Yleiskaukosäätimistä

Juickis

Hifiharrastaja
Liittynyt
4.7.2007
Viestejä
3 909
Kaupunki
Turku
Olohuoneen pöydällä on tällä hetkellä seitsemän kaukosäädintä (digiboksi, tykki, vahvain, cd-soitin, töllö, vhs, DVD) ja olisi tarvetta yleiskaukosäätimelle. En kuitenkaan mielelläni laittaisi sataa euroa mihinkään kameleonttiin ja kysyisinkin nyt, onko kellään kokemuksia tuollaisista halvemmista yleiskakeista (clas ohlson, honkkari, yms.)? Onko niistä ylipäätään mihinkään? Ovatko yhteensopivia tuollaisien hifi-merkkien kanssa, tyyliin arcam tai vincent...? Videotykille tuskin löytyy yhteensopivuutta?
 
parista kympin kakesta sen verran että roskiskamaa,olivat totaalityhmiä eikä oppineet ensimmäistäkään käskyä.
 
Mulla oli myöskin vähän liikaa säätimiä pöydällä, joten ostin paljon hehkutetun Logitech:in tuotteen. Hinta oli karvan alta satasen.

Kyseisen säätimen idea on hyvä ja semmoinen toimii veljelläni mainiosti, mutta meikäläisen yksilössä oli jotain feelua, elikkäs en saanut sitä toimimaan kunnolla, eikä saanut eräs toinenkaan harrastaja..

Noh. Tämä toinen Vihdin joukkueeseen kuuluva harrastaja tietää itse-asiassa aika paljonkin näistä kapuloista, joten hän myi meikäläiselle ruman, mutta varmatoimisen ja sitäkin simppelimmän säätimen, johon olen vieläkin erittäin tyytyväinen elikkäs:

Hometheater Master - MX500.

Ei taida tästä maasta löytyä, mutta vekotin on niin looginen käyttää ja pomminvarma, että olen ollut erittäin tyytyväinen.

Helvetin rumahan se on, mutta näppituntuma/käyttö on semmoinen, etten muuta kaipaa, joten tsekkaappa googlella tuommoinen vekotin.

Matti.
 
Painin saman pulman kanssa kesällä. Löysin Kungen 8 in 1 säätimen ja testasin sitä ja yllätys yllätys hyvin toimii ja oppii. Ainoa mitä en saanut ihan toimimaan oli HD/DVD video, mutta vahvistimet, digiboxit, CD:t yms. toimii tosi hyvin. Hintakin on enemmänkin kuin kohtuullinen 15,90.

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=0657

En voi kuin suositella.
 
Kiitoksia ehdotuksista.

Tuo fyndin ehdottama vaikuttaa ainakin alkuun ihan asialliselta. Voi olla että myöhemmin (lue: varakkaampana) tutustun tuohon Matin ehdotukseen. Miquelin versiossa on näppituntuma kohdallaan, mutta muuten se on aivan liian monimutkainen vempele.
 
Lisäksi saattaa olla, että jokin uudempi yleisäädin ei toimikaan >10v vanhojen kapistusten parissa.
 
En voi suositella Kungenia, edes tuohon hintaan. Jouduin palauttamaan tuotteen, kun oppimistoiminnon muisti loppui kolmannen kaken kohdalla kesken.

Jos ei tarvitse oppimistoimintoa usealle kakelle, on varmasti kelpo laite.
 
Löytyy hyllystä kameleontti 6 in 1 (second generation)
En suosittele... vuoden puolitoista ollut käytössä. Pakko pitää yöt
telakassa jos mielii seuraavana päivänä käyttää. Näppäintuntuma ei hyvä.
Kerää kiitettävästi skeidaa näppäin 'kaukaloon', Sirisee, vetää tilttiin
kerran viikossa. Ohjelmointi turhan vaikeaa... äänimodeemi systeemi ei
läheskään aina kuule koodeja -> naputtelua & kokeilua.

Hyvää ja halpaa ei ookkaan... sanoisin että alle 200-300e ei kannata yleiskapulaan satsata jos ei aivan pakko ole, laittaa senkin rahan levyihin. Tai sitten säästää rahat semmoseen palikkaan joka varmana toimii ja jossa on 'kasvunvaraa' tarpeeksi... Kapulaan kun (IMHO)täytyy saada kaikki namiskuukkelit mitkä löytyy muista irtokapuloista muuten huomaa jossain vaiheessa elävänsä yleiskaukosäätimen + saman 7 kapulan kanssa kun ennemminkin.
 
