xindak-kokemuksia

Janne H.

Käyttäjä
Liittynyt
20.12.2008
Viestejä
7 287
Kaupunki
Huittinen
onkos jollain kokemuksia xindakin laitteista? ainakin da-muuntimista monellakin on mutta entä vahvistimista ja soittimista?
tossa kuvassa xindakin 75-kiloinen 100-wattinen A-luokan monopääte:
 

Liitteet

  • pa_i.jpg
    pa_i.jpg
    109,5 KB · Katsottu: 40
Ei ole kokemuksia, mutta tuo 20th Foundation Anniversary Series on aika mahtavan oloinen ja tervetullut uutuus näinä nakuttavaa ääntä tuottavien muovihimmeleiden aikakautena...
 
Eikö noita Xindakin vahvareita ole pidetty hintaan nähden ihan asiallisina. Vähän samaan tapaan kuin Consonance, eli kiinahifiä, mutta laadukkaasti tehtyä. En epäile ollenkaan, etteikö täkäläinen tinkimätön Jungsson tai Xindak olisi täysin kilpailukykyinen raskaan länsilaitteen kanssa. On muuten komea kuva. Ei hävettävää Krell tai McIntosh korkkauskuvien vierellä... Ei sillä, etteikö ennenkin olisi jämerä ulkoasu huijannut hyväuskoista (minua).
 
onkos jollain kokemuksia xindakin laitteista?

Onhan noita putkivahvareita ollut Hifi-lehdessä tai ainakin Hifimaailma lehdessä testauksessakin. Edullisia ja aika laadukkaita ovat.
 
Minulla on Xindak MT-3 puuversiona. Ostin sokkona, kun hinta sopi budjettiin ja fyysinen olemus miellytti silmää.

Oikein tyytyväinen olen ollut, vaikka "oikeisiin" isojen poikien laitteisiin en olekaan vertaillut. Entiseen ikivanhaan Techniksin transuintegroituun nähden äänen parannus oli kuitenkin varsin järisyttävä. Vaimon pikakommentti muutaman sekunnin koekuuntelun jälkeen: "Herttinen sentään...toihan soi...onpas hyvä ääni".
Ainoa miinus on karsea sininen virran merkkivalo, mutta tuohan on helppo piilottaa tai peittää.

Markku Lehikoinen
 
Ainoa miinus on karsea sininen virran merkkivalo, mutta tuohan on helppo piilottaa tai peittää.

Joo. Jostakin syystä todella monet kiinalaiset valmistajat ovat ihastuneet noihin ylikirkkaisiin sinisiin ledeihin? Hurjimmat versiot mitä olen nähnyt ovat olleet sellaiset jossa jopa putkien kannan alla on sininen ledi. Siinä sitten putket hohkaa "sinertävää" valoaan...

Mutta itselläkin on työhuoneessa Xindakin pikku vahvistin MT-1 EL84 putkilla ja oikein mukavasti soi. Muistelen että Hifimaailma-lehdessä J. Eräpuukin tykkäsi sen soundeista ja sanoi että ovat soundillisesti enemmän transistorin kuin putkisoundin puolella ja siitä syystä hyvä aloittelevan putki-ihmisen valinta. Joskus olen muuten ajatellut laittaa siihen ledin eteen pienen vastuksen vähentämään sitä kirkkautta.
 
tota putkien keinovalaisua on harrastanu muutkin merkit, äkkiä tulee mieleen ainaki vincent. taitaa marantzillaki olla etulevyissään jotain ihme lämpömittareita tai jotain joka ei vaikuta soundiin mitenkään. kai sillä yritetään luoda jotain tiettyä kuvaa laitteen omistajalle. noilla asioilla ei ole äänenlaadulliseen lopputulokseen tietenkään mitään merkitystä!
 
hifari sanoi:
taitaa marantzillaki olla etulevyissään jotain ihme lämpömittareita tai jotain joka ei vaikuta soundiin mitenkään.

Db-mittareita. Antaa nuo vähän osviittaa yliohjauksesta, mutta kosmetiikkaahan ne suurimmaksi osaksi on. Onpa omassakin Marantzissa siniset ledit antamassa etulevylle pientä sävyä. Noille tosin on kytkin jos niistä ei pidä (imho, ihan hyvällä maulla tehty toisin kuin nuo kirkuvat kiinaledit).
 
unohdetaan ledit ja mittarit, keskitytään äänenlaatuun! toki hyvä jos joku mainitsee asian negatiivisena ominaisuutena.
 
