www.soundstage.com-testit

arial

Hifiharrastaja
Liittynyt
17.12.2006
Viestejä
523
Kaupunki
Tikkakoski
Mitäpä mieltä olette www.soundstage.com sivuston testeistä ja arvioista? Olen sivustoilta hakenut testejä ja vertailuja omista laitteista sekä, ehkä, tulevista hankinnoista. Vaivaamaan alkanut seikka on että kaikki lukemani jutut ovat olleet hyvinkin kehuvia. Onko kyseinen palsta sellainen ettei negatiivisia juttuja julkaista, eihän kaikki testattava voi olla alan huippua?
 
Oman näkemykseni mukaan Soundstage on sentään edes hieman realistisempi kuin esim. Whathifi jolta irtoaa 4-5* kaikelle testaamallensa PASK:lle, sekä toki myös nuo tähdet ansaitsevalle. Täytyy muistaa että kaikki on kuulijan korvassa, sekä synergiassa/hintalaatusuhteessa, ja sponsoreillahan ei ole mitään tekemistä näiden juttujen kanssa :p Kuuntelemalla omassa systeemissä totuus itselleen selviää, muu on vain sanan helinää. Synergiaa,synergiaa... Itselleni tärkeimpiä "totuuden" lähteitä on ehkäpä Audioreview, sillä sieltä saa rehellisiä KULUTTAJAN kommentteja audio laitteista. Joskus niissä haisee katkeruus, ja se kertoo suurista totuuksista synergian etsimisen epäonnistumisista - jotka toki sitten kuuluu tähän harvinaiseen lajiin... Ja onneksi usein myös upeista löydöistä omaan laitteistoon. Loppusitaattina: kuuntele (jos mahdollista) omassa laitteistossa, jos ei mahdollista - usko mielummin KULUTTAJIEN arviohin kuin niiden omaan laitteistoihinsa "rakastuneisiin" ammatilaisiin, jotka kuulevat sen OMAN laitteistonsa hyvyyden arviossa olevan komponentin läpi. Ja tämäkin tilitys on toki vain IMHO ;)
 
On helppo sanoa: kuuntele omassa setissä. Mutta ei se niin helppoa ole käytännössä; maailmalla on pilvin pimein merkkejä tarjolla jotka lupaavat kaikki uutta elämystä ääneen. Ei niitä kaikkea voi kotona kuunnella, vaan jostain se alkuperustelu on haettava mitä kannattaa kotona testailla.
 
Tuossa viestini loppusitaatissakin vähän ikäänkuin ehdotin että jos ei ole mahdollisuutta kuulla omassa setissään tai kuulla ylipäätänsä, niin mielummin haen itse ainakin kuluttajien kommentteja. Toki myös ammattilaisten arvioille voi antaa painoarvoa, ja tuleekin antaa. Mutta useimmiten nuo arvostelut päättyvät siihen että tässäpä meillä on uusi hintaluokkansa referenssi 5 tähteä, tai sitten hienovaraisesti tuodaan esille joitakin heikkouksia ja lätkästään se 4 staraa päälle. Ei näinkään tietysti kaikkialla, mutta tuon Soundstagen kohdalla itelle ainakin jäänyt vähän tollanen fiilis, WhatHifistä puhumattakaan!
Itse tilasin viimeksi Jenkeistä kuulematta Woo Audio 6:sen, perustuen täysin Head.fi forumin keskustelupalstojen juttuihin, enkä ole katunut hetkeäkään. Mutta on kuitenkin aina hieman arpapelin makua tilailla maailmalta kalliita laitteita kuulematta, varsinkin sellaisten tuotteiden kohdalla joista löytyy niukasti juttua alana lehdistä ja netistä. Valmistajien kommentit kannattaa jättää sitten ihan omaan arvoonsa, tosin pitäväthän nekin joskus paikkansa. ei ole kuluttajan elämä helppoa, ei ???
 
Back
Ylös