Voitat 8,1 milj. lottopotin, mikä olisi seuraava hifisettisi?

  • Keskustelun aloittaja op
  • Aloituspäivämäärä

op

Hifiharrastaja
Aluevastaava
Liittynyt
4.11.2007
Viestejä
11 618
Kaupunki
Oulu
Laitetaanpas tällainen kysely näin ajanvietteeksi. Mitä muuta hifiin liittyvää laittaisit uuden hifisetin ohella? Ostaisitko kenties uuden talon johon akustoisit huoneen ihan hifiä varten vai akustoisitko nykyistä huonettasi?

Itse ostaisin uuden kämpän suht isolla olohuoneella, johon laittaisin jonkinlaisen melko huomaamattoman akustoinnin ja jonkinlaisen äänieristyksen mahdollisesti myös.

Mitä laitteisiin sitten tulee, niin Accuphase E-460:n ja ASR Emitter I Exclusiven ottaisin vahvistintestiin ainakin aluksi.

CD-soittimia testaisin Accuphase DP-400, Esoteric X-05 ja ehkä Ayre CX-7emp.

Kaiuttimia sitten Tannoylta (Glenair 15 tai Dimension TD 12), B&W:lta (800 tai 802), Focalilta (Scala Utopia) ja Usherilta (Be-20 tai Be-10).

Piuhat hommaisin Analysis Plussalta, enkä laittaisi edes kalliimpia piuhoja vaan sieltä keskiväliltä jotain suht paksua kuparipiuhaa.

Moni voi ajatella, että nuo laitteet ovat alakanttiin siihen verrattuna mitä rahaa noihin olisi laittaa, mutta tällä hetkellä en osaa oikein ajatella itselleni kalliimpia laitteita ja jotka miellyttäisivät itseäni niin ulkonäöllisesti, kuin mahdollisesti myös suorituskyvyllisesti. Torvikaiuttimet olisivat tosi hulppeita, mutta pienen spotin takia ei ehkä minulle hyvät, samoin kuin ährääminen putkilaitteiden kanssa tuntuu hieman vieraalta itselleni.
 
Itse rakentaisin kämpän, jossa olisi erillinen akustoitu (ja äänieristetty) kuunteluhuone kellarissa. Yläkerran olohuoneeseen laittaisin myös hyvä äänentoiston, mutta seinäänupotetuilla kaiuttimilla. Kellariin voisi rakentaa erilliset bassotorvet ja etusektoriin pari Avantgarde Acousticsin Trio Classicoa ja keskikaiuttimeksi tavallinen Trio. Surround-kanaviin sitten Unoa tai Duoa. Etusen virkaa voisi hoitaa Meridian 861. Päätevahvistimien valintaan pitäisi käyttää enemmän harkintaa. Voisi olla putkosta tai puolijohdetta, kunhan passaisi yhteen torvien kanssa. Digitaalinen etupää olisi jokin striimauspohjainen ja DA-muunnoshan menee Meridianin hoidettavaksi. Varmaan laittaisin myös jonkun hulppean vinyylisorvin esim. SME:ltä ja siihen sopivan rasian ja RIAA:n.

Yleistä viihdekäyttöä varten tilaan pitäisi laittaa myös (kaiuttimien eteen) alaslaskettava (reijitetty) valkokangas ja joku referenssiluokan 3D-videotykki.
 
Paremmat kuulokkeet iPodiin voisin hommata, että saan kuunnella musiikkia matkustellessani ympäri maailmaa.

:) v-a
 
Niin kuin tuossa toisessa threadissä jo kirjoitinkin, niin ProAcin Carbon Pro 8:t Naimin 500-sarjalaisilla tai Tannoyn Westminster Royalit putkilaitteilla voisi olla se minun juttuni. Tietysti jos reilu 8 miljoonaa tulisi, niin voisi mopo lähteä lapasesta aika iloisesti ja esim. Martenin Coltrane Supremet voisi olla myös mielenkiintoinen tuttavuus. Joka tapauksessa uuden talon rakennuttaisin, jossa olisi erilliset, viimeisen päälle akustiikan ehdoilla suunnitellut huoneet musiikinkuntelulle sekä kotiteatterille.
 