Aika massiivisen oloinen on tuo Xindakin Anniversary Series. Näköjään raskasta hifiä tehdään myös Kiinassakin, vaikuttavan näköinen sarja. Varmaan soikin ihan hienosti, onhan noin putkivahvistimet ja DAC:t oleet hyvin Xindakilla hallussa. Ainoa mikä vähän hämäsi oli se Anniversary Serieksen logo tai jou vastaava kiinankielinen merkki siinä etulevyssä, sen olisivat voineet jättää pois. Tai voihan olla että sitä ei ole vientiversioissa lainkaan etulevyssä?
 
siitähän sainkin päähäni tän ketjun aloittaa kun merkki on tunnettu hyvistä da-muuntimistaan (itselläni dac-8) ja kun sattumoisin jotakin kautta eksyin xindakin sivuille josta heti silmiin pistivät massiiviset päätevahvistimet! kokemuksia vaan lisää tähän ketjuun! olipa kyseessä välikaapeli tai tuo 75-kiloinen päätevahvistin niin kokemukset tänne! kiitos!
niin ja hei ja haloo- " ainoa mikä häiritsi on joku kiinankielinen merkki etulevyssä"?????!!!!!! :D=so what?? mitä ihmeen merkitystä sillä on? kysehän on nimenomaan kiinalaisesta tuottesta, eihän sitä suomen lippuakaan
pidä piilotella kun suomalaista tuotetta maailmalla myydään!
kuuntelupaikalle se merkki tuskin näkyy!
 
hifari sanoi:
siitähän sainkin päähäni tän ketjun aloittaa kun merkki on tunnettu hyvistä da-muuntimistaan (itselläni dac-8)

Mulla on sama DAC, ja saundi parani huomattavasti kun hankin Tampereelta Amperexin 6922 White Label NOS- putken. Suosittelen kokeilemaan, kustantaa jotain satasen.
 
AlliumPorrum sanoi:
Mulla on sama DAC, ja saundi parani huomattavasti kun hankin Tampereelta Amperexin 6922 White Label NOS- putken. Suosittelen kokeilemaan, kustantaa jotain satasen.
kokeiltu, nimenomaan sinun kirjoituksien johdosta ja oikeassa olet! tosin en ehtiny ajaa sisään alkuperäistä electro-harmonixia joten en tiedä miten se olis lähteny soimaan.ero transistoriin on kuitenki selvästi miellyttävämpi. mun amperex-putki on hankittu salmiselta tampereelta ja on vuosimallia 1963 ja maksoi 95e. jostain syystä tuntuu et setti soi vaan joka kerran paremmin, onko kyse sit putken, kaiuttimien vaiko vahvistimen sisäänajosta on vaikea sanoa kun kaikki on uutena hankittu. kajarit oli ainaki testolla käyny ennen mut lähes käyttämättömät kuitenki.ainakin xindakin vaikutus äänenlaatuun on todella iso, tuota denonin vehjettä (DCD-1550AR) ei voi kovin kaunisääniseksi kehua ja vertailu siihen on helppoa! puurokorvatkin kuulee onko cd-soittimien äänessä eroja! xindak 100-0 parempi!
 
Minulla ei ole Xindak-kokemuksia, mutta haluaisin niitä. Olen tässä nyt kaksi päivää harrastanut hifiä oikein tosissani eli etsinyt Suomesta ja Saksastakin kauppaa, josta saisi MT-1 ja/tai MT-3 -malleja. Suomesta noita ei löydy ilmeisesti kuin Pride And Joysta, mutta siellä ei kuulemma ole varastossa. Mistähän noita nyt kannattaisi sitten etsiä?

Jos jollakulla on ehdottaa jotakin muuta putkivahvistinta n. 500-600 euron hintaluokassa, niin ehdotuksia otetaan vastaan.
 
Eikö Pride and Joy tilaa sinulle vahvaria jos sellaisen haluat?
 
Kiukas sanoi:
Eikö Pride and Joy tilaa sinulle vahvaria jos sellaisen haluat?

Vähän sain sellaisen kuvan, että tulee kun tulee ja nyt kestää ainakin pitkään, jos tulee.
 
hifari sanoi:
ne lomailee heinäkuun.

Niinhän ne tekee. Harmi vaan, että itsellä olisi juuri nyt aikaa ja halua perehtyä tuohon vahvistinasiaan.
 
Back
Ylös