Yksi setti vai useampia?

Mika K

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
14 139
Kaupunki
Olut, eikun Oulu..
Tänään tuota vintage maantiekiituria eli Colnagoa rassatessani mietiskelin tälläistä asiaa eli voisiko yhdellä fillarilla pärjätä? Lopputulema oli, että ei voi eli tarvisin vähintään sen kaksi: toinen arkipyörä rennolla ajoasennolla lokarein jne varustettuna ja toinen varsinaiseen harrastekäyttöön oli se sitten maantiekiituri, 29er maastokone tahi krossari. Nythän minulla on nuo kaikki neljä ;)

Sisälle tullessani aloin miettimään tuon vertailun suhdetta hifiharrastamiseen. Itse olen aina ollut ns. yhden setin mies eli siitä yhdestä on oltava kaikkien musalajien toistajaksi niin hyvässä, kuin pahassa. Toisaalta joillain muilla harrastajilla kaksi hyvin erityylistä settiä on tavallaan etu. Toinen voi olla todella ns. hiljaisen ja pienimuotoisen musan fiilistelysetti ja toinen sitten antaa tulla täydeltä laidalta.Hienoa tietty olisi saada aina kaikki samassa yksinkertaisessa paketissa, mutta silti aina silloin tällöin huomaan harkitsevani toista settiä, joka rakentuisi täysin vastakkaisesta näkökulmasta kuin nykyinen..

Onko sinulla ollut vastaavia ajatuksia? Mitä mieltä aiheesta noin yleensä?
 
Lähinnä kait kotiteatterin (ilmeisesti kirosana täällä...) ja hifin yhdistämisen mahdottomuus taitaa ajaa kahden erillisen setin hommaamiseen. Niin paljoa rahaa tai tilaa mulla ei koskaan tule olemaan, että useamman hifi-setin kokoaisin, on varmaankin minun järkevintä laittaa kaikki nappulat siihen yhteen settiin.
 
Juu ei sotketa kotiteatteria tähän kiitos. Tuo lienee minusta jotenkin ihan itsestään selviö, notta se on aina erillään ja omanaan. Tai ainakaan en ole vielä koskaan reaalimaailman rajoissa tutustunut viihtyisään tapaan yhdistää kuvapuoli ja monikanava tavalla, joka toimisi musasettinäkin.
 
Eipä noi useammat setit kovin kauaa mieltä piinaa siinä suunnitteluvaiheessa. Toki tiedän ihmisiä joilla on useampia kattauksia, eikä ole epäilyksen siementäkään, etteikö vieläpä hyviä!

Jos kt suljetaan tästä pois, miten lienee kuulokesetin laita?

"Sometimes Less Is More."
svoo, former 47Labs Shigaraki Dac and passive pre amp-owner
 
Minulla on kaksi settiä (+ TivoliAudion Moden One makkarissa). Näkökulmat ja soundi-ihanne ovat molemmissa aika samat.

Lähinnä kysymys on siitä, että voin kuunnella myös työhuoneessa silloin kun olohuone on puhtaasti muiden käytössä.
Toinen syy on se, että minule on kertynyt polttava cd-soitin, putkibufferi, vahvistin ja kauttimet, joiden käyttöarvo on huimasti suurempi kuin hinta, jonka niistä saisin. Ja niistä nyt sattuu syntymään luontevasti kakkossetti.

:) v-a
 
Itselläni on kaksi settiä.

Pääsetti olohuoneessa ja vintagesetti odottamassa, että kundi joku kaunis päivä muuttaa omaan kotin ja yksi iso makuuhuone vapautuu.

Vintage on nimenomaan fiilistelyyn.

Ei se nyt ihan tekniikan museoon kelpaa, mutta itselle kumminkin.

P.S. kesämökillä on vielä kolmas wanha perus setti :)
 
Yksi setti on linjana täälläkin. Korkeintaan tilojen hajanaisuus saattaisi puoltaa toista settiä sinne jonnekin. Vintagelaitteiden keräily voidaan tietysti nähdä 'monena settinä' mutta itselläni ainakin vuosikertaromut ovat vain hyllyssä / säilössä, ei säännöllisessä käytössä. Kokemus on osoittanut että vaihtoehdoista laittaa soimaan aina sen paremman eniwei, joten miksen sitten mieluummin kehittäisi sitä (yhtä/parasta) mahdollisimman hyväksi?
Fillareissa se on eri juttu, mullakin on maantiepyörä ja mtb, ja sinkulaa tekis mieli. Toisen autonkin (avo-kesä-sellaisen) pystyisin 'perustelemaan'. Bassoja saa olla kaksi, nauhallinen ja nauhaton. Jne jne.
 
Toinen setti toki vois mennä olkkarissa, nähtiinhän se hifistelyviikonloppuna. Ajatus on kyllä kiehtova, olis taas soundin viilaamista ja hakemista, ja sen voisi tehdä pienillä panostuksilla. Kuunteluhuoneen setup kun tuntuu toimivan, voisi sillä keskittyä vaan musasta nauttimiseen.
 
Yksi setti on ollut politiikkana täällä. Toki tulevassa levysoittimessa on kaksi paikkaa varrelle et silloin vois hankkia toisenkin varren ja rasian :). Sit olis vähän niinkuin kaks settiä ;)..
 
