xlr-välikaapelit

arial

Hifiharrastaja
Liittynyt
17.12.2006
Viestejä
523
Kaupunki
Tikkakoski
Pystyykö kotikonstein rakentamaan laadukkaat balanssoidut välikaapelit? Löytyykö rakennusohjeita ja ehdotuksia materiaaleille? aa
 
Pystyy.

Neutrikin XLR-liittimiä pidetään yleisesti ottaen laadukkaina, tosin muitakin hyviä varmasti löytyy. Kaapeliksi käy periaatteessa mikä tahansa kaapeli, jossa on kaksi signaalijohdinta ja erillinen suojaverkko. Kaapeleita, joita olen itse käyttänyt ja joiden pitäisi käydä myös tähän tarkoitukseen ovat Tasker C850, Tasker C208 ja ViaBlue NF-S1.

Kaverille teimme noin vuosi sitten piuhat Tasker C850 -kaapelista ja Neutrikin XLR-liittimistä. Hyvin ovat toimineet, eikä äänessäkään ole käsittääkseni moittimista.

Täällä näyttäisi olevan rakennusohjeita vähän kaikenlaisille kaapeleille: http://www.vandenhul.com/artpap/wiring.htm
 
Tuo linkki olikin aika hyvä. Muutama muukin tuollainen on olemassa mutta yksi hyvä paikka esim. balansoidun liitoksen teko-ohjeisiin on http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/faq/sfnet.harrastus.audio+video/ Sieltä tosin löytyy huikeasti kaikkea muutakin tietoa.

Kuten yllä mainittiin, ei balansoidun kaapelin teko ole yhtään kummoisempaa kuin yleisemmän RCA-terminoidun kaapelin. Tarvitset vain kaapelin, jossa on nuo kolme erillistä johdinta. Tasker C850 esim. sisältää kaksi johdinta ja punoksen sisällä kulkevan erillisen kolmannen johtimen. Nämä vaan juotetaan oikeisiin napoihin ja se onkin sitten siinä..

Tarkoitus on itsekin tehdä moisia pläjäyksiä ohjeiksi, kunhan vaan ehtisi.

-Kimmo-
 
Onko xlr-välikaapeli merkittävästi parempi kuin rca? Minulla ainakin etusen ohjeessa valmistaja suosittelee voimakkaasti balansoitujen käyttämistä. Eli lähinnä vastakkainasettelu laadukkaan rca-piuhan ja itseväsätyn xlr-piuhan välillä. aa
 
Back
Ylös