Yamamoto CA-04 + A-08S.

Mitro’s Sound Factor

Yhteistyökumppani
Liittynyt
24.9.2007
Viestejä
2 901
Kaupunki
Helsinki
Nyt Yamamotoa ilman toimitusaikaa suoraan Tampereen varastosta.

Mikäli omistat yli 95db herkät, ihan millä hyvänsä toimintaperiaatteella toteutetut kaiuttimet, uskon että et löydä parempaa vaihtoehtoa:

Jos toivot systeemiltä draivia, herkkyyttä, nopeutta, sävykkyyttä, kontrollia, melodian rikkautta, aidon kuuloista instumenttien sisäisen harmonisen rakenteen toistoa ym. tärkeämpää kuin vain "nuottien ja rytmin toistoa", saattaa tämä setti (CA-04 etunen + A-08S) olla lopullinen vahvistinkalustosi. Aidon äänen uudelleen tuottamiseen ei yksinkertaisesti riitä pelkkä nuottien ja rytmin toisto. Puhe siitä, että riittäisi, saa karvani pystyyn. Kyseessä eivät ole samat karvat jotka nousevat pystyyn mikäli musiikki liikuttaa tunnekeskusta aivoissa. Puhe "rytmin ja nuottien toistosta" saa aikaan mielikuvan jossa hopeisilla astioilla ja ruokailuvälineillä syödään jotain ihan muuta kuin ruokaa.

En enää käytä termiä "musikaalinen äänentoisto", vaan puhun mahdollisimman oikean kuuloisesta esityksen uudelleen toistosta akusto-elektronisten laitteiden avulla. Omaan musiikilliseen ja tekniseenkin taustaani nojaten en jatkossa lähtisi omaa referenssiäni kuitenkaan "epämusikaaliseksikaan" tituleeraamaan... Oma ammattitaitoni akustoelektronisten laitteiden myyjänä kuitenkin pohjaa enemmän vuosien työskentelyyn aidon äänen parissa, ( muusikin ammattilaisena erilaisissa kamariorkestereissa / ensembleissä ja useimmissa maamme sinfoniaorkestereissa,) kuin vain "referenssilaitteisiin" tai laatuvalmistajan myyntikoulutukseen. : ) Nyt, kun päätoimi on muutenkin tietynlaisen tietoisen ajautumisen ansiosta muuttanut muotoaan, olen liittynyt terapiamielessä Nokia Bigbandin riveihin, tarkoituksena laajentaa osaamista musiikin genrejen suhteen. Yhden swing-keikan jälkeen jossa soitin leadia, kapu jo totesi että "per****, säähän oot ******* kovempi jätkä kun mää uskoinkaan. Jostain syystä tällainen palaute työstä lämmittää yhä mieltäni enemmän kuin se, että asiakas kehuu omaa referenssi-systeemiäni hyvin soivaksi tms.

CA-04-1-web.jpg

Yamamoto CA-04

A-08S-web.jpg

Yamamoto A-08S

Ihan vakavalla ja heti hymyyn kaareutuvalla naamalla sanon, että harmonisesti ja kaikella tapaa aidoimman kuuloisinta musiikintoistoa olen kuullut systeemeistä, joissa on vahvistimena triodivahvistin. Voi olla, että moni harrastaja on aidosti tuikityytyväinen omaan FE- yms. ideologian piirissä "kekkoslaisesti hyväksyttyjen" laitteidensa tarjoamaan äänentoistoon, mutta väitän silti tarjoavani siihen hopealautaselle sitä ruokaakin* niillä kiillotetuilla hopeavälineillä syötäväksi. Saattaapi olla, että tyköistuva juomakin vielä löytyy kyytipojaksi.

(* meinaa että instrumenttien ja kaikkien toistollisten asioiden yhteydessä on myös sellainen tietty
3D -orgaaninen oikea olemassaolo, eikä vain pelkät ontot 2D -raamit.)

PS. arvatkaa tuntuiko hienolta, kun eilen harjoitellessamme vaimoni kanssa muutamaa pientä kappaletta ensi sunnuntaina oleville syntymäpäiville, 3 vuotias poika alkoi itkemään hysteerisesti ? No, ei se itku tietenkään, mutta kun kysyimme "mikä itkettää", oli vastaus että "no kun määkin haluan soittaa." !!! Hitto että suli isukin sydän siihen paikkaan. : )
 
Huomenta !