Mitenkäs ajatus siitä, että yhdessä setissä olisi esim. useampia vahvaimia setin luonteen muuttamiseksi? Ei siis kokonaan toista settiä, mutta silti hieman vaihtelua. Setti ei välttämättä olisi enää samalla tapaa optimaalinen, mutta saattaisi tuoda siihen sellaisia vahvuuksia, mitä ei alunperin omaa ja vaikka tinkien hyvinkin paljon niistä tietyistä jutuista.. ;)
 
Mika K sanoi:
Mitenkäs ajatus siitä, että yhdessä setissä olisi esim. useampia vahvaimia setin luonteen muuttamiseksi? Ei siis kokonaan toista settiä, mutta silti hieman vaihtelua. Setti ei välttämättä olisi enää samalla tapaa optimaalinen, mutta saattaisi tuoda siihen sellaisia vahvuuksia, mitä ei alunperin omaa ja vaikka tinkien hyvinkin paljon niistä tietyistä jutuista.. ;)
Tätä olen itsekin miettinyt. Itse asiassa ehkä ensi viikolla jo kokeiltavissakin. ;)

Toisaalta kahden setin tarve itsellä konkretisoituu, kun joudun toiselle paikkakunnalle töihin. Sinne ja kotiin siis tarvitaan eri laitteistot.
 
Mullakin on vain yksi setti, mutta niitä sen eri komponentteja kaiuttimet poislukien on sitten useampia yksilöitä. Ehkä voisin elää vain yhden, sanotaan nyt vaikka virittimen, kanssa, mutta mieluiten en.
 
Jos budjeteista ei palelisi, toivoisin omistavani suuren vanhan puukartanon, jonka eri kokoisissa ja värisissä huoneissa olisi lukuisia luonteeltaan erilaisia settejä. Olisi mukava fiilistellä eri soundeilla omien tunnelmien, musiikkityylien tai vaikka kulloisenkin kelin mukaan.

:) v-a
 
Tällä hetkellä käytössä yksi setti. Kaappien kätköistä saisi toisenkin setin, joka olisi ihan erilainen ykkössettiin verrattuna.
 
Kaksi eri kerrosta, kaksi eri settiä. Open bafflet eivät ole optimaaliset aivan kaikelle musiikille, joten senkin takia on mukava olla toisenkinlainen systeemi. Sitten on vielä kolmantena kannettava matkasetti omine vahvistimineen ja lähteineen, joka on koko ajan mukana.
 
Kaksi settiä.

Modernimpi, se jolla pääasiassa kuuntelee on olohuoneessa (Bladelius/MartinLogan/Mitchell). Vintage-setti (Revox/ProAC) on sitten alakerrassa takkahuoneessa. Siellä fiilistelee välillä saunan jälkeen, ja miksei toisinaan muutenkin.

--
 
Kyllä minusta useampi setti puolustaa paikkaansa jopa pääsetissä.
Itsellä parit kaiuttimet, muutama levari ja jokunen vahvistin. On tietenkin totta että yksi kyseisistä seteistä nousee ylitse
muiden ja sitä tulee kuunneltia eniten.
Mielenkiintoiseksi asian tekee taas se että kuulee itse ne erot joita esim. vahvistimien välillä on sekä huomaa mitenkä tuuripeliä on
loppujenlopuksi löytää omasta mielestä hyvin soiva yhdistelmä. Kaikkien vahvistimien kanssa voisi ja voi elää mutta jokin yhdistelmä on
enemmän oman mielenmukainen kuin toinen.

Levysoittimien/ rasioiden/ Riia:n keskinäisistä eroista en osaisi sanoa mitään jos en pystyisi kuuntelemaan niitä yhtäaikaa samassa setissä.
Sekä on mukavaa soitella levyjä välillä soitinta vaihtaen. Joten tällainen harrastaminen sopii minulle.

Pekka Rötkönen
 
Yhdellä setillä on aina menty, vaikka onhan se "kakkossetti" tai ainakin kakkoslevari aina silloin tällöin mielessä käynyt. Näillä näkymin en toista settiä itselleni varmaan koskaan kasaa, mutta odottelen kovasti että pääsen joskus tytölle omia stereoita hankkimmaan.
 
Yksi vai useampia?
Tarve riippunee mm siitä onko halu saada setti toiseenkin huoneeseen vai onko halu saada toisenlainen soundi, joko samaan tai toiseen tilaan. Määrällinen vai laadullinen tarve? Oma ratkaisuni vastaa molempiin. Yhden komponentin vaihtaminen, putkari- ja puolijohdepäätteen,antaa "kaksi" settiä ja kaksi erilaista soundia ykköskuunteluhuoneessa vaikka muut kompoinentit ovatkin samoja. Toisen vahvuutena on rytmi ja rähinä, toisen sävykkyys ja intiimiys. Toiseen huoneeseen setti on tehty heittämällä, tavoitteena vain saada sinnekin ääntä.
 
pari settiä, kolmannesta juuri luovuin.

Ykkössetti palvelee (kaiken) musan lisäksi tarvittaessa DVD - konserttivideoilla, Yle Teeman konserteilla, leffoilla (PS3) ja joskus peleilläkin (PS3), spotifylläkin taustamusiikkina.

Kakkossetti on makkarissa = iMac + Genelec 8020:t. Sillä katsotaan myöhäisillan TV -ohjelmia tai tallennettuja leffoja, kuunnellaan usein spotifya samalla, kun vaikkapa lueskellaan ennen nukkumaanmenoa.

Ei ristiriitaa, vaan joustavuutta.
 
Back
Ylös