2 kanavainen integroitu + muu setti

venom79

Käyttäjä
Liittynyt
15.9.2008
Viestejä
2
Eli stereotoistoon siirtymässä ja integroitua hankkimassa, miten kannattaisi noin hinnan puolesta kasata hyvä paketti kaiuttimien ympärille?

Kaiuttimet on siis valmiina (Harrin Kaiutin, kaakkurin jalustamallit ja subi n. 2000 euron setti) Mikä vahvistin soveltuisi noiden pariksi, hintaluokkaa 600 - 1000 euroa? Olen katsellut tuossa mm. Exposure, Rotel, Cambridge Audio..

levyn pyörittäjäksi hyvillä muuntimilla oleva DVD-pyöritin vai oletteko ehdottomasti sitä mieltä, että erillinen cd-soitin?
 
Ei muuta kun vahvistimia kotikuunteluun sillä se selviää.
Samalla voisi koittaa cd-dvd soitin vertailua. Jos dvd tyydyttää niin mitäpä sitä vaihtamaan.

Vaikeaa on noiden suosittelu kun en ole kyseisiä kaiuttimia kuullut.

Onnea vaffen metsästykseen. 8)
 
jaggeri sanoi:
Vaikeaa on noiden suosittelu kun en ole kyseisiä kaiuttimia kuullut.

Näinhän se on.

Jos jotain kuitenkin hatusta heittäisi, niin Primare voisi olla kiva merkki. Itse en omista moista, mutta minulla oli taannoin merkin A20 integroitu lainassa, ja se oli kaikin puolin laadukkaan oloinen kampe.

Toisena voisin mainita Audio Analoguen. Merkillä ei taida olla enää maahantuontia Suomessa (?), mutta jos käytetty integroitu sattuu kohdalle, niin ehdottomasti kannattaa harkita. Ainakin tämä minun Bellini -esivahvistin on todella hienoääninen laite.

Itse olen periaatteessa erillisen CD-soittimen kannalla, mutten kuitenkaan väitä, että se olisi ainoa oikea ratkaisu.
 
Priamren kohdalla kandee ehkä ostaa I20 malleja. Kuulemma äärimmäinen kliinisyys on vähäisempää kuin A-sarjassa, ilman että mikään silti kärsisi.
 
Jos nuo Harrin Kajauttimen Kaakkurit ovat samaa sukua kuin muut Harrin kaiuttimet, eli hieman yläpäävoittoisia ja kirpakoita, niin kovin kirkasta vahvistinta ei kannatane niiden pariksi ottaa. Primare ja Exposure ainakin ovat kirkassoundisia.

Jos budjettia voisi vähän venyttää ylöspäin niin Naim voisi olla hyvä. Marantzillakin voisi olla jotain tarjottavanaan. Cambridge Audio on luultavasti aika turvallinen valinta. Rotelista en osaa oikein sanoa, voi olla siinä ja siinä tai sitten voivat passata hyvinkin. Sen verran Rotelista, että RA-06 -malli aiheutti ehkä tavallista enemmä ässien suhinoita, joten siinäkin voi olla yläpää hieman sitten korostunut.
 
Tuolla hinnalla saa myös mukavia putkivehkeitä... Uutena vaikka Dared VP-16 tai käytettynä Prima Luna 2 jne... Vaihtoehtoja on pian liikaa.
 
Kaiuttimet on siis valmiina (Harrin Kaiutin, kaakkurin jalustamallit ja subi n. 2000 euron setti) Mikä vahvistin soveltuisi noiden pariksi, hintaluokkaa 600 - 1000 euroa?

Kirkkaille kaiuttimille kannattaa miettiä putkilaitetta. Lue uusin Hifimaailma-lehti, siellä oli juuri tuon hintaluokan laitteet vertailussa. Ainakin Eräpuun kirjoittaman tekstin mukaan Xindakin V20 voisi olla sopiva laite.
 
Mitenkähän riittää putkilaitteissa potkua 86dB herkkyydellä olevaan kaiuttimeen? Tuo oli ainakin lattiamallin Kaakkurin herkkyys, tiedä onko jalustamallit vielä epäherkempiä?

