on jo hyvässä vauhdissa, joten ajattelin kertoa muutamista pikkujutuista, joita toivon tämän vuoden tuovan mukanaan.

Idealen asiakkaat ja myös useammin kuin kerran luonani vierailleet ovat toivottavasti huomanneet, että vuoden 2009 aikana sain sentään jotain aikaiseksi. Aloitin Simon Yorken S10:n ja Allaertsin kanssa – ilman Janin rasiaa, heh heh – ja loppuvuodesta esillä oli noiden (+ S9 + ”se” Allaerts) lisäksi Isem audio ja Audience. Kaksi ”uutta” tuotetta, joista en voisi olla iloisempi – hyvä niin, sentään itse valittuja – ja jotka hämmentävät laadullaan lähes jokaisen levyn jälkeen. Varsinkin nyt, kun yksi ’pikkujuttu’ on taas kunnossa, siitä vähän myöhemmin.

Kuluva vuosi tulee siis olemaan Simonin (SYD), Janin (Allaerts), Erickin (Isem audio) ja Johnin (Audience) vuosi ja toivottavasti saan esitellä näitä ”elämäntöitä” kaikille kiinnostuneille – ja toivottavasti myös löydän kaikki kiinnostuneet.

Periaatteessa Ideale on nyt melkein ”valmis” ja minulla on ilo vanheta valmistavien ystävieni kanssa, antamalla suomalaisille mahdollisuuden tutustua näihinkin laitteisiin. Pari juttua on kuitenkin vielä selvittämättä eli voin olla moderni vielä tänä vuonna ja kehittää, kehittää, kehittää vielä muutamaa asiaa. Vuosi 2010 tulee siis olemaan minulle myös riaa-korjaimien ja kaiuttimien vuosi.

Levysoitinetuvahvistimet

Kuuntelin yli vuosikymmenen yhtä hienoimmista levysoitinvahvistimista, enkä miettinyt asiaa sen enempää. Hyvin soi. Kyseessä on tietenkin Stan Klynen luomukset. Tiettyjen direktiivien takia piti kuitenkin löytää jotain muutakin ja onneksi Isem audio tuli apuun. Pieni ja huokea modulis on mun maailmassa hienosti korvannut klassikon, mutta on myönnettävä, että asiaan liittyy uskottavuusongelmia – ei kai 20 kiloeuron soittimen perään voi laittaa 490 euron levysoitinvahvistinta. Kyllä voi:) mutta eihän modulis toki täydellinen ole.

Siksi 2010 teen katu-uskottavuuden takia asialle jotain. Jos modulis on liian ”halpa”, hoidetaan asia kuntoon hinnaston toisesta laidasta. Hinnalle pitäisi tosin olla perusteita, laitetta on määritelty ja sovitettu jo muutama viikko; asioita, joita saa tilaustyönä ja viisinumeroisilla summilla. Kuluvan vuoden päätavoite on kuitenkin löytää näiden ”väliin” jotain ja jotenkin tuntuu siltä, että sekin onnistuu.

Kaiuttimet

Kiitokset Linnille sloganista ”garbage in-garbage out”, pidän siitä ja olen aina tuohon lauseeseen uskonut. Siksi kaiuttimet eivät aina ole olleet minulle se kaikkein ”tärkein”, mutta ehkä nyt kun kaikki muu alkaa olla kunnossa, on hyvä hetki keskittyä myös kaiuttimiin.
Isem ja Diapason esiintyivät edukseen täällä ja Eräpuun artikkelissakin; valitettavasti Diapasonin suhteen minulla on ollut hieman saatavuusongelmia. Katsotaan mitä tämä vuosi tuo mukaan tuon merkin suhteen.

Tuo aiemmin mainittu ”pikkujuttu” oli siis se, ettei minulla viime syksynä ollut riittävän hyviä kaiuttimia esittelemään muita tuotteita. Nyt on – kiitos itselleni, pikkuveljelle ja Jarille/HESille.

