YLE: kotimainen rock-klassikko äänestys

Äänestin HIM: Join me (in death).
Ehdotukseni listalle oli Zero Nine: Banging On Drums.
 
Äänestin: Tuomari Nurmio: Kurjuuden kuningas.

Jukka
 
Pelle 106 1980: Tahdon rakastella sinua
 
Tottahan Hanoi Rocks on listalla olevista kovin, mutta eiköhän laiteta porukalla Kingston Wall mukaan. Vaikka juurikin tuo Could it be so?
 
Minä näen asian niin, että Suomessa tehdään maailman parasta Suomi-rockia, emmekä pärjää muita matkimalla. Siksi kotimaisen rock-klassikon pitäisi ilmentää suomalaista sielunmaisemaa... 8)

Oma valintani tuolta listalta on Leevi & the Leavings:in "Pohjois-Karjala".

http://www.youtube.com/watch?v=y08eys2zN7Y
 
Minulla on henkilökohtainen ongelma; tälläisissä äänestyksissä en millään pysty valitsemaan vain yhtä ainoaa kappaletta tai albumia. Jotenkin myös häiritsee se että usein puhutaan parhaasta biisistä/levystä, en pysty mitenkään määrittelemään parhautta joten niinkuin aina - äänestämättä jäi.
 
^Vähän sama ongelma, en vain osaa päättää. Hienoja on paljon, mutta ensimmäisenä tuli mieleen Hassisen koneen Rappiolla... Silti... Äh... Emmätiiä :-\
 
Perinteisesti tän äänestyksen voittaa Hurriganes - Get On.
 
Mika sanoi:
Perinteisesti tän äänestyksen voittaa Hurriganes - Get On.
Tietenkin. ;) Hyvä biisi kaikenkaikkiaan (koko albumi) ja ainakaan heti ei tule mieleen toista siansaksaksi(-englanniksi) laulettua biisiä, joka olisi menestynyt myös euroopassa. Kappaleen syntykin on jo sinänsä suomalaista rock-historiaa.

Tulee myös mieleen eräs ilta joskus 1990-luvun alkupuolella, kun ajelin autolla kotia kohti ja joku lausui rockradiossa Get on -kappaleen suoran suomennoksen runona :D. Olin vähällä ajaa ojaan...
 
ehdotin listalle Ruotomielen tornilaulua
ja olisin valmis äänestämään listalta myös Mana Manan Maria Magdalenaa tai Wigwamin luulosairasta
T:Jan
 
Yks kova ois kanssa tuo Tabula Rasan Vuorellaistuja ja etenkin Overheadin coverina.
 
Back
Ylös