Yöllä oli tullut oikein yv, jossa luki "Hyvä Mitro, liikuttavaa!", eikä liene vaikea arvata keneltä.

Ihan rohkeasti vaan suoraan tänne palstalle, en poista viestejä... : )

Aikuisten oikeasti, kyllä kai se on selvää että näillä kirjoituksilla yritetään edistää myyntiä. Täytyy ensin käydä kilpailijan liikkeessä ottamassa demo, ennen kuin julkisesti sanon täällä oman mielipiteeni sen kyvystä toistaa musiikkia aidoin elkein. Tuskin edes tunnistavat minua kun menen sinne. : ) Ja kaiken kukkuraksi, tiedä häntä vaikka itse jopa pitäisin soundista.

Menee turhankin henkilökohtaiseksi tämä vaahtoaminen näistä suuntaviivoista täällä forumilla, mutta on se kai rikkaus että on useita lähestymistapoja sen audio-onnen löytämisessä, vai mitä ?

(Edit: retusointia jälkikäteen...)
 
Minuun tämä Mitron "anti-Linn -policy" ainakin iskee kuin miljoona volttia :D
 
No vastataan nyt sitten tänne kun toisesta ketjusta viesti hävisi :D Eli kyllä tuo Mitron "musikaalisuus" on hyvin lähellä myös omia mieltymyksiä. Kyllähän nuo Yamamotot kiinnostaisi, uskaltaisi vaan joku kerta ottaa testiin :p
 
Entäpä jos kaiuttimien herkkyys on selvästi alle 95 db. Sopiiko tuo etunen yhteen jonkun toisenmerkkisen päätteen kanssa. Jos kyllä niin mikä voisi olla hyvä pari? Varmaan arvaatkin mistä kaiutinmerkistä tässä nyt puhutaan ;)

Hyvää tekstiä sinulta Mitro. Mukava, että joku kauppiaskin reagoi Ossin jorinoihin omassa osiossaan.
 
Moi,

ihan tollasta ilmiötä en yrittänyt aikaansaada... : )

En kai ole sinulle kertonut kokemustani Munchenin messuilta vuodelta 2007 ? Kaikillahan aina on toki alibi että "messuilla on huonot olosuhteet". Kuitenkin joskus ne "olosuhteet" natsaavat. Vai onkohan se säkää, tuskin.

Mulle on ihan sama, minkälaisella ideologialla tai laitteistolla hienon lopputuloksen tekee, kunhan tekee.
Välillä kuitenkin tuntuu että moni vaahtoaa tyhjästä. Puhuu vain ulkomusiikillisia kuvailuja "musiikin toiston ajoituksista" ym. Kyllähän sitä voisi tehdä kirjallisesta laitteistojen ominaisuuksien kuvailusta taiteenlajin, mutta se ei ainakaan itseäni kiinnosta.

Sain kutsun Kamppiin. Samalla tajusin, että ei täällä kauppias-osiossa pysty toisten kauppiaspalstalle kauppiasnimimerkillä kirjoittamaan ylipäätään. Olisin mennyt paikkailemaan Musiikin.com palstalle paria kommenttia, mutta ei onnistunut.

Tässä kohtaa on pakko todeta, että joskus puolisentoista vuotta sitten meillä oli mukava puhelikeskustelu Ossi Wilenin kanssa ja kehuin häntä hänen uskalluksestaan laittaa itsensä alttiiksi forumeilla.

On siinä kova työkin ollut, jos katselee esim. miehen viestien kirjoittamisen kellonaikoja. : ) Meikän kaupankäynnistä ei tulisi mitään jos yötä vasten hilluisin täällä. Muutenkin välillä väsyttää liikaa, perhe-elämä ym. normaali sen kai aikaan saa. Jospa Ossi on kukuke-ihminen, kuten esim. Arvo Ylppö oli. Sellaiset pärjäävät n.3 tunnin unilla, ihan oikeasti. Akatemian Englannin-kurssilla tutustuin sellaiseen joka tosiaan pärjäsi 4:llä tunnilla. Siinä kerkiäisi yhtä sun toista tekemään.