Ennen hetkeä Diapasonin kanssa kuuntelin Spendoreita ja mikäs sen mukavampaa; sitten Idealen piti löytää myös asiakkaille kaiutin, mutta valitettavasti suunnitelmat Spendorista muuttuivat, koska maahantuonti vaihtui ja tilausehdotus meni väärään paikkaan. Ehkä sen piti käydä näin… koska minulla on nykyään ilo soittaa Idealen kokoonpanoa Harbethin kaiuttimilla. Harbethin maahantuonti on lähes kulttuuriteko, siitä kiitos Fredalle ja mukava olla mukana tässä projektissa. Lisää Idealen Harbeth-ajatuksista myöhemmin, mutta Isem-Audience-Harbeth on upea kokonaisuus. Tervetuloa kuuntelemaan millainen Harbeth parhaimmillaan on. Vain Idealessa:)

Kaiuttimissa tullee tapahtumaan muutakin; toivottavasti näinä päivinä eräs artesaani ryhtyy valmistaan ensimmäistä tilaustani ja toivottavasti lopputulos kuullaan tulevan kevään aikana. Kyseinen kaiutin on ollut haaveenani yli kymmenen vuotta; uskomattoman hienoa sinänsä, että nyt ollaan tässä tilanteessa. Mutta odotetaan ensiksi painavia ja hintavia laatikoita ja opetellaan tarvittavat kujeet.

Harbeth, Diapason(?), tuo uusi ”salaisuus”…. ja näiden lisäksi on vielä ainakin yksi juttu, joka tavalla tai toisella kokeillaan 2010. Kaikesta näistä lisää, kun on oikea aika. Mutta kaiuttimet eivät ole enää Idealen ”ongelma”.

Sitten vielä yksi juttu

Mieluummin raportoin valmiista jutuista, mutta tätä on viritelty niin kauan, etten usko mitään takaiskuja tulevan ja jos tulisikin, tuote on kuitenkin loistava.

Tuossa alussa luettelin henkilöiden etunimiä, lisätään joukkoon Jonathan. Jonathanin isä on nimeltään Keith. Ja sukunimi tietenkin Monks.

Viime vuodesta asti tilattuna on Keith Monksin uusi levypesuri, mutta ”Rubyn” toimitukset ovat hieman myöhässä, mm. lautanen on nyt vaihdettu. Joka tapauksessa, ”Keith Monks Record Cleaning Machine” on pian taas saatavissa ja esillä Suomessa. Tästäkin asiasta lisää myöhemmin, mutta… on monenlaisia levynpesukoneita ja on pesukoneita ja joku oli ensimmäinen ja joku kopio väärin ja… Mutta katsotaan laitteen ominaisuuksia, kokemuksia meiltä ja muualta + muita hankintapäätökseen liittyviä ominaisuuksia sitten, kun ensimmäinen uuden tuotannon laite on Suomessa (helmikuu?). Siihen asti pestään levyjä +20 vuotta vanhalla yksilöllä ja puhdasta tulee:)

Tässä oli hieman ajatuksia tästä vuodesta; näin julkistettuna ehkä jopa tavoitteita – ei sentään, ’täydellisen äänen’ (johan Kari keksit, heh heh) tavoittelu ei ole tavoite. Rohkeampia mielipiteitä kuulette, kun tulette käymään; mutta toivottavasti kuulette vielä enemmän musiikkia.

Oikein hauskaa talvea kaikille,

Terveisin,

Kari


PS.
Minut siis saa parhaiten kiinni puhelimella: 040-5590551 tai sähköpostilla: info@idealehifi.fi
Kalevankadulla esittelyt aina sopimuksen mukaan.


PS2.
Ja tottakai…. tärkeimmistä…

Simon Yorke Designs ja Aeroarm
Aeroarm tullee esille tämän vuoden aikana, sen verran haluan sitä, laite on ensimmäinen, josta haluaisin sanoa ”uskomaton”. Jos se nyt ketään kiinnostaa… ;)

Allaerts
MC2 Finish/Formula One on toivottavasti esillä ”ennemmin tai myöhemmin” – syksy 2010? Levysoitinetusta ainakin viritellään noille sopivaksi... Toisaalta MC1B MkII tilauksia ja demoja järjestetään muutaman tunnin varoituksella:)
 
Ylös