WaveDynamics

moukkunen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 299
Kaupunki
Kärkölä
Kertokaapa kokemuksianne WaveDynamicsin kaiuttimista ja niiden toimivuudesta erilaisten systeemien ja huoneiden kanssa?

Itse kuulin Halfspacea, NaSW lisäbasson kera ja kyllä on mielestäni todella erinomaiset kaiuttimet hintaisekseen. Toiston laatua ajatellen kuuntelun helppous ja yleispätevyys oli mielestäni sitä tasoa että tämä aihe voisi hyvin olla tuolla tinkimättömällä puolella.
 
Messuilla verrattuna muihin huoneisiin vietin kyllä pisimmän ajan tuolla WD:n osastolla. Silloin soi pelkkä Halfspace Trends Audion pienen digivahvarin kautta toimi todella hienosti. Tietty varsinkin alapäästä puuttui iso siivu taajuuskaistaa, mutta eipä tuo hirveästi haitannut, se muu kun oli sen verran hyvänoloista musiikintoistoa.

Noiden perusteella pieni laajakaista-elukka sisälläni sai enemmän painoa-arvoa. Tosin sinänsä jännä, että olihan tuolla kuunneltavana myös huomattavastihinnakkaampia samaan kategoriaan meneviä kaiuttimia, mutta niistä ei saanut sen ihmeempiä viboja aikaiseksi.
 
Itse tuli hankittua tuo Half Space ja NaSW paketti enkä todella ole katunut. Vertaan täysin tuota yhdistelmää esim. 2000 euron hintaisiin kaiuttimiin ja omasta mielestä voittaa niistä suurimman osan mennen tullen. Toistavat erittäin selkeästi ja varsinkin kirkkaat äänet uskomattoman puhtaasti. Messujen jälkeen toimitus aika oli yli kuukauden, mutta kyllä kannatti odotella ja budjetista jäi rahaa selkeästi yli.
 
WD tuli messuilla kyllä aivan puun takaa, muistaakohan kukaan mikä oli setissä lähteenä?
 
Janste sanoi:
WD tuli messuilla kyllä aivan puun takaa, muistaakohan kukaan mikä oli setissä lähteenä?

Mielikuva on, että olisi ollut joku suht "kulutuselektroniikka" -osaston CD-soitin. Voin kyllä muistaa väärinkin.
 
Ainakin heidän kuunteluhuoneessa Torkkelinkadulla laitteistona oli muistaakseni ihan perus erilliset Marantz:n laitteet. Kun itse kävin siellä messujen jälkeen, niin sisustus oli todella pelkistetty eli laitteiston lisäksi vain räsymatto, jakkara ja seinät aivan paljaat ja silti soi uskomattoman hyvin. Itselläni laitteistona on harman/kardonin 3480 vir/vah. ja hd 970 CD-soitin ja ainakin noilla soi tosi nätisti tuo HS ja NaSW paketti.
 
Olen muistavinani, että vuotta aiemmin Hifimessuilla heillä olisi
ollut Marantzin CD-soitin ja h/k:n vahvaimet..

Eikä äkkivilkaisulla ollut ollenkaan huonommin soivia osastoja.
Päin vastoin sieltä melodisemmalta puolelta.
Ellen sitten sekoita johonkin toiseen osastoon.

Ossi
 
Oli kyllä mukavankuuloista ääntä tarjolla. Ei olisi uskonut. Itselle kuitenkin se muotoilu aiheutti heti hylkyreaktion, tosin en potentiaalista asiakaskuntaa silloin enää olut muutenkaan kun omat uudet pömpelit olivat jo tilauksessa. Mielipiteeni saattoi siis olla aavistuksen kallellaan jonkun toisen osaston puoleen..
 
Itsellä on TB W3-871s ihan vaan litraisessa suljetussa kotelossa tietokoneella ja kyllä niitä kuuntelee! Siis selvästi huomaa, että sopivalla osaamisella siitäkin elementistä saa kivaa ääntä aikaan.
 