^^Eikö Four Seasonsiin voisi vain etukäteen aina ilmoittaa millaisen kaluston haluaisi sviitin olkkariin?

Mulle unelmakaiuttimet on edelleen B&W:n 800-sarjalaiset, joten sellaiset kotiin. Aika kuluisikin sitten mukavasti niille sopivaa huonetta, vahvistusta ja äänilähdettä etsiessä.

Parempi kun jättää tällaiset haaveilut sikseen ja alkaa säästää rahaa sukanvarteen että haaveensa saisi joskus toteutettuakin ;)
 
op sanoi:
…Mitä muuta hifiin liittyvää laittaisit uuden hifisetin ohella? …

Olisin niin kuutamolla, että menettäisin suhteellisuudentajuni lopullisesti.
Ja ostaisin varoihini nähden liian kalliin kellon.

3/4 milj. CHF , 5 valmistuu vuodessa, Hannes Pantli tuo henk.koht. ranteeseen.

Ja tilatessa pitäisi osata kertoa paikkakunta millä asuu 8)
Kellokoskihan on suljettu, Niuvanniemi ehkä ? :D

t. ei lottoava - ' RIF ' ( sori op , en voinut vastustaa kiusausta )
 
Voihan siinä tietenkin suhteellisuudentaju mennä. Eräs kaveri kertoili, että nollaisi kännykästään puhelinnumerot. Saavat köyhät sitten hänelle soitella, mutta hän ei paljon muille soittelisi. :D

Katselin Martenin kaiuttimia... Perus Coltrane-malli olisi reilut 50 000€. Taipuisikohan oma käsityskykyni tuohon? Tosin paljon halvemmallakin saa jo raskaampaa rautaa, kun Marten painaa vain 47kg kpl...
 
Seuraava hifisetti olisi:

AVID Diva II levari
AVID Pulsare phono pre
ACCUPHASE DP-800 & DC-801 CD-soittimeksi
Nordost kaapelointi kauttaaltaan
Krell Evolution Two etunen
Krell Evolution 2250e päätteet
Usher Horn D3 -kaiuttimet

Ja tietysti asiallinen tila, missä kuunnella. :)
 
Valitettavasti en lottoa, joten en voi voittaa :-\
 
Luulempa, että elektroniikka olis Goldmundia/krelliä/levinsonia/jotakin muuta. . Ja ei mitään perustasoa :)

Kajareina kävisi kokeilussa ainakin isot wilson audiot, isot maggiet, isoo torvee.

60m2 kuunteluhuone kunnolla akustoituna.
 
Jarmo sanoi:
Valitettavasti en lottoa, joten en voi voittaa :-\

Lottosin eilen viis riviä varmaan 5v tauon jälkeen. Todennäköisyydet on tehty rikottaviksi :D.

Setti liian vaikea päätettäväksi, no comments. En menisi yli 80-100k€, sillä hommassa on kiva pitää nousujohteisuutta ja hedelmällisyyttä yllä, ja jo halvemmallakin saa omnipotenttia ääntä jos osaa kasata. Talo, jossa kunnon kuuntelutilat, olisi ostoslistalla ekana. Toisena suunnitelma miten elelisin (ja rikastuisin lisää) vain koroilla ja keplottelulla. ;)
 
Oma suunnitelmani on jo pitempään ollut että yhdellä setillä ei pärjää. Tarvittaisiin ainakin seuraavanlaiset setit:

- Olohuoneeseen katseen kestävää high-endiä:
Tyyliin Luxmanin C-1000f&B-1000f yhdistelmä Sonus Faberin yläpään kaikattimilla
tai vaihtoehtoisesti minimalistisempi Linn Klimax setti

- Alakerran takkahuone/biljardisaliin jotain rokkaavaa PRAT settiä tyyliin all Naim/Linn

- Kirjastohuoneeseen sitten SET putkisetti laajakaistoilla ja vinyyli kieputin

- Lisäksi tarvittaisiin varman kotiteattarihuone.
 
