Yleinen subwoofer-ketju

täällä ois tarjolla anturit ja sähköinen piiri, sekä kaikenlaiset asennus- ja säätöohjeet https://piratelogic.nl/

Klippel controlled sound - tsekkaa myös, tosin eijo vielä oikein saatavilla paitti kait eka tuote tuli hiljattain ulos, mutta se on pasdeli vain johonkin kelloradioon :)
 
Tuon Piratelogicin linkki taisikin joskus ketjussa olla. Mielenkiintoisia ovat mutta nyt kokeilen tuolla piezo levyllä. Jos särömittaukset näyttää huonolta niin sitten pitää miettiä jatkoa.

Elementti ei ole kovin kummoinen mikä on oikeastaan hyvä tälle kokeilulle. Huippulaatuista elementtiä on aika turha lähteä takaisinkytkemään.
Tämä tulee poikkeuksellisesti refleksiviritettynä mistä omat haasteensa.
 
täällä ois tarjolla anturit ja sähköinen piiri, sekä kaikenlaiset asennus- ja säätöohjeet https://piratelogic.nl/

Klippel controlled sound - tsekkaa myös, tosin eijo vielä oikein saatavilla paitti kait eka tuote tuli hiljattain ulos, mutta se on pasdeli vain johonkin kelloradioon :)
Kiitos linkistä, tätä pitää vakavasti harkita, talo pullollaan sls8" elukoita, vois pari hyvin uhrata testauksen alttarille.
 
Wanhoissa infinityissä oli usean bassoelementin erillinen bassotorni missä yhdessä elementissä oli liikeanturi. Ehkä sama voisi toimia niillä SLS8:lla.

Minä olen soveltamassa takaisinkytkentää refleksiin mutta kyllä se varmaan toimisi dipolissa ja rättikyljessäkin.
Ulimate kokeilukohde voisi olla sellainen kardiodi missä eteen ja taakse eri elemntit viiveellä samassa kotelossa ja molemmissa elementeissä anturi ja tietty omat vaffit molemmille elukoille. Kun elementeissä olisi anturit, voisi elementit olla jopa erilaiset ja tuolla voisi myös tavallaa jäädyttää toisen elementin alimmalla oktaavilla tai pistää ne vaikka samaan vaiheeseen jolloin saisi lisää painetta. Refleksiputkiki voisi olla mukana 20Hz viritettynä tuomassa lisää painevaroja. Ohjaus vaikka MiniDSP:llä.
 
juuri tuota ajattelin, kun mulla on 4x8" tolpat sls. (talossa 20 yhteensä talossa), niin pari jos uhrais. eli pölykuppi irki ja tuo anturi sinne jonnei, ja pölykuppi takas.
 
Olen pohtinut millaista johtoa käyttäisi anturille. Sehän joutuu jatkuvaan vatkaukseen. Tietysti uhraamalla joku pitkäiskuinen basso ja ottamalla siitä ne johdon pätkät terminaalista kartioon mutta jos tämä ei olisi optio.
 
toimisko ohut tinaimusukka, noi elukoiden johdot näyttää monesti ihan samankaltaiselle. monisäikeinen nyt ainakin.
 
Monisäikeisiäkinon niin monenlaisella kuparilla. Toiset kestää toiset ei.
Tinaimusukka voisi toimia. Riippuu kuparista. kokeilemisen arvoinen kyllä.

Jossain kitarakaapelissa voisi olla aika laadukasta se signaalijohdin, samoin kuulokejohdossa.
Jos jostain saisi pienen pätkän laadukasta robottikaapelia niin sepä varmasti toimisi.
 
No tulipa sitten pyöräytettyä noille Faitaleille lootat n.100-120ltr netto. Pitkää sisäänajoa varmasti huutaa mut nyt voi jo sanoa, että kyllä noissa potentiaalia on 👍 Laitoin jaoksi alustavasti 150hz, mennään nyt sisäänkuuntelun aikana sillä.
 

Liitteet

  • IMG_20201009_175618.jpg
    IMG_20201009_175618.jpg
    153,5 KB · Katsottu: 104
Pikkunäpertämisessä saa aikaa menemään..

Kuviopuu oli porannut reiätkin valmiiksi, mutta eihän ne valitettavasti täsmännyt, sehän riittää kun pari milliä alkaa reikä reiältä menemään huti. En edes ajatellut että poraisi kun en pyytänyt. Tarviihan se elementti käytännössä olla hollilla ja kynällä merkata että saa just eikä melkein. Mutta mitäpä tuosta, pientä hommaa reikien paklaaminen umpeen..

