Kuinka korkealle Rega P2:lla pääsee?

  • Keskustelun aloittaja v-a
  • Aloituspäivämäärä
Millaisen vaikutuksen sait aikaan vaihtamalla NAD:n tuohon Black Cubeen?
 
Black Cube on erittäin sävykäs riaa jopa hämmästyttävissä määrin. Hyötyy muuten huimasti hyvästä virtakaapelista ja -filtteristä.
 
Kerron Black Cuben vaikutuksista heti kun havaitsen niitä.
Tänä iltana omistaudun vaimoni kanssa elokuville, vaikka mieli palaisi vinyylien pariin.
Mutta first things first ;-)

:) v-a
 
Leffat katsottu ja ymmärtäväinen ihana vaimoni päästi levyjen ääreen.

Lautasella käväissyt rivakasti
Dietrich Fisher-Dieskaun vetäisemältä Die Schöne Mülleriniltä Das Wandern
Robert Wyattin Rock Bottomilta Alifit
Dave Lindholmilta Vanha ja Uusi Romanssi
Billie Holidayltä Strange Fruit ja No Good Men
Weather Reportilta I Sing The Body Electricin avausraita
Conor Oberstin Cafe Canaveral
ja Dvorakin 9. sinfonia soi, ei kovin hyvänä äänityksenä, kun kirjoitan tätä.

Vaihto halpaNadista Black Cubeen poisti verhoa ja paljon. Yllätyin kuinka paljon.
Yli 30 vuotta kuuntelemiltani levyiltä löytyi jopa kokonaan uusia ääniä, vaikka juuri niitä en bongaillut vähääkään.
Laulajat tulevat johdonmukaisesti läheisemmin esiin, äänen sävyjä ja yksityiskohtia erottuu herkemmin ja koskettavuus luonnollisesti näiden myötä paranee. (Tai sitten kyseessä on liikutus uudesta värkistä.)

Sama erottelun ja yksityiskohtien uusi rikkaus kuuluu myös instrumenttien osalta. Gerald Mooren häpeämätön piano piirtyy tarkempana Fisher-Dieskaun laulua kommentoimaan ja täydentämään. Billie Holidayn bändin jäsenten tekemiset erottuvat toisistaan terävästi. Ja Weather Reportin miksaaja on herännyt.

Pehmeyttä on vähemmän, terävyyttä enemmän. Ilmassa on kirkkautta vaan ei kireyttä. Torvet parkaisevat ja pianot kilahtavat niin kuin pitääkin.

Hyvältä tuntuu. RIAAn (jonka huomaan kirjoittaneeni aina johdonmukaisesti väärin muotoon riia, höh) puolesta on varaa parannella lähipäivinä rasiaa ja joskus aikanaan myös pyörittäjää ja varttakin. Ja divarista on postissa tulossa paketillinen mukavia älpysköitä.

Kiitos teille avuliaat ihmiset!

:) v-a
 
v-a sanoi:
Kiitos kutsusta MKutvonen!

Voisin tästä Helsingin pohjoisrajalta sinne saapuakin. Hommaan vaan ensin sen Clearaudion Nanophonon.
Sitten voisin ottaa mukaani myös oman rasiavahvaimen, kuulokevahvistimen, kuulokkeet ja levyjä.
Näin vertailuni kohdistuisi puhtaasti soitin- ja rasiaratkaisuusi.
Jos sopii otan asian tiimoilta yhteyttä hieman keväämpänä.

:) v-a

Sopiihan tuo. Näitä rasioita kun on vaan itse pyöritellyt, niin on todennut notta olisi ollut vallan suureksi avuksi se, että olisi edes vastaavassa vivussa päässyt kuuntelemaan erilaisin rasioin levyiltä kaivettua musiikkia. Olisi jäänyt moni välivaihe pois.
 
Tässä kun vanhoja muistelen, oli minulla aikoinaan Planar kakkosessa kiinni Ortofonin MC 30 super. VTA-säätö vaan välilevyillä kuntoon ja vot.

RB250 on todella hyvä varsi ja sellainenkin overkill-viritys, missä rasia on jo muuta soitinta kalliimpi, ei ole lainkaan huono vaihtoehto.

Toki vahvistinpuolen on oltava kunnossa, jotta tuollaisesta täyden potentiaalin irti saa.

Jos tänään päättäisin sijoittaa levysoittimeen ja rasiaan n. 1000 eur, voisi P2 olla se soitin. Loppuraha sitten sopivaan rasiaan. Ja jos rahaa jää yli, niin voisi ostaa vaikka levyjä.
 
Kiitos kokemuksen äänestä, Rehtori. Kokeilen varmasti eri rasioita soitimeeni juuri tuosta sanomastasi syystä, että varsi on hyvä. Nyt tosin kuuluu läpi jyrinää pyörityskoneistosta. Mitähän sille osaisi tehdä? Vinkkejä vastaanotetaan taas kiitollisena.

:) v-a
 
Jyrinän sain pois moottoria manipuloimalla. Se kun otti runkoon kiinni, kevyesti mutta kuitenkin.
 
Goldringin 1006:sta ja 1012:sta on tullut nyt kokeiltua rinnan. Tuo 1012-neula tuli taloon puoleksi vahingossa. Kun poikani palautti hänellä olleen vanhan Dualin soittimeni takaisin huomasin, että Dualiinhan on tullut takavuosina hommattua pykälää parempi Goldring kuin nykyisessa P2:ssani on. Ei kun neulat ristiin vaihtoon.

Terävämpi neula tuntuu skarppaavan erityisesti bassojen seurattavauutta. Toki toisto kautta linjan tuntuu tarkemmalta, mutta bassoissa erityisesti. Myös soundimaailma kuulostaa heleämmältä.

Nyt nautitaan tästä, mutta kyllä mieli halajaa kokeilemaan parempiakin rasioita, koska pyöritin-varsi-yhdistelmä kesti tämänkin pykälän näin hyvin. Tuo jo aiemmin toteutunut riaan vaihto asiantuntevalla avullanne miellyttää myös kovasti.

:) v-a
 
Back
Ylös