Zuschauer sanoi:
Hyvää ja halpaa ei ookkaan... sanoisin että alle 200-300e ei kannata yleiskapulaan satsata jos ei aivan pakko ole, laittaa senkin rahan levyihin.

kaiken maailman prontoja ja sonyn kapuloita hiljalleen harkinneena meridianin kapula vaikutti aika hyvältä vaihtoehdolta alle kahden sadan hintaluokassa.

Zuschauer sanoi:
Tai sitten säästää rahat semmoseen palikkaan joka varmana toimii ja jossa on 'kasvunvaraa' tarpeeksi... Kapulaan kun (IMHO)täytyy saada kaikki namiskuukkelit mitkä löytyy muista irtokapuloista muuten huomaa jossain vaiheessa elävänsä yleiskaukosäätimen + saman 7 kapulan kanssa kun ennemminkin.

mutta siinä on tosiaan rajoitettu määrä nappuloita (ihan kivasti kuitenkin) mikä riittäisi ainakin minulle aika hyvin, sillä esim. telkun ja dvd-soittimen kapulassa on aika paljon sellaista nappia jota minä en ole koskaan käyttänyt.
 
jjo sanoi:
kaiken maailman prontoja ja sonyn kapuloita hiljalleen harkinneena meridianin kapula vaikutti aika hyvältä vaihtoehdolta alle kahden sadan hintaluokassa.
Mikä Meridianin kapula? Tietääkseni Meridianilla ei ole yleiskaukosäädintä.
 
silmaauki sanoi:
Mikä Meridianin kapula? Tietääkseni Meridianilla ei ole yleiskaukosäädintä.

siis se on kai ihan meridianin oletuskapula:
http://www.meridian-audio.com/p_MSRPlus.htm

"The Meridian System Remote Plus is an advanced, backlit, learning/programmable remote control that provides a comprehensive range of commands to allow you to control every product in your Meridian system straight out of the box. You can also use it to control your other equipment."

"The MSR+ includes an extensive internal library of devices, from an enormous list of manufacturers, that can be used to replace the original remotes for those other products. Up to nine third-party devices can be controlled, simply by configuring the remote with the appropriate device codes. A complete list of supported product types and manufacturers is provided."

"Even if you own a product that is not supported by the built-in device library, learning capability is included so that the Meridian System Remote Plus can learn up to 120 commands from your existing third-party remote controls and assign them to a key on the MSR+."

hintaa tuolla taisi olla 150,-
 
Ai niin tuo uusi MSR+. Itselläni on MSR ja jotenkin jumiuduin ajatuksissani siihen. Kiitos kun palautit minut maan pinnalle. ;)

Siis miksen mä itse ole tuota lainkaan harkinnut. :mad:

Kun omasta mielestäni tuo MSR on paras kapula mikä mulla on ollut.

Ensinnäkin se toimii kuin junan vessa. Sen kanssa ei tarvi osoitella tai ihmetellä lähtikö komento tai menikö se perille. Toisekseen nappuloita ei tarvi etsiskellä. Kolmanneksi sitä ei tarvi pitää kädessä, vaan sen voi antaa olla paikallaan vieressä ja sitten vain tarvittaessa painaa nappulaa. Ja neljänneksi tuo ei huku. :D

Viidenneksi vastakkainen mielipide. Moni muu saattaa olla eri mieltä edellälistatuista kohdista. Mm. omassa taloudessani on näitä henkilöitä.

Täytyykin katsastaa mitä Ebayn tarjonnassa on.
 
Kyllähän tuo Logitechin Harmony 525 on Citymarketin 49€ hintaan hinta/laatu-suhteeltaan yliveto.

Negatiivisena puolena tuo muovinen olemus, mutta eipä tuohon hintaan voi paljoa vaatia. Jos joskus hankkii saman merkin kalliimman mallin voi konffiksen siirtää siihen suoraan web-softan kautta ilman tuntikausien säätöä. Takuukin toimii hyvin, 1,5 vuotta käytetyn hajonneen tilalle sain uuden kapulan helposti.
 
Back
Ylös