Zu Druid mk4 kokemuksia

Lumia

Käyttäjä
Liittynyt
9.11.2006
Viestejä
2 960
Kertokaahan kokemuksia kyseisistä pöntöistä. Samalta harrastajalta, jolta ostin Lebenin putkivahvistimen oli nuo kyseiset kaiuttimet ja niitä siinä kuuntelin ja tykkäsin kyllä. Kuinka isot tilat mahtavat vaatia ympärilleen. Keskustelu sinänsä on käyty, että sellaiset voi mielihyvin baffeleiden tilalle tulla, mutta valkoisena. :p

Ei sellaisia tosin tässä heti ole varaa ostaa, mutta etukäteiskartoitusta on kiva tehdä. Ocelliat menee yli budjetin lähivuosina...tai vuosikymmeniä, joten ehkä on parempi, että en niitä edes kuule. Druideihinkin joutuu säästämään tovin rahaa. Tällä hetkellä baffelit on kiinni sivuseinissä siivet levitettyinä. Ne ovat 1,10 metriä leveät per baffeli. Jonkin verran sivusuunnassa Druideille jäisi ilmatilaa, mutta onko se riittävästi. Paljonkohan sitä joutuisi akustoimaan, että soisivat hyvin vai onko se edes mahdollista. Paikka, jossa noita kuulin oli avoimempi tila kuin omani ja seinämateriaalit erit. Meillä on jonkin sortin kiviseinää, jota useista yrityksistä huolimatta ei akustoida kuin huonekaluin.
 
Heh heh..ei sellaisia ole tässä vielä varaa ostaa...No ostimpahan kumminkin. Käytettynä ja valkoisena kun sai niin ei tarttennutkaan ruveta säästelemään. Vielä kun hinta oli enemmän kuin kohdallaan, niin silloin pitää toimia. Sen olen oppinut, että silloin ostetaan kun halvalla saa ja haluaman laitteen. On niin monta hyvää kauppaa mennyt ohi suun jahkaillessa.

Mutta..tässä odotellessa Druideja, kertokaapa nyt hyvät Druidien omistajat vähän kokemuksia. Itse olen aivan innoissani. Päivästä a olen halunnut tuollaiset. Tai siis siitä asti kun ne ensi kertaa Lebenissä kiinni kuulin. :D Kerrankin kaiuttimet, joista tykkään on vieläpä omaan silmään hyvän näköiset. Jopa valkoisena. Luulin, että muijalle pitäisi jotenkin taas selitellä uusia ostoksia, mutta vastaus oli kyllä jo siinä vaiheessa kun hän kuuli, että väri on valkoinen. Alun perin puhuin kyllä hankkivani nuo parin vuoden sisällä, mutta onhan 2 viikkoa parin viikon sisällä, ei siitä mihinkään pääse. Ja vaikka pääsisikin, niin ne on jo matkalla. JIPPII! :)
 
Onnittelut ilmeisestä loistohankinnasta! Tuon hankinnan jälkeen sun settis on kyllä jo varsin kovaa tasoa...
 
Hehee, näin se hifistin biologinen kello toimii :D onnittelut siis vain sinnepäin!

Jos saat ne Druidit omassa tilassasi toimimaan kunnolla niin ovat oikien mainiot toistimet, onhan niillä johtavan kultakorvankin hyväksyntä rytmimusiikin toistimiksi ;) Jos taas ongelmia on tullakseen niin saattavat sitten olla hankaliakin, nuo kun lienevät aika krantut sijoituksen suhteen. Näin ainakin maahantuojan suusta kuultuna. Oheiskaluston kanssa sama juttu, tosin se vahvainpuoli taitaa olla jo kunnossa. Kajaripiuhoiksi suositteleisin Zu:n omia tekeleitä, ainakin kaikki tuntuvat vakuuttavan, että synergiateuja löytyy ja paljon. Kannattaa kokeilla jos mahdollisuus.

Itse kanssa Druideista aika vahvasti haaveilin tuossa jossain vaiheessa, mutta pari käytännön asiaa ja aika kauheaa demoa niiden osalta sai kuitenkin kääntämään suunnan toisaalle. Itse jatkoin siis tutkailuja WLM:n ja Tannoyn parissa ja tässä sitä ollaan.
 
Kiitoksia kiitoksia!

