Ystävällisesti apua pyytää hän.

mmmpalak

Käyttäjä
Liittynyt
2.1.2010
Viestejä
1
Terve!

Ajatuksissa ollut jo pidemmän aikaa päivittää kotiteatterilaitteistoa. Päivittäminen tarkoittaaa tässä tapauksessa siis lähtöä nollapisteestä. Hintahaitariksi näyttäisi muodostuvan n. 1000-1500€

Sen vuoksi olisi erittäin mukavaa, jos joku ystävällinen sielu kykenisi hieman kommentoimaan ideaa + ehdottamaan fiksumpia vaihtoehtoja, koska asiantuntemus on heikolla tasolla itselläni.

Eli tällä hetkellä asuinmuotona kerrostalo, johon tulossa muutos lähiaikoina (rivari tai omakotitalo).
Huoneen koko noin 20neliötä jotakuinkin.

Alkuperäisenä ideana on ollut ostaa ensin pelkästään vahvistin + 4 x Tannoy F1 + 1 x Tannoy FC, jota sitten mahdollisesti päivittäisi joskus rahatilanteen salliessa parilla lattiakaiuttimella, jos siltä tuntuu.
Subwoofer siinä vaiheessa kun asuinmuoto vaihtuu johonkin muuhun kuin kerrostaloon.
Setti tulisi pääasiassa 60/40 suhteessa musiikin kuunteluun / elokuviin, musiikkityylinä raskaampi rock ja metalli.

Vahvistimia olen ehtinyt hieman tutkailemaan, ainoa kokemus löytyy porukoilta jossa ollut käytössä Pioneerin
VSX-516, johon on oltu erittäin tyytyväisiä. Sen verran mitä olen sivustoja lueskellut, ilmeisesti Onkyon vahvarit ovat myös erittäin laadukkaita?
En ole kerennyt kaiuttimia mihinkään liikkeeseen vielä kuuntelemaan, joten tiedot noista Tannoystakin ovat puhtaasti luettua tietoa.

Ideoita, ehdotuksia ja käytettyjä otetaan kaikki vastaan mitä tulee, kiitos :)
 

n1KKei

Käyttäjä
Liittynyt
15.1.2010
Viestejä
88
Kaupunki
Helsinki
Mareksoundista löytyy tällaiset paketit:

Leffa 1 - Aloittelevalle videofiilille 1199.00 €

AV-vahvistin: Denon AVR-1610 Hopea/ musta
Kaiuttimet: Tannoy Mercury F1 Custom, 5kpl Apple tai Dark oak
Subwoofer: Audio Pro 1.36
Kaiutinkaapelit: 30m 2*1,5mm^2
Subikaapeli: 5m koaxial
Kotiintoimitus DHL:llä

Suositushinta 1445 euroa.


Leffa 2 - Järkevä kotiteatteri 1863.00 €

AV-vahvistin: Denon AVR-1910
Etukaiuttimet: Monitor Audio BR2
Keskikaiutin: Monitor Audio BR2
Takakaiuttimet: Monitor Audio BR FX
Subwoofer: XLS200DF
Kaiutinkaapelia, 30m 2*2,5mm^2, läpinäkyvä.
Kotiintoimitus DHL:llä (ei kuulu mukaan jos kaupan tekee liikkeessä)

Suositushinta 1963 euroa.

En tosiaan tiedä BR2 kaiuttimien ja Tannoyn välisiä eroja, varsinkaan elokuvakäytössä, mutta molemmat kehuttuja. Itse koin Tannoyden olevan aika kökön kuuloset kun verkkokaupassa kuuntelin. BR2 on tosin voittanut monet kerrat. Mutta netistä löytää kommentteja noiden kahden väliltä. Itse ottaisin tuon Denon AVR-1910 vahvarin kuitenkin. Sitä kuullut hieman ja oli mukavan lämmin vahvistin, itse pidin kovasti tuohon hintaan nähden. Sopii mielestäni hyvin myös 2-kanava kuunteluun, jos 5.1 vahvarista lähtee sitä hakemaan myös.

En ole kuullut myös Marantzin SR5004 ja SR6003 malleja, mutta jos yhtään haluaa musiikki kuunnella, niin toi marantz on kyllä todella hyvä siihen tarkoitukseen, sekä 5.1. Oma Marantzin 2-kanava vahvistin on ainakin niin isoäänikuvainen, että veikkaan kun isket tuon marantzin 5.1 vahvarin kiinni kaiuttimiin, niin tuntuu kuin kuuntelisit elokuvateatterissa yksin, sen verran laaja se äänikuva noissa!

Suosittelen myös ostamaan mielummin 5kpl tannoy F1, kuin ostaisi keskiäänen. Toi ääni käsittääkseni kuulostaa parhaimmalta, kun kaikki 3kpl etukaiuttimia on samat. Takakaiuttimilla ei käsittääkseni ole niinkään väliä.

Omasta mielestäni myös noi Piuskan vahvarit, ainakin uudet on ihan roskiskamaa, musiikkiin ei sovi yhtään sen paremmin kuin minä laulamaan :D
 

Ruune UJ Soossi

Käyttäjä
Liittynyt
25.8.2009
Viestejä
539
Kaupunki
Helsinki
Vahvariksi hinta/laatu/soundin puolesta suosittelisin Onkyo TX-SR607. Mareksilla 480,- näyttäis olevan.
Toimiva kuvaskaalainkin siinä on. Mulla oli 606 ja se oli yllättävän ok 2-kanava musiikinkin toistossa.
Paras soundi AV-vahvareista mitä tuohon hintaan on (mielestäni). Sittemin siirryin kahteen kanavaan kokonaan ja myin pois.
 

n1KKei

Käyttäjä
Liittynyt
15.1.2010
Viestejä
88
Kaupunki
Helsinki
Itse muistelin, että specsien puolesta toi Denon oli paras, sitten Marantz, sitten Onkyo. En ole kuin Denonia kuullut, mutta omasta mielestäni Marantz ehdottomasti noista 2-kanava kuunteluun! Muistelin, että Denonissa oli vähiten noita miinuspuolia 5.1 ääntä ja hdmi kuvaa ajatellen, mutta siitäkin puuttui jotain, olikohan se väriavaruus ja 1.3b hdmi.. ja joku hdmi läpivienti puuttui, taisi olla tuo skaalaus mikä oli miinuksena. Mutta tuohon hintaan Denon olisi kaikista monipuolisin :p

Plus, Onkyot kuumenee kuin sauna!
 
Ylös