Yamaha CD-S2000 vs. Electrocompaniet ECC-1

calfin

Käyttäjä
Liittynyt
30.9.2010
Viestejä
10
Terve,

Otsikon mukaiset laitteet suurennuslasin alla.
Kummat näistä arvon harrastajat ottaisivat kokoelmiinsa.
Tässä vaiheessa ei välitetä muista oheislaitteista.

-calfin
 
calfin sanoi:
Terve,

Otsikon mukaiset laitteet suurennuslasin alla.
Kummat näistä arvon harrastajat ottaisivat kokoelmiinsa.
Tässä vaiheessa ei välitetä muista oheislaitteista.

-calfin
Varmaan E-alkuinen olisi omaan mieleeni enemmän. Ko. soittimessa on käsittääkseni laadukkuuden ja persoonallisuuden lisäksi varsin hyvä äänikin. Yamaha on todella laadukas ja tukevaa tekoa, mutta hieman teollisen tuntuinen olemukseltaan, high end -henkinen silti.

Hienoja pelejä molemmat. Saako kauniisti kysyä, miksi valikoima on tämä?
 
Valinta riippuu siitä kumpi omaan makuun ja settiin istuu, ei niinkään laitteen merkistä tai arvostuksesta. Jos soivat samalla lailla niin valitsisin halvemman, mut jos hakee "katu-uskottavuutta" niin merkkinä EC on varmaan uskottavampi.

Yt. JTH
 
jhyv sanoi:
Valinta riippuu siitä kumpi omaan makuun ja settiin istuu, ei niinkään laitteen merkistä tai arvostuksesta.

Yt. JTH

Niinpä. Itselleni valinta olisi selkeä-> Yamahaan kallistuisin epäröimättä, vaikka EC legendaarinen merkki onkin. Noissa EC:n soittimissa itseäni tökkii niin pahasti se hidas romppukoneisto :p ja tähän liittyvät ominaisuudet (lirpunlärpyn levykelkka, ny-ki-vä ää-ni-nen pi-ka-ke-la-us jne.)

Näyttö EC:ssä on periaatteessa komea mutta luettavuudeltaan ainakin äkkisältään hivenen ärsyttävästi yhteen pötköön tungettu. Mutta maku juttuja.
 
Jäävään itseni tästä....lähes.... :D

ap_20091231102110158.jpg
vs.
192_2.jpg

electrocompaniet_ecc1_back.jpg
vs.
 
Tuo ECC-1 on kyllä aika karsean näköinen kikkare. Jotenkin kuvittelisi, että tuohon hintaan saisi hivenen vakuuttavamman kotelon liittimineen ja ei nuo piirilevytkään oikein luottamusta vala (ja yhteinen muuntaja joka kolkkaan). Itseasiassa jos etulevy olisi piilotettu niin olisin veikannu 100€ kiinasoittimeksi.
 
Hardsoft sanoi:
Y = ~1.500 €

E = ~2.500 €

D = ~4.500 €
Itse tilasin tuollaisen Yamaha CD-S2000 soittimen tammikuussa 2010 Englannista.
Hintaa tuli kotiin kuljetettuna 820£ eli sen hetkisen kurssin mukaan 924,35€. Itse soittimen hinta oli 795£, loput oli toimituskuluja.
On sielläkin näköjään hinnat nousseet, nyt heidän hinta on 999£ eli tämän päivän kurssi mukaan 1182.80€.
Kuitenkin aika lailla halvempi kuin suomessa.

http://www.sightandsounduk.com/Yamaha-CD-S2000.html
 
Hieno ulkonäkö ei välttämättä takaa hyvää äänenlaatua. Myöskään tavaran määrä laitteen sisällä ei takaa soivaa laatua.

Kaikesta huolimatta Yamaha on vakuuttavan näköinen kapistus.
 
Yamahalle pisteet :) On hieno peli.Ja kilohinta on kohdallaan ;)
 
Jos en väärin muista niin highendstudiolla tuo ECC-1 1500e demo laite
 
^ Jos hinnalla ei ole väliä etkä etulevyn väristä niin perusta niin ota nyt kuitenkin ja kuuntele ne molemmat omassa setissäsi. Voi tulla yllätyksiä. Mielestäni mollemmat ovat hyviä, mutta käytännössä niiden tuottama musiikin ilosanoma on kuitenkin niin erilainen että lopputuloksessa erot kyllä kuulee. Siitä sitten valitset itseä miellyttävän. Molemmat mallit kestää, käsitykseni mukaan, kyllä kovaakin käyttöä.
 
Tere!
Minä pärjään toistaiseksi Pioneer pd-s06 pyörittimellä ja dacmagic muuntimella.
Myöhemmin sit viimeinen soitin.sit ku alkaa olla cd soitinten joutsenlaulu lähellä ;) ???
 
Mielestäni Yammulla ja Electrolla on yllättävän paljonkin yhteisiä piirteitä.
Verkkovirtasyöttö tulee melko samanlaisen (suodatus-?) elektroniikan kautta laitteeseen. Electrossa on yksi isompi verkkomuuntaja kun Yamaha käyttää kahta pienempää. Periaatteessa digi-puolen ja pyörityskoneiston syötön erottaminen analogia puolesta on suotavaa mutta toisaalta jäykempi virtalähde.. Regulointia vaikuttaisi olevan molemmissa suht saman verran. Isompi ero on pyörityskoneistossa jossa Yammulla on parempi ja metallisempi viimeistely. Ohjainkorteista ei oiken pysty sanomaan mitään. Suurin ero näyttää olevan analogia puolella jossa Yamaha luottaa perinteiseen komponenttitekniikkaan ja Electrocompaniet uudenaikaisempaan pintaliitostekniikkaan. Kuvista ei näe käytetyjen komponenttien laatua eli lopullista tuomiota ei anneta.
Kannatais varmaankin kuunnella molemmat?
 
Ehkä sitä Electrocompaniet-soitinta olisi kuitenkin oikeasti paikallaan kuunnella. Olisi varmaan ihan hyvä hahmottaa, että muitakin hyviä laitteita ja laitemerkkejä (jopa parempiakin) on olemassa kuin tuo Y. Eräs kauppias muuten nimittää Jammuja Pyjamoiksi, ja tuohon jo liittyy ehkä henkilökohtaista antipatiaakin, jota itselläni ei onneksi vielä ole. ;)
 
Back
Ylös