Välillä miettii onko hullu kun hakkaa rahojaan hifiin tällä tahdilla, mutta sitten mietin naapurin autoa ja voi lopettaa miettimisen :D Zu:n kaapelit on muutenkin aika kovatasoisia. Ainakin entry leveliä hiukan kalliimmat. Piti sitten mennä myymään waxit mun isälleni...on ne siinä setissä kovat. Samoin Gedet on osoittaneet toimivuutensa omassa setissäni. Ei heti, mutta aukesi ajan kanssa. Tarttee varmaan ruveta kyttäilemään Libtecciä tai Ibistä jostain käytettynä. Uutena hinta on turhan kova. Varialia yritin metsästää aikani käytettynä, mutta halvin oli Ebayssä 430 dollaria. Hmm...mitäköhän se olisi euroissa...ei nyt ei kyllä osteta mitään kaapeleita ;) Ainakaan tänään. Tai siis iltahan on vielä nuori toisaalta.
 
Kaverillani on Druidid kiviseinäisessä, -lattiaisessa ja -kattoisessa huoneessa jossa tosin niiden takana oleva seinä on kirjahyllyä lattiasta kattoon koko seinän leveydeltä. Druidid ovat yleensä metrin verran sivuseinistä ja puolisen metriä kirjahyllystä eteenpäin, ja suunnattuna lähes sivuseinien suuntaisesti, vain vähän kuulijaa kohti. Toimii varsin hienosti. Erittäin elävä ja livemäinen ääni, ilman vähäisintäkään verhoa tai käsijarrua. Tosin minun korviini niissä on aina ollut hiukan sellaista keskialueen värittymää, jonka miellän seuraukseksi alakeskialueen seisovasta aallosta itse kaiuttimen sisällä. Muuten pidän niiden äänestä todella paljon, enkä mitenkään pelkästään rytmimusiikilla.

Niin, se piti sanomani, että Zu:n verkkosivuilta on ladattavissa perin perinpohjainen manuaali Druidista. Siinä puhutaan pitkät tovit juuri tämän kaiuttimen sijoittamisen hienouksista ja erityispiirteistä. Jos se ei ole tuttu, niin käy katsomassa ja tee sen avulla odotusajastasi kiintoisampi.

Tapio
 
Täytyykin ladata tuo manuaali samantien! Itselleni se tulee huoneeseen, jossa on vain verho koko etuseinän leveydeltä (ikkunaseinä), jonka edessä kaiuttimet tulevat seisomaan ja takaseinällä kuuntelupaikan takana kirjahyllyjä. Sivuseinällä on massiivinen nojatuoli ja toisella sivuseinällä laatikosto. Eli sivuseinät ovat suhteellisen paljaat. Etu- ja takaseinän välissä on sitten kuuntelusohva. Matto tekee tässä muuten tosi paljon asiaa kaiuttimien ja sohvan välissä. Muutenhan tuo on pelkkä betonibunkkeri koko kuunteluhuone, joka onneksi joskus tulee vaihtumaan. Ehkä siksi en ole viitsinyt tässä kämpässä ryhtyä isompiin akustointitoimiin. Yllättävän hyvin tila toimii, vaikka ei uskoisi ja en tiedä edes miksi se toimii. Käsittääkseni sen ei pitäisi toimia ollenkaan. Monella tuntemallani on kevytrakenteiset seinät ja joka seinä täynnä kirjahyllyjä. No tarttee olla vaan tyytyväinen. Tosin noiden baffeleiden suuntaaminen on ollut melkoista kellosepän työtä, mutta palkitsevaa, kun on saanut kaikki kohdalleen. Romut on ollut kokeiltavana myös eri sijoituksella tässä mun kuunteluhuoneessa ja ei toiminut yhtään. Soi aivan päin prinkkalaa.

EDIT: Onko kukaan koittanut Zu:n omia subbareita esim. Minimethodia Druidien kanssa. Voisi jatkossa kiinnostaa saada alarekisteri viimeisen päälle kondikseen tuollaisella ratkaisulla, jos se on ratkaisu. Speksien mukaan Druidit ei mitenkään erityisen alas toista. Tarttee nyt ensin katsoa miltä ne kuulostaa sellaisenaan, että tarviiko mitään lisäbassoja ylipäätään. Tuollaiseen pikkaisen pitempiaikaiseen ratkaisuun viitsii lisäbassoja hankkiakin. Baffeleihin ei viitsinyt hankkia, kun tiesi, että se oli enemmänkin tutustumisretki laajakaistojen ihmeelliseen maailman kuin lopullinen ratkaisu.
 
