Willem Breuker kuoli 23. heinäkuuta

  • Keskustelun aloittaja v-a
  • Aloituspäivämäärä

v-a

Käyttäjä
Liittynyt
28.11.2007
Viestejä
9 704
Kaupunki
Helsinki
Suomessakin usein vieraillut, rakastettu jazztaituri ja hassuttelija on kuollut syöpään. Kurjaa meille, reimukasta taivaallisille soittojoukoille.

Itselleni Willem Breuker Kollektiefin keikka Tampere Jazz Happeningissa jää varmasti yhdeksi ikimuistoisimmista ikinä. Iso orkesterillinen isoja äijiä aloitti keikan tuuttaamalla täysillä – tai ainakin niin aluksi luulin, sillä siitä meno vaan kiihtyi ja soittamisen riemu kiipesi kattoon ja korkeammallekin. No, nyt se on sitten kiivennyt taivaaseen asti.

v-a
 

jvaahtera

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
181
Soi tällä hetkellä bvhaast-vinyyliltä (1983):

R-1999066-1257700189.jpegItse pidin Willem Breukeria mielenkiintoisimpana free jazz-miehenä. Aina yllättävää musiikkia, eikä yhtään mitään änkyrämenoa vaan aina sopivan agressiivista vääntöä. Juuri soivalla W.B. Kollektief-levyllä soitetaan vinksahtaneen oloista työväenmusiikkia, groteskia Ellington-väännöstä ja jopa Prokofjevia. Tästä on pakko pitää, ei voi muuta sanoa. Ja Machine Gun-levy jokaiselle kokoelmiin.
Kiitos Willem - hienoa musiikkia teit rajoista ja kategorioista välittämättä. Dank U.

Juha
 

sonus faber

Käyttäjä
Liittynyt
14.8.2006
Viestejä
369
Onneksi tuli nähtyä tuokin mainio kokoonpano, Turun vanhassa teatterissa 1991. Mahtava keikka teatterissa,- joka oli teatteria ja musiikkia. Muistuu mieleeni hyvin visuaalisesti Willem Breukerin "soolo", konsertissa. Bändi soittaa, Breuker hyppää teatterin lavalta kesken biisin ja alkaa kiilloittamaan eturivissä istuvien kenkiä. Musa kulkee ja Breuker tekee duunia jollain harjantapaisella. Hienoa.
 
Ylös