Toisen elementin upotus taas oli millin liian tiukka, elementti ei meinannut upota niin joutui vähän hiomaan isommaksi. Mutta eipä muuta moitittavaa, hyvät pöntöt.

Rupesin sitten oikein hifistelemään ja laittelin pari kiloa Bilteman butyylilevyäkin, tuskinpa ihmeitä vaikuttaa. Ewonaa sen verran mitä täyteen sain.

Speakonit tietysti käytössä, 23.6 millisen reiän teki tarkalleen kympin säädettävällä puuporalla, kätevä.

Kymmenen mittauksen jälkeen keskimäärin paras paikka subeille oli kuitenkin se standardi mikä kuvassa näkyy. Koittelin elementtejä seinään/nurkkaankin päin suunnata, mutta ei niistä mitään käytännön eroa tullut, paitsi säröt kasvoi pari prosenttia (paine heijastuu seinästä ja moduloi takaisin?).

Kuvassa pikaisesti otettu käppyrä genet ja subit täysin luomuna. GLM:ssä laitettu 100hz ylipäästö ja DCX2496:ssä subeille 100hz L-R24.

Voi verrata WinISD:n mallinnusta toteutuneeseen. 100l kotelo pitäisi olla kun elementti (-5l) ja fyllit (+10%) laskettu. Ihan hyvät room gainit 10hz asti, mitään linkwitziä tarvi. :D

katso liitettä 126677katso liitettä 126678katso liitettä 126745katso liitettä 126680katso liitettä 126681katso liitettä 126682
Näyttäis olevan gennut tarjolla, mitäs meinasit tilalle?
 
Joo eiköhä noissa joku 30hz 18db/oct ylipäästö ole että lisää ei tarvi laittaa.

Säikähin jo että DIY hommiks ois menny ;)
 
Onko SB Acoustics SB23MFCL45-4 sopiva elementti pienen suljetun DIY-subbarin rakentamiseen? Löytyykö mitä vastaavia, parempia?

Varmaan aivan asiallinen, mutta pienessä suljetussa kaipaa ekun kaveriksi.

Yks vaihtoehto:

 
Millainen subbari 1237A perään kaveriksi on tulossa?

Ne BMS:t on kuvailtu tarkkaan aikaisemmissa viesteissä..

En kyllä täysin tyytyväisesti niitä saanut 1032:siin sovitettua, 50-60hz jako toimi ihan kohtalaisesti. Jotenkin ne tuntui kuitenkin soivan vähän eri äänellä kuin yläpäät. En tiedä onko sitten huonot loorat, huonot säädöt (vaiheet sun muut kyllä oli kohillaan), enemmän infrakäyttöön tarkoitetut elementit (eihän ne mitään kevyitä yläbassoja ole) tms. Noi 1237A soi nyt ihan yksinään mainion koherentisti ja napakasti sinne 30hz ja alle (en ehtinyt vielä edes mitata). Eiköhän ne Bemsut pöristele elementissään kun jakaa jyrkästi siellä alle 30hz maastossa. Kelpaa kahtella rakettien laukaisuja.
 
Käytän nyt halpaa "integroitua" DSP+päätevahvistinta subeille. Signaali tulee integroidun vahvistimen kaiutinlähdöistä ja menee linjatasomuuntimen kautta subien DSP+päätevahvistimelle. Jos haluan korvata tuon DSP+päätevahvistin laatikon toisella päätteellä jossa ei ole DSP:tä, toimiiko esim. miniDSP linjatasomuuntimen ja päätevahvistimen välissä?
 
Onko tämä tuttu raita teille subien testiraitana?


Sisältää melkoisesti tavaraa, ja soinnin säilyminen puhtaana ei ole mikään itsestäänselvyys...
 
Käytän nyt halpaa "integroitua" DSP+päätevahvistinta subeille. Signaali tulee integroidun vahvistimen kaiutinlähdöistä ja menee linjatasomuuntimen kautta subien DSP+päätevahvistimelle. Jos haluan korvata tuon DSP+päätevahvistin laatikon toisella päätteellä jossa ei ole DSP:tä, toimiiko esim. miniDSP linjatasomuuntimen ja päätevahvistimen välissä?
Toimii.
 
Back
Ylös