Kukin tosiaan markkinoi ja kehuu haluamiaan laitteita ihan vapaasti. Pitäisi varoa yleistyksiä "highend-laitteiden" jne. huonoudesta, samalla omia juttujaan pönkittäen. En mene Exposureja enkä Naimeja tahi Linnejä julkisesti arvioimaan, mutta Ossin tarjotessa jälleenmyyntiin Exposurea hän teki yhden virheen: Sanoi että Expot ovat vähän niinkuin Naim, mutta vielä skarpimpia ja kirkkaampia. No, meikän kiinnostus loppui heti. (Mutta Naim kiinnostaa yhä ja sehän on ollut edustuksissanikin yli kaksi vuotta.) Silti on ihan pakko mennä joskus kuuntelemaan Juusolle ja Ossille, mutta ilman Yrjömäen partaa ja laseja, kuten kehoitettiin laittamaan. : ) !

Pari kertaa tavaranhakureissulla keskusvarastoltamme olen jo meinannut mennä, mutta siellä on niin ruuhkainen liikenne, että pelkää aikataulun venyvän. Kerran meni Manskun päästä päähän 45 min. Voi pojat.

Asiasta viidenteen. Nyt pitää lähteä putiikille. Palaillaan taas.

-Mitro
 
Pari viestiä tuli samalla kuin kirjoitin omaani.

Tuo oli siis Latorille tuo viestini aloitus. : )

Yamamoto CA-04 ja esim. Usher R-1.5 pääte Penaudioiden kanssa on mielettömän hyvä yhdistelmä.

Mulla tulee nyt kiire. Sami P. tulee putiikille, tuo erään uutuuden tullessaan. Kerron siitä tuonnempana.

-Mitro
 
Mukavaa tulla puljulle, käynnistää kone ja huomata siinä olevan 2718 virusta tms. haittaohjelmaa. Pystyykö Commulla tulostamaan ? Laskutusohjelma on meillä netissä, joten se onnistuu, mutta miten tän puhelimen saa kytkettyä tulostimeen...?
Miltähän lie sivustolta ne virukset on tulleet, täältä foorumiltako. : ) hehee.

Penaudio Rebel2A, ensimmäinen Suomeen jäänyt pari kuunneltavissa meikäläisen putiikilla.
Sama bassokeskiääninen kun Charismassa, mutta ilman Excel-motoria. (ei vaiheplugia). On meinaan irtonainen ja lähellä Charismaa oleva soundi. Siitä enemmän Penaudio-ketjuun tuonnempana.

Aika liikuttavaa tekstiä taas, on tää hienoa nykyään.

-Mitro
 
Highend Studio T:re sanoi:
PS. arvatkaa tuntuiko hienolta, kun eilen harjoitellessamme vaimoni kanssa muutamaa pientä kappaletta ensi sunnuntaina oleville syntymäpäiville, 3 vuotias poika alkoi itkemään hysteerisesti ? No, ei se itku tietenkään, mutta kun kysyimme "mikä itkettää", oli vastaus että "no kun määkin haluan soittaa." !!! Hitto että suli isukin sydän siihen paikkaan. : )

Nyt Mitro on sun velvollisuutes opettaa poika soittamaan! Sulla on muuten saman ikäinen vesseli kun meikäläisellä. Se juoksee Iron Maiden paita päällä ja takoo nyrkkiä ilmaan ja huutaa I-RON MAI-DEN! Onneksi sentään muukin musiikki jo uppoaa :)
 
Moro Olli !

Jep, olen kesäkuun lopulla aloittanut saneeraamaan ulkorakennuksen toisesta autotallista musiikki / kotiteatteri / treenitilaa perheelle. Poika on pyydellyt "pikkutrumpettia" jo ennen kun täytti 3v, eli tammi-helmikuussa. Niitä on sellaisia taskutrumpetteja olemassa, mutta ne on yleensä melko surkeita. Tekisi mieli tilata Mitjalle www.monette.net puljusta torvi. Itselläni on B- ja C-vireiset Classic-sarjan pillit tuolta. Kuulin toisella torvenhakureissulla Oregonissa Lincoln Center Jazz Orchestraa livenä. Poinaat veti akustisen keikan, n. 1,5 kertaa Tampere-talon kokoisessa, muodoltaan samankaltaisessa salissa. Se on jättänyt syvän jäljen sieluuni. : ) Siinä veti 3/4 trumpettisektiosta Monetella. Meikä tykkää niistä torvista, mutta niiden soundi poikkeaa aavistuksen eurooppalaisesta tiukahkosta trumpettisoundista. Koko homman juju on enemmän suukappale kuin torvi. Jos Monettea soittaa normi-(1800-luvun A-vireisen torven) suukappaleella, ei homma toimi kuten on tarkoitus. Oktaavit joutuu "kompensoimaan" kropalla kohdalleen, kun Monetella ne ovat ikäänkuin "samoilla raiteilla", vain falsetin omaisesti. Monetella on jokaisen vireiseen torveen oman mittainen suukappale. Mitä korkeampivireinen torvi, sitä lyhyempi suuhinen.