Itselläni setti voisi pysyä aika lailla samana. joku kiva DACci ja siihen digisoitin. Vinyylipyörittimen voisi myös vaihtaa parempaan. Tärkein uudistus olisi kuitenkin uudet seinät/huone setin ympärille :)

-erkki
 
moi
taitasin slumpata ne kullatut sulakkeet, ;)
ter reiska
 
Kuunteluhuoneita pitäisi olla kolme, yhteen huoneeseen kotiteatteri/monikanava-setti. Toiseen huoneeseen paneelipohjainen 2-kanava-setti. Kolmanteen huoneeseen erillisessä siivessä vaihtuva setti, josta tulisi samalla Oulun alueen harrastajien kerhohuone. Hankkisin sinne harrastajien toiveiden mukaisia romppeita, joita sitten vaihtaisin toisiin sitä mukaa kun kaikki ovat käyneet kuuntelemassa. Sitä pitäisi selvitysteni mukaan pyörittää kerhotoimintana, koska verottaja tykkäisi kyttyrää toiminimestä, joka ei ikinä tuottaisi voittoa. Suunnitelmat ovat valmiit, vain rahat puuttuvat.
 
Vahvistimen ja kuunteluhuoneen vois päivittää, muuten ei o ihmeempiä tarpeita tällä rintamalla.
Jaa juu, kaks 401:ä vois ostaa: toisen olkkarin seinälle ja toisen kovaan ajoon.
 
Tämähän on suht heleppua. Nykysetistä jäisi tietenkin Expon cd ja etunen mutta hankkisin parin MCX monoja asap. Isot Pertit jäisi mutta kun rahaa olisi, tilaisin Alanilta vastaavat itseäni miellyttävällä viilulla, kyllä ne tekis kun rahaa olisi :). Pitäisin myös Regan sorvikokoonpanon mutta sen rinnalle tulisi LP12 kaikilla herkuilla ja joku toinen huippusorvi, ehkä Simon Yorke.

Toisen setin kasaisin varmaan EAR-elektroniikan päälle eli parasta etusta ja päätettä mitä heiltä löytyy sekä toki Acutet ja mahdollisesti myös vinyylipuolta jos kokisin merkin siinä toimivan. Kajareiksi sitten jotain erilaista tähän settiin, en ole vielä päättänyt mitä.

Toki tuolla rahalla saisi myös sellaisen omakotitalon mihin mieleinen kuunteluhuone mahtuisi, tai vaikkapa kaksi. Olkkariin voisi paremman puutteessa ottaa täyden Linnin Klimax-setin ihan innoilumielessä niin ei satu kellään pahemmin silmiin ;).
 
Rakentaisin musiikinkuuntelulle optimoidun talon ja keräisin täydellisen kokoelman Blue Note -vinyylejä, tietenkin vain hienokuntoisia ensipainoksia. Jaa hifisetti? Keräisin tietysti myös parhaita vintage-laitteita ja rakentaisin niistä settejä kunkin hetkisten mieltymysten mukaan.

Juhani
 
Bel Canto DAC, Bel Canto monopäätteet, Usherin Be-20 ja pari Velodyne DD15 hoitamaan 'infrat' voisi olla ihan kelpo setti. Tuota enempää en uskoisi ihan äkkiä sijoittavani, vaikka kassa luonnollisesti antaisikin myötä (toisaalta ei tuo myöskään mikään saavuttamaton unelmakaan ole). Ehkä tuota voisi leffakäyttöön täydentää, mutta uskoisin että iso kasa tuohta omassa lompakossa enemmänkin menisi siihen suuntaan, että lottovoiton mukaisessa asunnossa olisi vain laajemmin mahdollisuus nauttia musiikista (lue: useampi setti). Kuunteluluolan ulkopuolella esim olohuoneessa olisi makea omistaa Duevelit loihtamaan ympärisäteillen taustamusiikkia. Kuulokkeet tulisi varmasti myös vaihdettua jonkin valmistajan lippulaivoihin.

ps. Jätin ne olennaiset kuunteluhuoneen rakentamiset pois. Sen kuntoonlaitto pitäisi olla itsestäänselvyys, joten turha tuhlata palvelimelta levytilaa.
 
Back
Ylös