XXplayer

Ei ole ollut aihetta muuttaa tästä mielipidettä.

Tässäkin kannattaa kyl mainita että vasta NOS dacilla pamahtaa koko pihvi pöytään. Sellanen jos nurkissa pyörii niin kannattaa kokeilla.
 
Minulla on MDAC, eli siinä on sisäänrakennettu bitperfect testeri. Saan Foobar:sta toistamalla tulokseksi 100% oikeat bitit, eli täsmälleen joka ikinen bitti mikä koneella tallennetussa audiossa on menee läpi ilman pienintäkään makua tai hajua sellaisenaan. Nyt tuleekin tuhannen taalan kysymys. Mitä tämä eksoottinen XXPlayer tekee jos muillekin toistimilla saadaan bitperfect tulos?

Näyttäisi foorumilla kuultavan merkittäviä eroja myös siinä sijaitseeko softa tai toistettavat filet RAM-diskillä vai ajetaanko niitä vain esim SATA-levyltä. Samaten Windows Updaten patchit tuntuu muuttavan naisvokaaleja :rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:
Niin, eikä olekin kiinostavaa? Rohkeesti kokeilemaan vaan. :D

Juu, son totta että nykyisin toi on jo sen näköstä touhua että mullakin bs-mittari menis punaselle ja vahvasti jos nyt vilkaisis tota ensimmäistä kertaa.
Mut kaikkee kannattaa kokeilla varsinkin jos se ei maksa mittää.

...
Mitä tämä eksoottinen XXPlayer tekee jos muillekin toistimilla saadaan bitperfect tulos?
...

Periaatteessa jäljelle jää lähinnä yks muuttuja. Ja sitte nykyisessä tolle dedikoidun dacin kanssa pyörivassä versiossa filtteröinti, joka on siinä suht ei-tyypillisesti toteutettu.
Noista kummastakaan tässä sovelluksessa meistä kumpikaan ei ole oikeastaan pätevä esittämään mittään muuta kun ennakko- ja harhaluuloihin perustuvia käsityksiä.
Paras tyytyä tohon kokeiluuun ja tehdä omat johtopäätökset.
 
Viimeksi muokattu:
Muistaakseni tuota pari vuotta sitten kokeilin (joskus aikoinaan tuossa oli wasapi tuki tms ennen muita perustoistimia). DAC saa sisäänsä bitperfectinä tavaran, ja vasta tuolle tavaralle tehdään filtteröinnit yms dacin sisällä, joten minulla heilahtaa se BS mittari niin punaiselle etten kokeile. Jos tuo alkaa sotkemaan ja sammuttelemaan koneen prosesseja yms niin en koske pitkällä tikullakaan. Minulle riittää, että DAC kertoo saavansa bitperfectinä tavaran.
 
^Osaatko lyhyesti selittää (tai linkittää), kuinka tuo MDACin bitperfect-ilmaisin toimii? Laitetaanko sinne testattava tiedosto wavina vermeen muistiin vertailtavaksi vai kuinka?

Tätä softaa en oo kokeillut, eikä nyt streameriin siirtymisen myötä oo tarvettakaan, mutta periaatteessa toki kiinnostaa, jos näissä ASIO/WASAPI-ajureilla kuultavia eroja on.
 
Testifile generoidaan, eli pienellä ohjelmalla luodaan WAV-tiedosto. Tuo sisältää jotain satunnaista tavaraa, joka on generoitu tietyllä algoritmillä. Tämän jälkeen MDAC:sta pistetään päälle bitperfect testi ja tuo testiraita toistetaan halutulla softalla. MDAC kuuntelee sisääntulevaa tavaraa ja analysoi onko signaali täsmälleen sitä, mitä algoritmillä pitäisi muodostua. Jos on niin testi kertoo "ok" - eli kaikki bitit tulivat sellaisenaan perille eikä signaalista ollut bittiäkään muunneltuna suuntaan tai toiseen.
 
Back
Ylös