Miten muuten subbari liitetään Lebeniin? Siinä on se nauhamonitorointi -liitäntä. Voiko siitä vetää rca-piuhat subbarille vai miten se kuuluu liittää? Ei ole ikinä ollut erillistä subbaria kotona, mutta nyt sen hankinta menee vakavasti harkintaan. Minimethodia lähinnä harkitsen, kun kävelee käytetty valkoisena vastaan. Meillä on nyt siunaus hankkia kaikkea valkoista, niin pitää takoa silloin kun rauta on kuumaa. Viimeistään kesällä menee hankintaan, jos tarvetta ilmenee.

Vinkkinä muuten kaikille, niin ensin kannattaa rakentaa puolen olohuoneen kokoiset baffelit ja kantaa ne keskelle olohuonetta. Sitten kun rupeaa puhumaan, että "no mites jos kulta hankittaisiin pienemmät kaiuttimet", niin melkein mitkä vaan kaiuttimet on pienemmät kuin ne baffelit ja sitten saakin valita rauhassa. Kyllä sitä vanhaksi pitää elää, että oppii hyviä temppuja. Nyt ei edes subbarin ostoaikeet aiheuta nikottelua.
 
Eli kummastakin kaiutinlähdöstä plus ja miinus subbariin kiinni (neljä johdon päätä kiinni subbariin)? Eli voin käyttää banaaniliittimisiä kaiutin kaapeleita vai käytetäänkö noissa yleensä jotain erityistä subbarijohtoa?
 
Kun itse hommasin Druidit, niin mietin samaa, että ostan Mini Methodin niiden seuraksi alapään avuksi. Kohta puoli vuotta on niitä tullut kuunneltua, ja nyt ei subbari tunnu enää yhtään tarpeelliselta. Omiin korviini alapää ulottuu riittävän alas, ja on sopivan tarkka.

Akustointina ei ole kuin verhot Druidien takana ja osittain sivuilla. n.30cm sivuseinistä ja n.50cm takaseinästä. Avokeittiö/olohuone-tilan lyhyellä seinällä. Huoneen koko 3.5x5.5m

Oma betonibunkkerini on kyllä perus-akustiikaltaan yllättävän hyvä. Katossa oleva karhea pinnoite tuntuu kohtuullisen hyvin poistavan kaikuja. Kämppä ei täysin tyhjänäkään kaikunut mitenkään erityisesti. Päinvastoin kuin vanha kämppä, missä katon betoni oli vain maalattu.

Kiinnostaisi sitä subbaria toki koittaa...
 
Se voi olla, kun sitä pystyi elämään baffelien kanssa, niin Druideista lähteekin ihan riittämiin potkua. Minimethodin hintaluokka käytettynä on tonnin alta, niin se ei ole kauhea investointi ottaen huomioon, että se on sovitettu ja suunniteltu Druideille. Sen jälkeen mulla mitä luultavimmin on setti kasassa lopullisesti kaiuttimien ja vahvaimen osalta. Etupäätä ehtii viilailemaan kaikessa rauhassa. Nyt kun on miellyttävät digilähteetkin ja vinyylinvingutin, niin ei tartte kun nauttia musiikista. Kaapelipelleilykin toivon mukaan loppuu ja löytyy se hyvä vaihtoehto tälle kombinaatiolle. On tää vieläkin halvempaa kuin autoilu, sano :D
 
Jori,

Nyt tulee Libtecit noiden Druidien seuraksi. Ens kuussa kuunteluarvioita ja tiukkaa tuomiota! ;) Jos kiinnostaa, niin voin antaa sulle vinkkiä, mistä saat halvalla noita kalliimman pään kaapeleita Druidien seuraksi. Aattelin itse kokeilla vielä Varialia välikaapeliksi, jos tuo Libtec istuu Druideille. Hemmetti, että se oli uskomatonta, että Druideilla voi kuunnella tosi hiljaa täydellä dynämiikalla. Tulossa siis nautinnollisia sunnuntaiaamuja ja vapaaehtoisia aikaisia heräämisiä. Audio Nirvanat piti olla herkkyydeltään samaa luokkaa, mutta ei niistä mitään täyttä dynamiikkaa noin hiljaisilla äänenvoimakkuuksilla saanut ulos. Aina se meni häiritsevyyden puolelle ja makkarista huudettiin kehoitushuutoja laittaa kuulokkeet korville.
 
