YO-lahjaksi kannettavaa...?

välläri

Käyttäjä
Liittynyt
17.11.2007
Viestejä
200
Joo,elikäs poika kirjoittaa lakkia nyt ja olen miettinyt lahjaa.
Tuli sitten mieleen tämä kuuloke puoli,kun se tuossa haahuili luurit päässä.
Lueskelin täältä näitä juttuja,muttei oikein auennut.
Poitsu käyttää mp3:sta ja kuuntelee räppiä.1000€ olisi katto mitä voisin sijoittaa.
Mitä siis ostan?
 
Noitten nuorten arvostuksista ei kyllä kysymättä ota selvää. Jos menet ja ostat hänelle vaikka kuinka hyvät laitteet, saatat silti mennä lahjasi kanssa metsään.
Kysy nyt kumminkin mikä on katu-uskottava ja oikea laite hänen mielestään ja miltä niiden luurien tulee näyttää? Se saattaa olla tärkeämpää kuin miltä ne kuulostavat.
 
Katu-uskottavuus....niinpä tietysti,ei olisi tämä näkökulma tullut mieleen lainkaan :-\
Pitänee keskustella.
Lähinnä kaipaisin tietoa,riittääkö pelkät luurit,vai pitääkö olla jotain muutakin.
 
Morjens,

1000EUR on melkoisen iso raha sijoittaa kuulokekuunteluun. Kannattaa ensin varmistaa kuinka paljon poika lopulta kuuntelee kuulokkeilla ja kuinka paljon se hänelle merkitsee, ja myös nuo katu-uskottavuus asiat merkitsee eli kuunteleeko hän ainoastaan ollessaan yksin vai pitääkö kuulokkeet olla sen näköiset että ne päässä "voi jäädä kiinni" kun kaverit tulee kylään.

Vielä tärkeämpää on tietysti että kuunteleeko hän vain liikkuessaan eli haetaanko kannettavaa kuulokelaitteistoa vai kotona kuunteluun tarkoitettua.

Jos kuuntelee kotona, niin pitäisikö kuitenkin olla langattomat kuulokkeet että voi haahuilla myös koneen äärestä pois? Langattomuus voi olla paljon isompi juttu kuin että kuinka hyvä se ääni on. Langattomuus tarkoittaa kuitenkin kompromissia äänen laadun suhteen ja toisaalta ei kannata ostaa langattomissakaan halpaa vaan hyvää.

Jos haluat nimenomaan kuulokkeet lahjoittaa ja poitsu kuuntelee mp3:sta tietokoneella, eikä tarvitse langatonta/kannettavaa kuuloketta, harkitsisin esim.:

-Sennheiser HD650 kuulokkeet ("läskibasso" ja parhaat miesvokaalit räppiä varten)
-erillinen DA-muunnin / kuulokevahvistin tietokoneen perään

Sennheiserit kannattaa varustaa kunnollisella vahvistimella, kun vaativat "tehoa" toimiakseen parhaiten.
Noita DA-muunnin / vahvistimia löytyy eri merkeiltä eri malleja ja eri hintaisia, en lähde niitä neuvomaan tarkemmin.

Liikkeestäkin voivat neuvoa hyvän paketin tietokoneen kaveriksi, jos osaat oikeaan liikkeeseen mennä. Kannattaa olla kuitenkin varuillaan koska kuulokekuunteluun ei moni liike panosta tai moni ei oikeasti tiedä näistä tietokoneen jatkona olevista kuulokejutuista.

Jos et halua sotkea asiaan mitään ylimääräistä elektroniikkaa vaan ostaa yksinkertaisesti hyvät kuulokkeet minkä tahansa laitteen perään, katsoisin Sonyn ja Philipsin parempia malleja. Muitakin suosituksia voi löytyä mutta olennaista on että kuuloke on sen verran herkkä että tehoa ei tarvita paljoa. Kuulokevalmistajien huippumallit yleensä tarvii sitä tehoa kuitenkin enemmän.

Jos kannettavia kuulokkeita etsit, siis sellaisia mitä voi käyttää kannettavan iPodin kanssa, sitten taas valikoima ja suositukset on täysin erit. Ja oliko tarkoitus ostaa myös tuo iPod? Yleensä iPodeissa on ihan hyvä ääni mutta kovin kalliita / raskaita kuulokkeita ei voi ostaa. Kannettavissa on tietyt "huippumallinsa".

Toivottavasti tästä oli jotain apua...
 
Veikkaan, että yhdistelmällä Macbook + iPod Touch + PX100:set tai Portaprot ei voi mennä pahasti metsään. Budjetti tosin venyy muutamalla satkulla :p
 
Itse kirjotan tässä myös ylioppilaaksi ja kuuntelen räppiäkin ajoittain. Mikä olisikaan parempaa kuin Technicsin 1210-pyöritin ja kaikki lempilevyt vinyylinä? Tosin tässä iskee vastaan ne levyt, joita saisi keräillä ympäri pääkaupunkiseutua ja ebayta. Varmin paketti olis siis hyvät luurit + iPod tai muu kanniskeltava soitin suurella tallennuskapasiteetilla. Myös PC pitää ottaa huomioon, sillä sillähän ne kappaleet kannettavalle laitteelle saadaan. Räppiin voisivat soveltua Beyerdynamicin dt770 2005 tai dt990 2005 -mallit. Myös Senkut ovat varteenotettavia vaihtoehtoja, vaativat oheislaitteistolta vain enemmän. Pakettiin lisätään vielä E-MU 0404 USB-äänikortti/DAC/kuulokevahvistin, niin saadaan sieltä masiinasta parempaa räimettä pihalle. Räppiä tosin jaellaan aika huonolaatuisena, joten hyväkään vahvari ei peitä äänitteen surkeaa laatua.

Mitä itse tässä olen ikäisiäni katsellut, niin ei se ääni kauheasti merkkaa. Joillekin iskee se "ostan cd:itä kun tuen artisteja ja tää audio-laatu on hyvä" -vaihe. Muuten se 128kbps-mp3 kelpaa, kunhan jotain kuuluu. Kuulokkessa ulkonäön jälkeen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat eristävyys ja bassot :)P). Kaikille toki hyvä ääni kelpaa, mutta aniharva on oikeasti valmis maksamaan paremmasta äänestä. Yleensä panostus jää kuulokepuoleen, ja sekin panostus luetaan PortaPro:den ostamiseksi. Kommentteja tulee hinnasta, ei äänenlaadusta, vaikka kuinka eargasmit värisyttäisivät kehoa.

[Edit: moderoitu yllytys lainvastaisuuteen]
 
Jos haluat uniikit Beyer Dynamicin DT-sarjalaiset, tilaa ne suoraan valmistajan Manufaktur-sivun kautta. Saa hieman kustomoitua ulkonäköä lisähintaan.

Tai sitten ostat kaupasta vakiot DT-sarjalaiset, purat osat irti ja viet osan niistä jollekin kynäruiskumaalarille. Johan tulee taatusti uniikit luurit ja katu-uskottavuus on huipussaan.
 
Kiitoksia vastauksista.Eiköhän näillä neuvoilla päästä hyvään lopputulokseen.
 
Back
Ylös