Zapfilter mkII

Tohveri

Käyttäjä
Liittynyt
8.11.2006
Viestejä
49
Löytyykö Suomesta muitakin Zapfilter-omistajia? Asensin omani noin pari viikkoa sitten kiinalaiseen Zhaolu D2.0C daciin joka käyttää CS4398-piiriä ja ääni muttui mielestäni paljon luonnollisemmaksi (mikä kai onkin hifin tarkoitus?). Kyseessä on siis LCaudion cd-soittimeen tai daciin tarkoitettu A-luokan analogi-aste. Yleensä sitä tungetaan kalliimpiin cd- ja sacd-soittimiin mutta miksei myös halpis-daciin jos digitaalinen osa ja teholähteet on tehty kohtuullisesti? Zapfiltteri maksoi noin 240€ ja dacissa on nyt kaikenkaikkiaan runsaat 400€ ja olenpa melko varma etten ole kuullut vastaavanlaista ääntä ainakaan alle 1000€ kaupallisissa cd-soittimissa. Zapfiltteri toimii melkeinpä minkä tahansa da-chipin kanssa ja ulostulona on joko tavallinen single ja aito balansoitu.

LCaudion kotisivut ja infoa Zapfiltteristä täällä.
 
Eikös Hifi lehti asentanut joskus monta vuotta sitten Zap filterin johonkin soittimeen. Silloinen versio ei vakuuttanut, mutta tuo zapfiltteri onkin varmaan aivan erilainen tänä päivänä. Artikkeli voi kuitenkin olla ihan mielenkiintoista luettavaa.
 
DIA sanoi:
Eikös Hifi lehti asentanut joskus monta vuotta sitten Zap filterin johonkin soittimeen. Silloinen versio ei vakuuttanut, mutta tuo zapfiltteri onkin varmaan aivan erilainen tänä päivänä. Artikkeli voi kuitenkin olla ihan mielenkiintoista luettavaa.

1/2002 lehdessähän tuosta oli juttua ja Sony CDP-XA50ES oli kohteena. Silloinkin versiona oli 2, mutta kaipa siellä jotain kehitystä on saattanut tapahtua ( viidessä vuodessa ??? )
 
Enpä tienny että hifilehdessäkin oli ollut. Mikä siinä ei sitten vakuuttanut? Sen voin sanoa että omasta mielestäni Zapfiltteri hakkaa kaikki kuulemani oparit mennen tullen ja niitä löytyy vielä pitkästi yli 1000€ soittimissa. Tämä on kyllä ensimmäinen kerta kun kuulen mitään negatiivista Zapfiltteristä. Omassa dacissani oli ennen tietysti opariphojainen ihan ok analogiaste ja kokeilin siinä opa2604,opa2134,opa2107 ja lm4562 ja ero zapfiltteriin on yötäpäivää-luokkaa zapfiltterin eduksi.
 
Kah pirua! Tuo Filtteri olis kyllä kiva kuunnella. Itsekin olen mokomaa taannoin ihmetellyt, mutta jäänyt vielä tanskaan. Kieltämättä analogiasteen päivittämisen opareista puhtaassa A-luokassa toimivaan diskreettipläjäykseen kuvittelisi muuttavan sointia enemmän kuin mihin mikään opariremppa pystyy, mutta millaiseksi sitten, on eri juttu.

Olen tuon Denonin DCD-1450:n oparit vaihtanut, ja seuraavaksi ajattelin pykeltää sinne putkilähdön, eli siis oparit sinne kuuluisaan kuuseen. Olisi mielenkiintoista päästä vertailemaan tällaisten tviikkien eroa. Ajattelemani putkiaste muuten löytyy diyparadisesta nimellä "CY Liew's grounded grid gain stage". Tuo on siis virtaohjattu jännitevahvistin, eli just sopiva nuille Denonin käyttämille PCM-1702:lle.
 
Back
Ylös