Ostin itselleni half spacet hifi-messuilta 06. Vuoden olen kuunnellut kakksokattauksellani pienessä tilassa nurkkasijoituksella ilman lisäbassoja ja tyytyväinen olen. Ääni on heleä ja luonnollinen ja äänikuva kolmiulotteinen sekä riittävän tarkka. Lsiäbassoja en ole kaivannut, mutta kaikkein isoimman ja bassovoittoisimman tavaran jätän kyllä suosiolla olohuonevehkeiden toistettavaksi.
Erityisen hyvin half space tuntuu viihtyvän vanhan Musical Fidelityn A-luokkalaisen A2:n kanssa (niitä vanhoja mustia laatikoita.) Cd:nä pikkuhuoneessa on Sonyn kaksipesäinen polttava perussoitin, joka on kytketty vahvisitimeen Musical Fidelityn X10D:n kautta.
Kuuntelin tämän vuoden messuilla myös WaveDynamicsin uusia flyygelinkannella varustettuja half spaceja ja täytyy sanoa, että niiden sointi oli uskomattoman hieno ja bassotoisto suoranainen ihme.
Suosittelen vakavahenkistä tutustumista. Etenkin musiikkin enemmän kuin laitteisiin keskittyvälle tältä valmistajalta voi löytyä ratkaisu lopuksi ikää.

:) v-a
 
Kyllähän se oli varsin vakuuttava messuesitys. Käyntihetkellä soi flyygelinkansimallit (= TL-kotelo) Trends Audion purkeilla (läppäri -> USB DAC -> TriPath). Ei mitään kallista elektroniikkaa tai muutakaan haiendiä, ainoastaan hyvältä kuulostavaa musiikkia pikkuruisista pömpeleistä. Flyygelinkansi ei vielä silloin ollut tuotantomalli, ilmeisesti nyt kuitenkin on (löytyy webistä). Mikä lienee sen hinta?
 
Mikko Tiihonen sanoi:
Kyllähän se oli varsin vakuuttava messuesitys. Käyntihetkellä soi flyygelinkansimallit (= TL-kotelo) Trends Audion purkeilla (läppäri -> USB DAC -> TriPath). Ei mitään kallista elektroniikkaa tai muutakaan haiendiä, ainoastaan hyvältä kuulostavaa musiikkia pikkuruisista pömpeleistä. Flyygelinkansi ei vielä silloin ollut tuotantomalli, ilmeisesti nyt kuitenkin on (löytyy webistä). Mikä lienee sen hinta?
Hinta muistaakseni tuolla Halfspace TL:llä on 699e/pari.
 
Kuinka tehokkailla vahvistimilla olette näitä kaiuttimia soittaneet? Valmistajan mukaan 10w riittäisi, mutta kovin herkät kaiuttimet ne eivät kuitenkaan liene ?
 
HS/NaSW pakettina tavitsee ainakin vähän enemmän tehoja, koska tuo herkkyys laskee 84 db:n tasolle 4:llä ohmilla. Tuon HS:n herkkyys oli muistaakseni 87 db/ 8ohm. Itsellä tuo paketti ratkaisu ja laitteina harman/kardonin 3480 vir/vah. ja hd 970 CD-soitin. H/K:ssa tehoja muistaakseni paperilla 2x150w/ 4 ohmia.

Mieli tekisi kovasti hankkia putkivahvistinta, mutta tuo herkkyys kyllä asettaa tiettyjä haasteita. Itse sain Arkhamin kavereilta tosi hyvät neuvot ja suositukset tähän kun kysyin asiaa heiltä eli eiköhän tässä ensi vuoden alkupuolella tuohonkin sopiva ratkaisu löydy.
 
Itse kuulin HS/NaSW kaiuttimia Melodyn(SP3?) vahvistimella ja tuntui riittävän ihan. Tila oli suht kookas.

Kyselin valmistajalta toimivuutta pienitehoisten putkivahvistimien kanssa ja heidän mielestään vahvistimeni josta lähtee 8 wat, toimisi ainakin HS:n kanssa ja luultavasti myös lisäbassojen kera. Kokeillahan tuo täytyisi tietenkin.
 
Muistaako joku missä Hifi-lehden numerossa nuo testattiin. Ei siitä kovin paljon aikaa liene.
 
Eräpuu testaili Hifilandian numerossa 5/2007.

t: Pasi
 
Back
Ylös