Kuvia kehiin myös.
Itsekkin olin tienristeyksessä ja mietin tuon tapaista settiä kuin sinulla on nyt. Eli Druidit ja joku putkivahvistin esim Pathos Classic one kaveriksi tai Almarro. Mutta päädyin vielä ainakin "normaaliin" päin kallellaan settiin lähinnä musiikkiamakuni takia. Eli Rock ja rytmimusiikki pitää toimia hyvin vaikka kuuntelen paljon myös akustista joka on toki omiaan tuollaiselle ratkaisulle.
 
Wax toimii kyllä hyvin Druidien kanssa, tosin ero mulla aiemmin olleeseen Zu Julianiin on aika pieni. Wax:lla tuli aavistus lisää potkua alapäähän, mutta toisaalta samalla tuli aivan pienenpientä verhoutumista (tunkkaisuutta) ääneen.
Toisaalta burn-in on vielä pahasti kesken, koska olen aika paljon viimeaikoina kuunnellut Staxeillä.
 
Jori O sanoi:
Wax toimii kyllä hyvin Druidien kanssa, tosin ero mulla aiemmin olleeseen Zu Julianiin on aika pieni. Wax:lla tuli aavistus lisää potkua alapäähän, mutta toisaalta samalla tuli aivan pienenpientä verhoutumista (tunkkaisuutta) ääneen.
Toisaalta burn-in on vielä pahasti kesken, koska olen aika paljon viimeaikoina kuunnellut Staxeillä.

Wax soi aika kauan sisään. Tuo basso-osaston paraneminen tuntuu jo aika alkumetreillä eli se oli odotettavissa. Verho kyllä todennäköisesti häviää kun kuuntelee lisää. Isän laitteistossa se hävisi kokonaan. Toivotaan, että sullakin käy niin. :)
 
mvalopaasi sanoi:
Kuvia kehiin myös.
Itsekkin olin tienristeyksessä ja mietin tuon tapaista settiä kuin sinulla on nyt. Eli Druidit ja joku putkivahvistin esim Pathos Classic one kaveriksi tai Almarro. Mutta päädyin vielä ainakin "normaaliin" päin kallellaan settiin lähinnä musiikkiamakuni takia. Eli Rock ja rytmimusiikki pitää toimia hyvin vaikka kuuntelen paljon myös akustista joka on toki omiaan tuollaiselle ratkaisulle.

Tarttis ottaa kuvia, mutta en ole saanut aikaiseksi hakea pattereita kameraan :D

Rokki kyllä potkii ihan eri tavalla kuin baffeleilla. Rytmimusiikki toimii myös erittäin hienosti. Subbaria kaipaisi rankemmalla mätöllä. Se on joku fiksaatio, josta en meinaa päästä eroon. Silloin kun pistää sitä rankinta rankkaa soimaan, niin tarttisi puntit lepattaa paineen vaikutuksesta ja tuntua rintalastassa :)
 
mvalopaasi sanoi:
Kuvia kehiin myös.
Itsekkin olin tienristeyksessä ja mietin tuon tapaista settiä kuin sinulla on nyt. Eli Druidit ja joku putkivahvistin esim Pathos Classic one kaveriksi tai Almarro. Mutta päädyin vielä ainakin "normaaliin" päin kallellaan settiin lähinnä musiikkiamakuni takia. Eli Rock ja rytmimusiikki pitää toimia hyvin vaikka kuuntelen paljon myös akustista joka on toki omiaan tuollaiselle ratkaisulle.

Voishan sitä muutaman kuvankin ottaa, kun pääsee himaan...

Rytmimusiikki on tietysti vähän laaja käsite, mutta ainakin lattarikamalla, jota itse osittain kuuntelen, Druidit toimii tosi hyvin. Toisaalta esim. Tool, God is an Astronaunt ja vastaavalla kompleksisella rockilla druidit on kanssa hyvät. Mutta toki ne ei ole mitkään räime/tykitys/ilmakitaravehkeet ;).
 
Jori O sanoi:
Voishan sitä muutaman kuvankin ottaa, kun pääsee himaan...

Rytmimusiikki on tietysti vähän laaja käsite, mutta ainakin lattarikamalla, jota itse osittain kuuntelen, Druidit toimii tosi hyvin. Toisaalta esim. Tool, God is an Astronaunt ja vastaavalla kompleksisella rockilla druidit on kanssa hyvät. Mutta toki ne ei ole mitkään räime/tykitys/ilmakitaravehkeet ;).

Jos laajentais skaalaa sillä Minimethodilla aikanaan. :) Kyllä jalka vippaa noilla kaiuttimilla. Pelottaa vaan jos tulee joku pahempi kramppi. ;)
 
Back
Ylös