Edit. Niin, jos puhutaan Hifimaailmassa vasta testatuista putkivahvistimista niin niissä ainakin luulisi riitävän tehot. Ehkä...
 
op sanoi:
Mitenkähän riittää putkilaitteissa potkua 86dB herkkyydellä olevaan kaiuttimeen? Tuo oli ainakin lattiamallin Kaakkurin herkkyys, tiedä onko jalustamallit vielä epäherkempiä?

Itsellä juuri testissä tuo mainitsemani Dared VP-16 ja se jaksaa 2*18w ajaa mainiosti 87db herkkiä lattiakaiuttimiani. Ei ole tarvinnut nostaa volumea yli klo10.30 kuin jollain hyvin hiljaisilla tallenteilla. Ja muutenkin aika mukava laite... Rytminen seurattavuus parani paljon, tilaa tuli varsinkin syvyyssuunnassa lisää ja naislaulajat pysyvät nyt paikallaan kaiuttimien välissä. Verrokkina siis AA:n MAP-103. Äänestä hävisi rasittavuutta, jota en ollut tiedostanut ennen. Nyt musiikin kanssa viihtyy paremmin ja pidempään. Bassoihinkin tuli lisää "bodya". Kontra kuullostaa oikeasti puiselta jousisoittimelta (vielä, kun kuulisi sitä jousella soitettuna useammin...). 6moons:n arvio pitää paikkansa minunkin korvilla ja setillä. Ja Porissa tuo on vielä tarjouksessakin. Saas nähdä mitä Kruunuhaan kauppias sanoo hinnasta, kun mainitsen länsirannikon -200€ alesta.
 
op sanoi:
Mitenkähän riittää putkilaitteissa potkua 86dB herkkyydellä olevaan kaiuttimeen? Tuo oli ainakin lattiamallin Kaakkurin herkkyys, tiedä onko jalustamallit vielä epäherkempiä?

Edit. Niin, jos puhutaan Hifimaailmassa vasta testatuista putkivahvistimista niin niissä ainakin luulisi riitävän tehot. Ehkä...

Riippuu pitkälti kuuntelutilasta ja etenkin etäisyydestä kuuntelupisteen ja kaiuttimien välillä. Soittelin pitkään tyytyväisenä Gradient Preludeja, joiden herkkyys on samaa luokkaa, Pännärin kymmenwattisilla putkimonopäätteillä. Verrattuna edellisiin, yli satawattisiin, trankkumonoihin, tuli varsinkin rytmiikkaan ja basson ajolinjoihin rutosti lisää seurattavuutta ja kikkeliä. Rupesivat niin sanotusti rokkaamaan nuot kajarit.

Nyt nuo samaiset päätteet puskevat Audio Physicin lattiamallisia 2,5-tiekaiuttimia, ja edelleenkään en muuten vaihda päätteitä ensimmäisenä. Kovin tyytyväisinä ne noitakin syöttävät, nimittäin.

Mulla on muuten edelleenkin se pehmeä putkibasso kuulemati. Aina kun olen lisännyt putkikalustoa signaalitielle, ovat bassot lähinnä tarkentuneet.
 
Hyvin samoilla linjoilla kun toi yllä oleva Kutovnen
Herkkyys 86db/W on sinällään mahdollinen Kaakkurin osalta noin 10 -20 watin putkilaitteille

Toisaalta kaiuttimen paha impedanssi, vaihekulmat, koko ja toimintatapa (elektrostaatti)
muuttavat sitten tilanteen, että hyvä jos sata wattia sitten riittää samalla herkkyysarvolla.
Putkilaite on kyllä helposti addiktoiva vehje, sitten sitä vaan alkaa vaania erilaisia putkimerkkejä ulkomaita myöten ja unelmoida hyvistä päätemuuntajista jne... ;)

Itsäni kiinnostaisi ja kokeilla joitain aika uusia mediassa hyviksi todettuja pieniä transistorejakin
Kuten Nad 315Bee ja Rega Brio
 
Noniin tuli sitten seuraava setti, kun erittäin fiksuun hintaan sain.. Eli Rotel RA-1062 vahvistin ja Rotel RDV-1050 dvd-pyöritin..
 
Back
Ylös