Ketä kiinnosti... : )

Niin, poika sai jo syntymäpäivälahjaksi Ludwigin puurunkoisen virvelin Tampere Filharmonian lyömäsoittajalta, Esko Vuoriselta. Eccon poika on HKO:n bassopasunisti. Vähän tulee runsaudenpula, kun Mitja on kokeillut jo hieman viuluakin vaimoni opastuksella. 1/16-viulu on pienehkö peli. : ) Milena, 4v vetelelee jo pitkiä ääniä. On se söpöä.

Mitjalle olen luvannut torven sen jälkeen kun saan treenitilan valmiiksi. Hän hoputtaakin tonne saneeraamaan aina silloin tällöin, kun laiskottelen... Meinaa venyä. Jos olisi kesälomaa, sen tekisi viikossa, mutta tällä tavalla kuhnaten aikaa saa kulumaan yllättävän paljon. Sinne piti tulla PHY-HP seinäasennus, mutta näillä näkymin jää haaveeksi, koska seinän takana olisi talviaikaan-kylmä autotallitila. Jos tekisi siitäkin lämpimän, olisi melko hyvä soundi tiedossa...

Äsken saimme treenata rauhassa, kun lapset menivät aikaisin nukkumaan. : )

Mukavaa viikonloppuakin !

-Mitro
 
Heti kärkeen pyydän anteeksi offtopiccia mutta haluan kertoa. Joskus Mitrolle jo kerroinkin isästäni joka on sairastanut 5 aivoverenvuotoa ja kärsii oikean puolen halvauksesta. Nuorena miehenä isä soitti trumpettia paikallisessa soittokunnassa ja kotona hänellä on trumpetti. Viimeksi kun olin isän kanssa kotona niin kaivettiin trumpetti esiin ja öljysin soittopelin soittokuntoon. Isä koitti ensin puhaltaa suoraan ilmaa läpi josta ei tietenkään ääntä tullut, tarpeeksi kauan neuvottuani huulet meni tarpeeksi yhteen ja torvi törähti. Tämän jälkeen alkoi kuulua melodia jos toinenkin ja pelkästään puhaltamalla, koska trumpetti oli vasemmassa kädessä ja venttiilien käyttö ei onnistu! Tippa linssissä ei ollut kaukana.

Näillä sanoilla Svengaavaa joulua ja annetaan torvien päristä!

T. Säkylän tonttu torvi :D
 
Rockrest sanoi:
Heti kärkeen pyydän anteeksi offtopiccia mutta haluan kertoa. Joskus Mitrolle jo kerroinkin isästäni joka on sairastanut 5 aivoverenvuotoa ja kärsii oikean puolen halvauksesta. Nuorena miehenä isä soitti trumpettia paikallisessa soittokunnassa ja kotona hänellä on trumpetti. Viimeksi kun olin isän kanssa kotona niin kaivettiin trumpetti esiin ja öljysin soittopelin soittokuntoon. Isä koitti ensin puhaltaa suoraan ilmaa läpi josta ei tietenkään ääntä tullut, tarpeeksi kauan neuvottuani huulet meni tarpeeksi yhteen ja torvi törähti. Tämän jälkeen alkoi kuulua melodia jos toinenkin ja pelkästään puhaltamalla, koska trumpetti oli vasemmassa kädessä ja venttiilien käyttö ei onnistu! Tippa linssissä ei ollut kaukana.

Näillä sanoilla Svengaavaa joulua ja annetaan torvien päristä!

T. Säkylän tonttu torvi :D

Moro,

Voimia myös tulevaisuuteen, raskaalta todella kuulostaa.

Ja lämmintä joulunaikaa !

-Mitro
 
Back
Ylös